Cum sa folosesti Wikipedia pentru Seo si Content Marketing

Cum sa folosesti Wikipedia pentru Seo si Content Marketing?

0 Shares
0
0
0

Wikipedia este unul dintre „cei mai grei jucatori” din rezultatele cautarii Google. Se claseaza pentru aproape jumatate din toate cautarile. Este una dintre cele mai folosite resurse online.

Este, de asemenea, un nod de baza al resurselor SEO – chiar in spatele Planificatorului de cuvinte cheie Google, Cautarii Google si Google Analytics. Este utila atat pentru SEO on-page cat si pentru off-page din 2 motive:

Wikipedia este cunoastere umana. Foloseste limbajul asa cum il folosesc oamenii, deoarece este scris de oameni. Conecteaza subiecte si cuvinte cheie in moduri pe care doar oamenii le pot face.

Wikipedia este resursa online ideala. Oamenii au incredere in acest site, il folosesc si il citeaza.

Deci, indiferent daca abia ati inceput sa planificati strategia de cuvinte cheie a site-ului dvs. web, sa cautati idei noi de continut sau sa cautati modalitati de a crea incredere pentru site-ul dvs. web, iata cum sa utilizati Wikipedia pentru SEO si marketing de continut.

Cum se foloseste Wikipedia pentru SEO Off Page?

O parte esentiala a algoritmului Google foloseste linkuri de la site-uri web de incredere pentru a evalua increderea si relevanta altor site-uri web. Wikipedia este o resursa relevanta si de incredere. Pentru o vreme, obtinerea de linkuri de pe Wikipedia a inceput sa genereze mult spam.

Din 2007, link-urile din Wikipedia nu mai transmit PageRank sau ancoreaza text (adica articolele de pe Wikipedia nu ajuta direct paginile web in ochii Googlebot).

Pentru SEO-urile care au o perspectiva formulara asupra SEO (adica, link-uri + cuvinte cheie = clasamente), aceasta modificare a facut din Wikipedia o varianta mult mai putin atragatoare pentru crearea de linkuri si SEO off-page, in general, atat pentru spammeri, cat si pentru non-spammeri.

Google spune ca „In general, nu urmarim aceste link-uri [nofollow links]”. De multe ori, SEO-urile se impart in 2 tabere. Editorii Wikipedia nu accepta spamul si nu folosesc Wikipedia pentru castiguri comerciale. Deci, chiar daca puteti obtine un link plasat in Wikipedia, este posibil sa suportati consecinte nedorite din punct de vedere Seo.

modalitati legitime de a utiliza Wikipedia pentru a obtine link-uri

Cu toate acestea, exista modalitati legitime de a utiliza Wikipedia pentru a obtine link-uri care sunt castigatoare pentru toti cei implicati.

 1. Cautati „broken links” si linkuri cu „citation needed”

  Actualizare Octombrie 2018 – Aceasta tactica se foloseste inca, cu toate acestea va trebui sa incepeti cu informatiile de mai jos si sa va bazati pe ele. Archive.org a colaborat cu Wikipedia pentru a salva automat linkurile rupte (broken links) de pe Wikipedia. Linkurile sunt inca acolo, dar este posibil sa fie necesar sa accesati Archive.org pentru a gasi URL-ul original.

  Doar pentru ca linkurile Wikipedia sunt nofollow, nu inseamna ca nu sunt valoroase. Link-urile Wikipedia va pot obtine trafic de recomandare (de exemplu, persoanele care fac clic pe linkul dvs.). In plus, aceiasi oameni care fac clic pe link-uri Wikipedia sunt susceptibili de a va conecta la site-ul lor, deoarece la urma urmei sunteti o referinta Wikipedia.

Cheia este sa obtineti un link Wikipedia fara a fi banuit de spam comercial. In mod normal, ar fi o treaba dificila sa gasesti locuri potrivite pentru a plasa un link, cu exceptia faptului ca editorii Wikipedia au facut treaba asta pentru tine.

Efectuati o cautare pe Google pentru:

site: wikipedia.org [cuvant cheie] intext: „link mort” (sau „este necesara citarea”)

Daca doriti doar sa rasfoiti toate paginile cu linkuri rupte – Wikipedia are aici o resursa pentru dvs. WikiGrabber este, de asemenea, un instrument interesant pentru a va ajuta sa va restrangeti cautarea.

Aveti o resursa (sau puteti crea una) care furnizeaza o referinta pentru acea citare lipsa sau distrusa?

Daca da, luati linkul! Veti primi traficul de recomandare si un link nofollow de pe cel mai de incredere site web de pe Internet, pe care Google il va aprecia mai mult decat orice link dofollow nevazut si neaccesat, in orice zi.

Dar amintiti-va ca aveti cu adevarat doua optiuni similare, dar usor diferite aici.

Daca va uitati la un Dead Citation – atunci faceti practic construirea de legaturi rupte cu Wikipedia. Puteti sa va uitati la vechiul continut de pe Wayback Machine si sa-l recreati cu propria rutina (fara a plagia) pe propriul site web si sa revendicati linkul.

* varianta alternativa, „gray-ish hat”, este sa va indreptati catre un bun registrator de domenii si sa incercati sa cumparati domeniul expirat, sa il reconstruiti, dar sa includeti linkuri catre site-ul dvs.

Este modul prin care o multime de entitati SEO construiesc „retele de bloguri private” cu tone de domenii expirate. Dar construirea unuia este o tactica solida.

Daca veti cauta un link Citation Needed – va trebui sa creati continut care sa raspunda nevoilor citatiei. Va necesita ceva mai multa cercetare si planificare – dar nu la fel de mult ca un continut deschis.

