Investitia in Elrond (EGLD) – Tot ce trebuie sa stiti

Investitia in Elrond (EGLD) – Tot ce trebuie sa stiti

0 Shares
0
0
0

Ce este Elrond?

Elrond rezuma perfect ceea ce reprezinta: „O platforma blockchain extrem de scalabila, rapida si sigura pentru aplicatii distribuite, cazuri de utilizare in intreprinderi si noua economie a internetului”. Fondata in 2017, reteaua Elrond isi propune sa ofere tranzactii mai rapide si mai rentabile prin contracte inteligente operate de o retea distribuita de computere. Fratii Beniamin si Lucian Todea au dezvoltat Elrond pentru a aborda problemele legate de scalabilitatea blockchain. S-au concentrat pe dezvoltarea unei platforme blockchain care este mai buna decat orice alta platforma blockchain disponibila atunci. Ei si-au propus sa dezvolte o platforma blockchain interoperabila si scalabila la nivel inalt si asa a fost conceptualizata Elrond Network. In ceea ce priveste capacitatile sale, Elrond Network este o retea cu adevarat puternica. Poate procesa intre 10.000 si 15.000 de tranzactii pe secunda, cu un cost mediu de 0,001 USD.

Elrond Network crede in adevarata descentralizare. Prin utilizarea unor mecanisme, cum ar fi sharding-ul si o dovada sigura a mizei, reteaua este conceputa pentru a concura cu platformele blockchain majore precum Ethereum, Zilliqa etc. In plus, este prima retea in fragmentarea starii, a retelei si a tranzactiilor, toate au fost implementate. Inainte de a efectua un IEO, platforma cu sediul in Malta a apelat la o runda de finantare privata si a generat aproximativ 1,9 milioane de dolari de la diversi investitori ingeri. Mai tarziu, reteaua a continuat cu un IEO si a strans 3,25 milioane USD si a schimbat 25% din oferta totala de jetoane ELGD.

Ce problema incearca sa rezolve Elrond?

Elrond se descrie ca o noua economie a internetului pentru aplicatii descentralizate. Acesta isi propune in principal sa ofere tranzactii fara probleme, rapide si rentabile. Elrond intentioneaza sa-si dezvolte propriul ecosistem in care jetonul sau nativ, ELGD va fi activul de stocare a valorii. Exista trei domenii principale pe care Elrond incearca sa le atinga:

Tranzactii instantanee si rentabile

In ultima vreme, cresterea taxelor de tranzactie a devenit un motiv de frustrare in randul utilizatorilor Ethereum. Multi dintre ei au fost nevoiti sa plateasca sute de dolari in comisioane de tranzactie. In acelasi timp, reteaua aglomerata Bitcoin a determinat utilizatorii sa se planga de viteza tranzactiilor mai mica decat in mod obisnuit. Elrond abordeaza eficient ambele probleme. Intentioneaza sa abordeze aceste probleme prin furnizarea unei platforme eficiente si sigure pentru efectuarea tranzactiilor.

Cerinte minime de energie si calcul

Dupa cum stim cu totii, mineritul bitcoin necesita o configurare hardware uriasa, care, la randul sau, necesita energie din abundenta. Bitcoin urmeaza un mecanism cunoscut sub numele de Proof-of-Work, despre care se stie ca este un mecanism de consum de energie la nivel global. In ultima vreme, multi experti de top au criticat Bitcoin pentru consumul de energie. De fapt, unele surse sustin ca consumul de energie al Bitcoin este mai mult decat ceea ce consuma Argentina, o natiune suverana.

Aici intervine Proof-of-Stake. De asemenea, uniformizeaza terenul de joc, deoarece mecanismul Proof-of-Stake nu necesita echipamente in valoare de milioane de dolari. In schimb, se bazeaza pe un proces numit staking. Proof-of-Stake ofera beneficii duble. Primul este consumul minim de energie, iar al doilea este ca inlatura bariera mare la intrare, de care beneficiaza multi oameni din ecosistem in loc de cativa alesi. Elrond foloseste o versiune improvizata a mecanismului Proof-of-Stake, pe care o numesc Secure Proof-Of-Stake. Il ajuta pe Elrond sa fie mai rapid, mai sigur si mai corect.

O structura descentralizata puternica, minimizand un singur punct de esec

Prin combinarea structurii descentralizate cu interoperabilitatea cross-chain, Elrond reduce posibilitatea unui singur punct de defectiune care poate afecta intregul sistem in cele mai rele cazuri. Reteaua ruleaza pe 2169 de noduri validatoare, impartite in patru fragmente, capabile sa execute 5.400 de tranzactii pe secunda fiecare si un fragment de coordonare.

