Te-ai decis să călătorești în străinătate? Iată TREI aspecte pe care să le iei în considerare, pentru a fi în siguranță

Te-ai decis să călătorești în străinătate? Iată TREI aspecte pe care să le iei în considerare, pentru a fi în siguranță

0 Shares
0
0
0

O călătorie în străinătate implică mai multe aspecte cărora trebuie să le acorzi atenție, de la cele de siguranță proprie până la alte mici detalii. Atunci când vrei să pleci peste hotare, trebuie să ai în vedere prevenirea anumitor situații care pot apărea de-a lungul călătoriei tale. Siguranța ta, a familiei și a prietenilor tăi trebuie puse pe primul loc. Atunci când pleci în concediu în străinătate, vei avea în minte, cel mai probabil, dorința de a-ți crea amintiri frumoase, alături de cei dragi. De aceea, pentru ca vacanța să fie lipsită de griji și să te simți în siguranță, trebuie să ai în vedere câteva aspecte esențiale.

Iată o serie de lucruri importante de care trebuie să ții cont, atunci când călătorești în străinătate:

  • Înainte de a pleca propriu-zis într-o vacanță în străinătate, trebuie să îți iei o marjă de siguranță, pentru ca vacanța să se desfășoare fără griji. Pentru o astfel de deplasare, este indicat să ai o poliță de asigurare care să acopere cheltuielile medicale, în cazul în care te afli în postura de a beneficia, în mod urgent, de un tratament. De altfel, aceasta acoperă și cheltuielile referitoare la căutarea și salvarea ta, în urma unor accidente montane sau pe litoral. Poți opta pentru asigurarea de călătorie MyTravels de la Allianz-Tiriac Unit – durata călătoriei trebuie să se încadreze în 45 de zile, iar suma asigurată este de 30.000 de euro, indiferent de destinație.
  • De altfel, mai există o altă opțiune pe care trebuie să o ai în vedere când vine vorba despre asigurarea de călătorie. Poți opta pentru o poliță de tip GoTravel, care reprezintă tot o asigurare medicală pentru călătoriile tale în străinătate. Prin intermediul acesteia, bunurile din locuință vor fi protejate pe toată durata călătoriei tale în cazul în care se întâmplă diverse evenimente neplăcute, precum incendiu, explozie, furt prin efracție, trăsnet sau scurgeri accidentale de apă. Totodată, prin această asigurare ești protejat dacă practici sporturi de agrement cu grad mediu de risc (ski, de exemplu), dar și în cazul pierderii sau furtului bagajelor.
  • Un alt aspect la fel de important reprezintă transportul pe care îl alegi pentru a ajunge la destinație. De exemplu, dacă vei călători cu autoturismul, atunci trebuie să ai în vedere o asigurare auto. Prin intermediul acesteia, în condițiile producerii unui eveniment nefericit (accident rutier) sau a unor calamități naturale și fenomene meteo extreme, autoturismul este asigurat. De asemenea, există și posibilitatea de a alege opțional alte câteva riscuri care să fie acoperite, și anume furtul, vandalismul, daunele provocate de apa la motor, daune materiale provocate la roți.

Pe lângă toate aceste aspecte, mai sunt și alte elemente importante peste care nu trebuie să treci cu vederea. De exemplu, atunci când îți iei cazare, este important să acorzi o atenție deosebită locației și să te asiguri că aceasta corespunde așteptărilor tale în ceea ce privește curățenia, confortul și securitatea. Totodată, plecarea în călătorie implică o grijă sporită la acte, motiv pentru care ar fi indicat ca documentele personale să fie depozitate într-un bagaj mic pe care să-l ai mereu asupra ta. Urmând aceste sfaturi, te vei bucura de o vacanță liniștită, lipsită de griji. 

Sursă foto: Pexels.com

0 Shares
You May Also Like