In plus, veti avea o oportunitate garantata de conectare. Credibilitatea este critica. Va trebui sa gasiti un expert sau date reale care sa ofere o citare reala. Daca nu puteti face asta, ramaneti cu linkurile moarte.

Dar nu va opriti cu linkul dvs. Wikipedia! De asemenea, puteti plasa acel link mort intr-un explorator de linkuri precum Ahrefs sau SEMrush. Gasiti toate paginile care se conectau la aceeasi resursa si contactati-le.

Paginile Wikipedia se claseaza pentru jumatate din toate cautarile

 1. Cautati oportunitati de legatura cu pagini de subiecte

Paginile Wikipedia se claseaza pentru jumatate din toate cautarile, ceea ce creeaza o bucla de feedback. Paginile Wikipedia se claseaza atat de bine, deoarece oamenii se conecteaza la ele. Acestea continua sa se claseze si mai bine pentru o gama mai larga de cautari, deoarece paginile cu rang inalt obtin mai multe linkuri.

Atunci cand un jurnalist trebuie sa citeze o definitie rapida sau un blogger trebuie sa se conecteze la un concept, efectueaza o cautare rapida si se leaga de pagina Wikipedia relevanta.

Paginile Wikipedia sunt deseori cea mai relevanta sursa pentru cuvintele cheie extinse. Oamenii se leaga de ele de cele mai multe ori. Si puteti utiliza acest lucru pentru a gasi persoane care ar fi interesate sa se conecteze la dvs.

Luati diverse pagini Wikipedia relevante pentru piata dvs. Accesati Ahrefs sau SEMrush sau alte surse si introduceti o pagina Wikipedia relevanta. Vedeti cine face legatura cu pagina respectiva.

 1. Cautati oportunitati de legatura cu pagini de referinta

  Chiar si la inceputul anilor 2000, cand SEO era abia la inceput, am auzit zicala „nu cita Wikipedia, ci foloseste Wikipedia pentru a gasi citate”. Cu alte cuvinte, atunci cand oamenii fac cercetari, incep cu Wikipedia pentru a gasi resurse de incredere. Si, daca fac cercetari pentru site-ul lor, se vor conecta la acele pagini de resurse, deoarece editorii umani ai Wikipedia au gasit acele pagini de referinta ca fiind cele mai relevante citate.

Crearea de legaturi cu paginile de referinta Wikipedia

Luati toate adresele URL ale tuturor citarilor dintr-un articol relevant de pe Wikipedia si conectati-le la SEMrush / Ahrefs. Acum aveti o lista si mai mare de site-uri web, persoane si bloguri care ar putea fi interesate sa faca legaturi catre continutul dvs.

 1. Creati-va propria pagina Wikipedia

  Cei de la Google dispretuiesc spamul, in special pe o resursa publica minunata precum Wikipedia.

  Dar iata ce puteti face. Daca organizatia dvs. merita o pagina Wikipedia, atunci ar trebui sa aveti una si ar trebui sa fie bine structurata.

  Google si multe alte surse de date o vor folosi, deci pagina trebuie sa fie creata profesionala si sa aiba continut relevant. Faceti cercetarea indrumarilor Wikipedia si lucrati cu un editor Wikipedia experimentat pentru va edita propria pagina.

Cum se foloseste Wikipedia pentru SEO on page?

Fie ca planificati o strategie de continut sau de cuvinte cheie, nimic nu depaseste datele reale de la oameni care fie inteleg profund un anumit subiect, fie au intrebari reale despre subiectul dvs. Intelegerea limbajului, a intrebarilor si a interesului publicului dvs. este cheia unei campanii SEO de succes.

Partea dificila este obtinerea unui inceput solid si precis asupra unei strategii. Puteti incepe prin a face presupuneri educate sau interviuri extinse cu clientii.

 1. Masurarea interesului pentru subiecte

  Volumul cautarilor este o componenta cheie a cercetarii SEO. Insa odata cu indepartarea de catre Google a ambelor potriviri de expresie din Planificatorul de cuvinte cheie si a concentrarii lor pe subiecte, nu pe cuvinte cheie, poate fi dificil sa se evalueze cat de mare este interesul pentru orice continut dat.

  Vestea buna este ca Wikipedia se claseaza deja probabil pentru multe dintre cuvintele cheie relevante pentru un anumit subiect si puteti afla cat trafic obtine acel articol. Toate statisticile de trafic ale Wikipedia sunt publice.

2. Efectuati cercetarea cuvintelor cheie cu Wikipedia + Planificatorul de cuvinte cheie

Partea de strategie a cuvintelor cheie din SEO se refera atat la stabilirea limbii pe care publicul dvs. o foloseste pentru a va descrie produsele / serviciile / continutul, cat si a modului in care motoarele de cautare inteleg aceeasi limba.

Indiferent daca lucrati pentru un client intr-o industrie necunoscuta sau va construiti propriul continut care trebuie sa fie inteles de publicul dvs. tinta, aspectul uman al cercetarii cuvintelor cheie este adesea cel mai dificil.

Prea des, SEO-urile vor externaliza brainstorming-ul initial de cuvine cheie catre … o masina. De asemenea, cunoscuta si sub numele de „Planificator de cuvinte cheie”. Problema cu Planificatorul de cuvinte cheie este ca este la fel de bun ca si cuvintele cheie introduse initial de catre om.

Daca aceste cuvinte cheie initiale nu sunt un esantion bun, atunci veti continua sa contruiti o strategie seo gresita, care nu va aduce beneficiile dorite.

0 Shares
You May Also Like
Ce este ISO 14001?

Ce este ISO 14001?

ISO 14001 a devenit standardul international pentru proiectarea si implementarea unui sistem de management de mediu. Standardul este…