Importanta mănusilor de unică folosintă pentru igienă

Importanta mănusilor de unică folosintă pentru igienă

0 Shares
0
0
0

Există anumite profesii in care igiena este deosebit de importantă. Dintre acestea din urmă, putem numi sectorul agroalimentar si mai ales sectorul medical si cel al biochimiei. In aceste profesii, sănătatea diferitelor părti interesate este in joc si, prin urmare, igiena trebuie să fie ireprosabilă.

Avand in vedere acest lucru, au fost create mănusi de unică folosintă care pot ajuta lucrătorii din aceste diferite profesii să păstreze igiena necesară mediului lor de lucru. In plus, pot fi proiectate in diferite materiale care pot fi latex, nitril sau vinil.

Utilizarea mănusilor de unică folosintă in sectorul medical si biochimic

In aceste sectoare profesionale, există probleme de sănătate foarte mari. Calitatea lucrării depinde in mare măsură de mediul inconjurător care trebuie să fie igienic, fără germeni. Acesta este motivul pentru care este esential să folosesti mănusi de unică folosintă in aceste cazuri specifice.

Cel mai potrivit tip de mănusă in acest caz este mănusa din  latex. Intr-adevăr, acestea sunt flexibile, impermeabile si foarte rezistente. Acesta este motivul pentru care sunt tipurile de mănusi de unică folosintă cele mai popular printre lucrătorii din domeniul sănătătii si chimiei.

Cu toate acestea, se intamplă ca unele persoane să fie alergice la latex, iar in acest caz, pentru acestea, există  manusi unica folosinta nepudrate din nitril negre. Acest tip de mănusă este, de asemenea, foarte eficient si practic pentru sarcinile care trebuie indeplinite in aceste meserii.

Nitrilul este un cauciuc sintetic foarte flexibil, care are marele avantaj că nu contine alergeni.. Datorită caracteristicilor similare cauciucului natural, mănusile din nitril oferă o alternativă ideală in caz de alergie la latex.

Lăudat de comunitatea medicală si industria alimentară pentru rezistenta lor, nitrilul oferă confort la purtare si sensibilitate tactilă identice cu mănusile din latex. Mănusile medicale din nitril sunt potrivite pentru utilizare prelungită. Au o protectie excelentă impotriva bacteriilor si o rezistentă mai bună la o mare varietate de substante chimicea.

Pe scurt, aceste mănusi permit lucrătorilor din domeniul sănătătii, oamenilor de stiintă si chimistilor să poată controla igiena mediului lor, dar si să se poată proteja si să facă acelasi lucru pentru pacientii lor.

Utilizarea mănusilor de unică folosintă in sectorul alimentar si al alimentatiei

In industria alimentară si de catering, igiena are, de asemenea, o mare importantă. Intr-adevăr, atunci cand vine vorba de alimente, este esential ca acestea să fie curate si igienic impecabile.

Acesta este motivul pentru care este foarte recomandat, fie in restaurante, fie in fabrici care produc diferite tipuri de alimente, să se foloseasca mănusi de unică folosintă. Acestia sunt garantii igienei si curăteniei.

Pentru acest tip de lucru, cele mai des utilizate mănusi sunt mănusile din vinil. Intr-adevăr, sunt rezistente si sunt mai potrivite pentru acest tip de muncă.

Cu toate acestea, trebuie totusi să te asiguri că alegi mănusa potrivită pentru locul de muncă, dar să tii cont si de mărimea mainilor, deoarece este si un aspect foarte important. Nu toată lumea are aceleasi dimensiuni ale mainilor si este esential să porti mănusi nici prea mari, nici prea mici, pentru a-ti face treaba bine.

0 Shares
You May Also Like