Web hosting România: ce este, cum să alegi cel mai bun și ce beneficii are pentru site-ul tău

0 Shares
0
0
0

Dacă termenul de web hosting sau găzduire web nu îți spune nimic, iată câteva explicații.

Pentru a publica site-ul tău pe Internet, este indispensabil ca acesta să fie găzduit pe un calculator care să fie legat în permanență la Internet. Un web hosting România este un fel de spațiu de stocare pentru site-ul tău pe acest server.

Deci atunci când cumperi un plan de găzduire web, vei închiria spațiu pe un server fizic pentru a stoca toate fișierele sau datele unui site de Internet.

Un hosting ieftin este deci cel care va furniza tehnologia și resursele necesare pentru ca un site să funcționeze eficient și în siguranță pe Internet. Este cel care va asigura funcționarea unui server, care va pune la cale toate măsurile necesare de siguranță și care va avea grijă ca textele, fotografiile sau alte fișiere să fie transformate cu succes înspre navigatoarele vizitatorilor.

Cum se poate găsi cel mai bun plan de website hosting?

Pentru a alege cel mai bun plan de website hosting, există câteva lucruri sau criterii la care să fii atent. În acest fel, poți să fii sigur că alegi un hosting bun, dar și un hosting ieftin în raport cu nevoile sau așteptările tale.

Iată o listă neexhaustivă a principalelor puncte de care trebuie să ții cont atunci când cauți cea mai bună găzduire web posibilă:

 • Uptime (rata de disponibilitate)
 • Viteza site-ului (timpul de încărcare)
 • Asistență pentru clienți/suport tehnic
 • Volumul de trafic suportat
 • Tarife
 • Instrument sau serviciu de migrare (dacă ești deja la o altă gazdă web)
 • Caracteristicile oferite (nume de domeniu gratuit? Plugin pentru memoria cache? Certificat SSL gratuit? Instalator automat de site-uri?)

Ce tip de web hosting poți să alegi?

Alegerea tipului de web hosting depinde de nevoile specifice ale site-ului tău, traficul estimat și bugetul alocat. Iată o trecere în revistă a celor mai comune tipuri de web hosting România disponibile:

Cea mai bună găzduire partajată

Cel mai adesea este tipul de web hosting România cel mai recomandat. Dar și cea mai clasică alegere. Este de asemenea, o poartă de intrare perfectă în lumea web-ului atunci când ești debutant.

O găzduire web partajată este soluția care va oferi cel mai bun raport calitate -preț. După cum sugerează și numele, găzduirea partajată înseamnă că site-ul tău se va afla pe același server cu alte site-uri web. 

Marea majoritate a site-urilor disponibile pe internet nu necesită toate resursele unui server web. Prin urmare, gazdele web își pun în comun infrastructura pentru a optimiza utilizarea serverelor și a reduce costurile pentru clienții lor.

Caracteristica principală a găzduirii partajate este că vei împărți un server cu alți clienți (și site-uri). În funcție de pachetul la care te înscrii, vei avea mai multă sau mai puțină putere alocată și poți fi limitat în ceea ce privește lățimea de bandă, traficul lunar sau, pur și simplu, numărul maxim de vizitatori lunari

Avantajele: găzduirea web partajată este foarte atractivă din punct de vedere al prețului. De asemenea, este administrată (în majoritatea cazurilor), astfel încât nu trebuie să îți faci deloc griji cu privire la ceea ce se întâmplă pe serverul tău.

Gazduire dedicată: pentru experți cu nevoi majore

În cele din urmă, cel de-al patrulea tip de găzduire este găzduirea dedicată. După cum sugerează și numele, aceasta este o soluție în care un întreg server îți este dedicat. Nu îl împărți cu nimeni altcineva și ești singurul responsabil pentru orice problemă care poate apărea.

Avantajele: este greu de bătut performanțele sale. Cele mai pretențioase site-uri apreciază serverele dedicate pe care le pot configura așa cum consideră că este mai bine pentru a răspunde cât mai bine nevoilor site-urilor lor. Nu este neobișnuit ca webmasterii să instaleze un număr mare de site-uri pe un singur server dedicat pentru a amortiza puțin costurile.

Cea mai bună găzduire WordPress

Dacă dorești să creezi un blog sau un site web într-un mod relativ simplu, se recomandă să optezi pentru WordPress CMS (content management system). Este un punct de referință în ceea ce privește ușurința de utilizare și administrare.

Ți se aplică acest lucru? Dacă răspunsul este da, ar trebui să iei în considerare utilizarea unei găzduiri web optimizate pentru WordPress. Pe hârtie, acest tip de găzduire arată la fel ca un plan de găzduire partajată.

Găzduire Web de Încredere pentru Afacerea Ta în România: Descoperă acum

Doar că, în realitate, vei avea acces la câteva avantaje foarte interesante:

 • Optimizarea completă a găzduirii pentru utilizarea cu WordPress.
 • Un proces de instalare și mai simplu.
 • O echipă de asistență dedicată pentru WordPress.
 • Gestionarea automată a actualizărilor CMS.

Gazduire VPS: pentru webmasteri avansați

VPS, sau Virtual Private Server, este o găzduire în care o secțiune a unui server îți este dedicată. Poți lua, de exemplu, un server, îl tai în 4, iar una dintre cele 4 partiții îți este alocată 100%… în funcție de resursele pe care le-ai ales (CPU, RAM etc.).

Avantajele: performanța este mult mai bună decât în cazul găzduirii partajate și nu poți fi afectat de greșelile altor clienți.

Găzduirea Cloud – unele dintre cele mai bune servere

Din ce în ce mai răspândit, este reprezentat de cele mai bune servere. Găzduirea Cloud este din ce în ce mai populară și mai răspândită și atrage din ce în ce mai mulți clienți. Principiul său funcționează pe Cloud Computing. Este vorba despre folosirea a diferite servere conectate între ele pentru a livra conținutul unui site web.

Avantaje: performanța este excelentă, în special pentru site-urile care vizează traficul internațional. Este ușor să faci față unor creșteri bruște de trafic, iar riscul de întrerupere a activității este practic nul, cu condiția ca găzduirea în cloud să fie bine gestionată. Majoritatea gazdelor web oferă facilități de gestionare pentru acest tip de produs.

Viteza și performanța – două criterii important atunci când alegi un web hosting România

Când vine vorba de performanță, ne uităm în primul rând la viteză. Aceasta se măsoară în principal prin TTFB (timpul de răspuns al serverului la trimiterea unei cereri) și timpul necesar pentru încărcarea completă a unei pagini. Reține că aceste două noțiuni nu depind 100% de gazda ta web, ci și de optimizarea on-page. Dacă fotografiile tale au toate 10 MB și ai 80 de pluginuri pe site, TTFB va sări și timpul de încărcare completă.

Nu este de mirare că performanța este cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont atunci când alegi o gazdă web.

0 Shares
You May Also Like