In functie de ce criterii sa alegi un carucior pentru copilul tau ?

In functie de ce criterii sa alegi un carucior pentru copilul tau ?

0 Shares
0
0
0

Greutate

Cele mai usoare sunt in jur de 5 kilograme, iar cele mai grele ajung la 15 kilograme. Muschii nostri ar trebui sa sustina aceasta greutate plus cea a copilului.

Un nou-nascut nu prezinta o sarcina mare (3 sau 4 kilograme), dar pe masura ce anii trec, acesta va ajunge la 15 kilograme: acesta va fi momentul in care va trebui sa incetam sa folosim marea majoritate a carucioarelor. Cu toate acestea, unele carucioare pot fi utilizate cu copii de pana la 25 kg.

Exemplu carucior: carucior pentru copii 2 in 1 Sport si Landou Cybex Gold – Melio Carbon.

Plierea caruciorului

Esti ingrijorata de cum sa pliezi caruciorul bebelusului tau? Carucioarele sunt impartite intre cele care se pliaza ca o carte (odata pliate stau pe cont propriu) si cele care se pliaza ca o umbrela (nu stau singure). Primele sunt mai compacte, dar si mai grele. Cel de al doilea model sunt mai usoare, dar trebuie sa le tineti astfel incat sa nu cada. In ultima vreme, au aparut si carucioare care combina diferite sisteme de pliere.

Carucioare pentru bebelusi cu trei sau patru roti

In mod traditional, carucioarele au 4 roti, dar se vad din ce in ce mai multe carucioare cu 3 roti.

Este mai bun caruciorul cu 3 sau 4 roti?

Desi carucioarele cu trei roti dau vizual impresia ca sunt mai compacte, ele nu sunt intotdeauna asa: unele sunt mai mari decat cele traditionale cu patru roti: au un scaun mai lat si roti mai mari.

Marele lor avantaj este ca sunt foarte usor de gestionat, dar este important sa verificam si alte caracteristici care ne-ar putea interesa: ghidonul cu inaltime reglabila, franele care sunt manevrate manual si un spatiu mare pentru a stoca lucrurile sub scaun sunt factori importanti de confort.

Accesorii utile pentru carucioare si scaune pentru bebelusi

Sunt toate accesoriile care completeaza adesea echipamentul acestor produse utile pentru orice?

Husa impermeabila

Un plastic transparent care protejeaza in caz de ploaie. Desi modelele universale sunt vandute separat (valabile pentru orice carucior), cele vandute impreuna sunt mai bune, deoarece de obicei se potrivesc mai bine.

Parasolar sau umbrela

O umbrela mica pentru a da umbra care are sens daca caruciorul nu are gluga sau cand soarele este prea jos (capota nu protejeaza suficient).

Bara de securitate

O bara captusita care actioneaza ca o bariera de siguranta si permite copilului sa sprijine bratele. Este important sa fie posibila indepartarea acesteia. Este utila doar la copiii de cateva luni.

Husa de scaun sau huse pentru picioare

Acestea servesc pentru a-l acoperi pe cel mic si a-l proteja in lunile reci, sunt un accesoriu foarte util, dar nu sunt esentiale: exista si alte elemente (salopeteetc) care pot fi folosite si pentru adapostirea bebelusului.

Cos si geanta

Aproape toate modelele includ un cos sub scaun, care serveste la depozitarea lucrurilor nu prea grele: este recomandabil sa se acorde o atentie deosebita capacitatii sale si cat de accesibil este, mai ales atunci cand se inclina spatele scaunului.

0 Shares
You May Also Like