Cum functioneaza mecanismul Secure Proof-of-Stake al Elrond?

Cand vine vorba de asemanari intre vechiul Proof-of-Stake si Secure Proof-Of-Stake de la Elrond, ambele se bazeaza pe numarul de jetoane mizate pentru a selecta nodurile validatoare pentru consens. Acum, sa vedem cum functioneaza Secure PoS.

Mecanismul de consens al Elrond’s Secure PoS este construit special pentru a alege nodurile, care, la randul lor, construiesc blocuri. Ele sunt responsabile pentru finalizarea procesului general de consens, care are loc in anumite fragmente. In ceea ce priveste selectia validatorilor, Elrond face aleatoriu acest lucru. Pentru selectarea validatorului, mecanismul Secure Proof-Of-Stake se bazeaza pe o formula aleatorie. Formula este derivata din blocul precedent. Odata ce procesul se incheie, cel care propune blocul rundei curente de consens il semneaza.

Exista un singur propunator de bloc in fiecare grup de consens. Dupa fiecare runda, membrii grupului de consens sunt schimbati. Intr-un grup de consens, propunatorul blocului este validatorul. Hash-ul cheii publice si al factorilor de randomizare este cel mai mic din grup. Datoria de a produce blocul revine celui care propune blocul, in timp ce alti membri ai grupului de consens il valideaza si semneaza. Grupul de consens utilizeaza o schema de semnatura multipla BLS modificata, constand din doua runde de mesaje pentru semnatura bloc.

Selectia aleatorie a grupurilor de consens este rapida si se finalizeaza in 100 de milisecunde. Acest proces randomizat de selectare a grupurilor de consens asigura o mai buna securitate in reteaua Elrond, deoarece orice element nepotrivit nu va reusi sa ia nicio actiune in decurs de 100 de milisecunde.

Selectarea consensului ia in considerare mai multi factori, inclusiv numarul de jetoane mizate si scorul de evaluare individual al validatorului. Deci, cum se calculeaza acest scor de evaluare individual al unui validator? Ei bine, comportamentul trecut al validatorului joaca un rol crucial in scorul lor individual de evaluare. Inseamna ca un validator care are un scor de evaluare individual mai mare are sanse mai mari de a fi selectat pentru procesul de consens.

Cu exceptia unor cazuri specifice in care evaluarile sunt ajustate imediat, recalcularea scorurilor individuale de rating are loc intotdeauna la sfarsitul fiecarei epoci. Ecosistemul Elrond beneficiaza de mecanismul sau unic de evaluare, deoarece determina validatorul sa-si faca munca in mod onest si, indiferent de ceea ce s-ar putea intampla, se asigura ca nodurile continua sa functioneze la cea mai mare eficienta posibila.

Arhitectura

Inainte de a analiza in detaliu produsele Elrond, sa aruncam mai intai o privire asupra arhitecturii lui Elrond. Structura retelei cuprinde fragmente, metalanturi si noduri. Fragmentele sunt partitiile mai mici ale retelei Elrond care sunt folosite pentru scalare. Fiecare shard proceseaza doar o parte din tranzactii, simultan cu alte shard-uri. Fragmentele sunt responsabile pentru executarea conturilor, a contractelor inteligente, a blockchain-urilor etc., care joaca un rol crucial in scalare.

Urmeaza lantul Meta, care nu este altceva decat un blockchain care ruleaza pe un fragment special. Scopul principal al acestui blockchain nu este procesarea tranzactiilor, ci autentificarea blocului procesat. De asemenea, se ocupa de comunicarea dintre shard-uri, mentine registrul validatorilor, recompensand si pedepsind.

Ultimul este Nodurile, care sunt parte integranta a retelei. De fapt, multe noduri, care pot fi un smartphone, un computer sau un server, se reunesc pentru a forma o retea. Printre aceste noduri, unii actioneaza ca validatori, in timp ce altii ca observatori. Prin urmare, oferind diferite niveluri de sprijin retelei si castigand recompense pentru munca lor.

Platforma, infrastructura si jetonul Elrond

Platforma, infrastructura si jetonul Elrond

Dezvoltatorii si validatorii pot folosi Elrond pentru a crea aplicatii descentralizate si pentru a folosi jetonul sau nativ ca metoda de plata. Mediul de dezvoltare integrat Elrond permite dezvoltatorilor sa-si lanseze serviciile pe platforma lor. De asemenea, ofera un motor de contract inteligent, care face posibila conformitatea cu EVM care permite interoperabilitatea blockchain. Platforma Elrond permite ca tehnologia adaptive state sharding sa ofere mai mult pe tot parcursul, rivalizand cu platformele centralizate.

