Care sunt utilizarile luminii ultraviolete

Care sunt utilizarile luminii ultraviolete?

0 Shares
0
0
0

Utilizarile luminii ultraviolete includ o gama larga de aplicatii in mediile comerciale, industriale si de sanatate. Lumina ultravioleta (UV) este separata in trei categorii de baza, de UVA, UVB si UVC pe baza lungimii de unda a emisiilor UV. Lumina UVC este cea mai scurta lungime de unda emisa de soare si este absorbita in principal de stratul de ozon.

  • Lumina UVA este intre 315 si 400 nm
  • Lumina UVB este intre 280 si 315 nm
  • Lumina UVC este intre 100 si 280 nm

Tehnologia UV permite inginerilor de iluminat sa reproduca radiatiile UVC, ceea ce ofera proprietati de dezinfectie extrem de eficiente. Lampile UV ofera eficacitate germicida in multe aplicatii, impreuna cu o serie de alte scopuri si utilizari intr-o gama larga de industrii din intreaga lume. Unele dintre cele mai frecvente utilizari ale luminii ultraviolete includ:

Iluminatul – este clar ca scopul initial al lampilor este de a ilumina, aceste lampi uv oferind energie eficienta si lumina puternica in multe industrii, cum ar fi fabricarea, productia de camere curate, inspectia calitatii si multe alte aplicatii care necesita un mediu bine luminat.

Intarire UV – utilizate in multe aplicatii de fabricatie, lampile UV pentru dezinfectarea vopselelor, acoperirilor si finisajelor ofera o acoperire superioara a capatului armat. Adezivii, lacurile si lacurile dezinfectate cu lampi UV sunt mai durabile, chiar si in medii solicitante, cum ar fi aplicatii industriale, auto si aerospatiu.

Fototerapie – Lampile UV ofera multe beneficii medicale pentru o serie de afectiuni, cum ar fi boli de piele, inclusiv acnee, icter, psoriazis, eczeme si altele.

Germicid – Lampile germicide UVC sunt concepute pentru a reproduce radiatiile UVC, care s-au dovedit a avea proprietati imense de sterilizare si dezinfectie. Astazi, aplicatiile de lumina UVC germicide sunt prima alegere pentru multe industrii din intreaga lume care necesita sterilizarea apei, a aerului sau a suprafetei.

Lampi si aplicatii UVC germicide

Lampile germicide aer – UVC sunt utilizate in sistemele de sterilizare a aerului, inclusiv in sistemele HVAC (aer conditionat central) pentru sterilizarea aerului pe masura ce trece prin sistem, evitand mucegaiul.

Sistemele de sterilizare a aerului UV pot fi utilizate oriunde si sunt utile in special in locuri publice, cum ar fi spitale, scoli, biblioteci, aeroporturi si oriunde unde oamenii se intalnesc cu ventilatie limitata. Sterilizarea cu ultraviolete poate imbunatati conditiile de sanatate ale persoanelor cu boli respiratorii, cum ar fi astmul, si poate preveni raspandirea infectiilor spitalicesti.

Apa – Lampile UV ofera, de asemenea, o modalitate sigura si eficienta de a trata apa fara a fi nevoie sa se utilizeze substante chimice nocive care creeaza poluare in rauri, oceane si alte corpuri de apa. Lampile UV sunt o alternativa mai sigura si mai economica la purificarea apelor uzate, apa potabila, apa de proces industriala si comerciala, piscina si spa, acvacultura si altele.

Suprafata – Sterilizarea suprafetelor UV este valoroasa in multe industrii si in diferite tipuri de medii. Spitalele folosesc sterilizarea UV pentru dezinfectarea echipamentelor chirurgicale din camerele pacientilor. Sterilizarea suprafetelor este, de asemenea, importanta in restaurante si bucatarii comerciale, precum si in locuri publice, cum ar fi aeroporturile, statiile de autobuz si sistemele de transport public. Lampile ultraviolete imbunatatesc semnificativ mediul steril din spitale si ajuta la prevenirea raspandirii bolilor.

Industria alimentara – Lampile germicide UV ofera multe beneficii pentru industria alimentara si a restaurantelor, iradierea alimentelor fiind o metoda extrem de eficienta si sigura de tratament alimentar aprobata de FDA (organismul de control american).

Iradierea alimentelor previne deteriorarea timpurie a diferitelor alimente, prelungeste termenul de valabilitate, pastreaza valoarea nutritiva si ajuta la eliminarea bolilor legate de alimente, cum ar fi E. coli si salmonella.

Lampile UVC pot preveni acumularea virusilor pe suprafetele de preparare a alimentelor si in zonele de luat masa si de luat masa. Lampile ultraviolete germicide ofera o serie de beneficii industriei alimentare si pot fi utilizate in aplicatii de apa, aer si suprafata.

0 Shares
You May Also Like