Uninunea Europeana adopta primele legi din lume pentru criptomonede

Uninunea Europeana adopta primele legi din lume pentru criptomonede!

0 Shares
0
0
0

Bitcoin a scăzut din nou de la nivelul de 30.000 de dolari atins mai devreme în această lună, dar Standard Chartered a declarat că ar putea ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului viitor. Între timp, companiile de criptomonede rămân concentrate pe mediul de reglementare – și toate privirile sunt îndreptate către noile reguli ale UE. Iată ce trebuie să știți:

Companiile cripto se grăbesc să găsească parteneri bancari, pe măsură ce numărul de creditori dispuși scade

Bitcoin ar putea atinge 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2024, spune Standard Chartered

Acțiunile monedelor digitale chinezești înregistrează o creștere semnificativă în contextul noilor eforturi de promovare a e-CNY

Parlamentul European a susținut regulile UE privind criptomoneda, care urmează să fie implementate în etape începând cu iulie anul viitor. Acestea sunt primele legi cuprinzătoare din lume concepute în mod special pentru sectorul criptoactivelor, iar șeful serviciilor financiare al UE, Mairead McGuinness, a declarat că speră ca și alte țări să urmeze acest exemplu.

Reglementarea a devenit un subiect important de discuție pentru companiile cripto. Unele au fost vocale în critica lor referitoare la lipsa unor reglementări clare în Statele Unite. În ultima escaladare a luptei sale cu Comisia pentru Valori Mobiliare și Schimb din SUA (SEC), bursa Coinbase a depus o contestație legală marți pentru a încerca să oblige SEC să creeze noi reguli pentru cripto. Dar SEC a afirmat că firmele cripto trebuie să se conformeze legilor care există deja.

Între timp, în lumea monedelor digitale ale băncilor centrale, șeful serviciilor financiare al UE a declarat că un euro digital introdus de Banca Centrală Europeană (BCE) nu ar fi un proiect “Big Brother” care să controleze cetățenii. Persoanele îngrijorate în această privință ar trebui să se “calmeze puțin”, a spus ea. BCE a spus ceva similar în ianuarie: că nu ar dori să colecteze date despre utilizatorii unei monede digitale. (Reamintire: o monedă digitală a băncii centrale ar fi un mod prin care oamenii să dețină bani digitali emiși direct de banca centrală, în locul băncilor comerciale.)

Desigur, BCE nu a decis încă dacă va introduce un euro digital și, în orice caz, nu ar fi înainte de 2026. Grupurile de lobby bancare europene au spus că o monedă digitală a băncii centrale ar putea lua depozite și afaceri de la băncile comerciale, dar un membru al consiliului BCE a declarat săptămâna aceasta că BCE ar putea “compensa” băncile.

Între timp, China a avansat cu propria sa monedă digitală, yuanul digital sau “e-CNY”. Mass-media de stat a relatat că un oraș, Changshu, va plăti angajaților de stat salariul în forma yuanului digital începând cu luna mai. Reuters a vorbit cu trei persoane care au primit e-CNY, dar toți au spus că nu găsesc scenarii adecvate pentru a-l cheltui în viața lor de zi cu zi.

Probleme bancare

Probleme bancare:

Companiile cripto se luptă în continuare să găsească noi parteneri bancari după prăbușirea Silvergate, Signature și Silicon Valley Bank luna trecută. Pe măsură ce se îndreaptă către instituții financiare mai mici, există un risc mai mare de “concentrare”. Regulatorii americani și-au exprimat deja îngrijorările cu privire la siguranța băncilor care se concentrează foarte mult pe clienții cripto.

Coinbase în Bermuda:

Coinbase a declarat că a obținut o licență pentru a opera în Bermuda, ca parte a eforturilor de a se extinde la nivel global. Aceasta vine după ce CEO-ul Coinbase a spus la o conferință din Londra că firmele cripto ar putea să se dezvolte în paradisuri “offshore” dacă nu primesc clarificări cu privire la regulile din SUA și Marea Britanie.

Riscuri legate de anonimat:

Un legiuitor american a spus că “alura anonimatului” este ceea ce face ca activele cripto să fie atrăgătoare pentru finanțarea ilicită. Guvernele și companiile trebuie să abordeze acest aspect, a spus ea.

Anulat:

Filiala americană a Binance și-a abandonat afacerea de 1,3 miliarde de dolari pentru a achiziționa active de la Voyager Digital. Tranzacția fusese oprită temporar de un judecător american luna trecută, pentru a oferi guvernului mai mult timp să o examineze. Binance.US a declarat că un “mediu de reglementare ostil și incert” în SUA a creat un mediu de operare imprevizibil.

Coreea de Nord:

SUA a impus sancțiuni asupra a trei persoane din China, despre care se spune că au fost implicate în spălarea de bani furați de hackerii nord-coreeni. SUA afirmă că Coreea de Nord fură criptomonede pentru a finanța programele sale de armament. Hackerii legați de Coreea de Nord au furat aproximativ 1,7 miliarde de dolari în jafuri cripto în anul trecut, conform Chainalysis.

Predicții ale analiștilor:

Standard Chartered a declarat că bitcoin ar putea ajunge la 100.000 de dolari până la sfârșitul anului 2024. JPMorgan a făcut, de asemenea, predicții optimiste despre bitcoin recent. (Un analist de la Citi a spus în noiembrie 2020 că bitcoin ar putea urca până la 318.000 de dolari până la sfârșitul anului 2022. În schimb, a încheiat anul cu o scădere de aproximativ 65% la 16.500 de dolari.)

Tranzacții cu informații privilegiate:

A început procesul pentru un fost manager de produs de la OpenSea, acuzat de tranzacții cu informații privilegiate prin cumpărarea de NFT-uri bazate pe informații confidențiale despre aceste token-uri.

Cripto și AI? Este o combinație făcută în paradisul cuvintelor-cheie. Criptomonedele legate de inteligența artificială au avut performanțe mai bune decât Bitcoin în ultima perioadă, iar o firmă numită CryptoGPT a strâns 10 milioane de dolari pentru a finanța produsele sale care, susține ea, permit utilizatorilor să-și vândă datele către companiile de AI.

0 Shares
You May Also Like