Platforma incurajeaza, de asemenea, dezvoltatorii sa creeze aplicatii mai inovatoare si mai eficiente din punct de vedere al costurilor si sa castige pana la 30% din taxele contractelor inteligente sub forma de redevente. Reteaua isi rezerva, de asemenea, unele jetoane ELGD, care sunt mizate pe platforma pentru o perioada minima de un an si castiga o rata anuala de 36%.

Putem chiar socoti jetoanele ELGD ca un produs al Elrond Network, pana la urma, validatorii trebuie sa le puna in miza pentru a securiza registrul. Infrastructura Elrond ofera, de asemenea, un portofel utilizatorilor sai si exploratorului de blocuri.

Elrond eGold sau moneda ELGD este jetonul nativ al Elrond si obisnuia sa interactioneze cu aplicatii, sa efectueze tranzactii si sa ofere recompense sau stimulente. Initial, jetonul nativ a fost numit moneda ERD. Dar dupa lansarea jetonului pe reteaua principala, acesta a fost redenumit moneda ELGD. Mai tarziu, reteaua a detinut si un program de schimb si a permis utilizatorilor sa schimbe vechile jetoane cu cele noi.

Criptomoneda nativa a lui Elrond joaca un rol vital in mentinerea unei retele. De asemenea, il puteti folosi pentru a trimite, a recompensa contribuitorii retelei si, de asemenea, pentru a rula contracte inteligente. Persoanele care detin jetoane ELGD sunt eligibile sa participe la procesul de vot pentru orice evolutie a retelei. Mai mult, vor primi recompense cu jetoane nou batute, care ar fi proportionale cu suma mizata.

Taxele de tranzactie colectate nu sunt utilizate in totalitate de retea. In schimb, o parte din taxele colectate, mai precis 30%, este trimisa dezvoltatorilor de contracte inteligente. Procesul este cunoscut sub numele de loialitate a contractelor inteligente. In plus, 10% din taxe vor fi recompensate participantilor comunitatii care participa la unele evenimente speciale, cum ar fi proiecte de recompense si dezvoltarea retelei. In ceea ce priveste furnizarea sa, ELGD are o aprovizionare maxima de peste 30 de milioane de jetoane si o aprovizionare totala de peste 20 de milioane.

Cum sa cumparati Elrond (EGLD)

Uphold – Acesta este unul dintre cele mai importante schimburi pentru locuitorii din Statele Unite, care ofera o gama larga de criptomonede. Locuitorilor din Marea Britanie si Europa le este interzis.

Binance – Recomandat locuitorilor din Australia, Canada, Singapore, Marea Britanie si cea mai mare parte a lumii. Rezidentilor din SUA le este interzis sa cumpere majoritatea jetoanelor. Utilizati codul de reducere: EE59L0QP pentru 10% cashback din toate taxele de tranzactionare.

Gate.io – Acesta este unul dintre cele mai bune schimburi pentru rezidentii din SUA.

WazirX – Acesta este cel mai bun schimb pentru rezidentii din India.

Atentionare cu privire la Uphold: activele disponibile pe Uphold sunt supuse regiunii. Toate investitiile si tranzactiile sunt riscante si pot duce la pierderea capitalului. Criptoactivele sunt in mare parte nereglementate si, prin urmare, nu sunt supuse protectiei.

Platforma Elrond – Ariciul Sonic al spatiului Blockchain

Elrond concureaza impotriva Ethereum, similar cu Cardano si Polkadot. Astfel, se confrunta cu o concurenta imensa din partea unora dintre platformele lider din lumea blockchain-ului precum Ethereum, Cardano, Polkadot. Cu toate acestea, are potentialul de a concura impotriva lor, si asta, de asemenea, intr-un mare fel. Are multiple caracteristici care rivalizeaza cu platformele blockchain de top. Elrond a incheiat, de asemenea, parteneriate cu unele dintre cele mai importante nume din industria cripto, cum ar fi Ledger, PolyNetwork, BitGo, Coinbase Custody si multe altele.

Tehnologia  adaptive stake sharding, Proof-of-Stake securizat, tehnologia Arwen Machine ii permite proiectului Elrond sa proceseze un numar mare de tranzactii, ceea ce ar trebui sa il puna pe Elrond intr-o liga proprie. Odata cu dezvoltarea ulterioara, platforma Elrond va inregistra o crestere a tranzactiilor. In plus, cel mai mare avantaj al platformei Elrond este suportul puternic pentru interoperabilitatea blockchain.

0 Shares
You May Also Like