Ce tipuri de ochelari de vedere există și ce caracteristici au

Ce tipuri de ochelari de vedere există și ce caracteristici au?

0 Shares
0
0
0

Ochelarii de vedere sunt dispozitive medicale cu rol de corecție a acuității vizuale. Monofocali, bifocali sau progresivi, ochelarii de vedere potriviți nevoilor fiecărui utilizator în parte acoperă cele mai variate tipuri de afecțiuni oculare. Controlul optometric va identifica problema de sănătate. În showroom-urile de specialitate beneficiezi de sfaturi și ajutor pentru alegerea ramelor potrivite ochelarilor pentru care ai prescripție medicală.

În acest material abordăm subiectul legat de tipurile de ochelari de vedere existenți și caracteristicile acestora.

Identificarea problemelor oculare

Problemele de vedere nu apar doar la persoanele vârstnice. În orice moment al vieții te poți confrunta cu dureri de cap, lăcrimare sau uscăciune excesivă a ochilor, vedere neclară sau dublată, semne ale unor afecțiuni oculare pentru care cel mai probabil vei avea nevoie de ochelari de vedere adecvați.

Pentru un diagnostic corect și complet, controlul optometric va scoate în evidență modificările din structurile interne ale ochilor. Identificarea cauzei problemelor de vedere va duce la prescrierea ochelarilor potriviți viciului de refracție identificat. Ai posibilitatea să faci un control optometric gratuit la magazinul de ochelari din Brașov, acolo unde beneficiezi de servicii de înaltă calitate, oferite de personalul de specialitate. Tehnologiile de ultimă oră permit măsurarea dioptriilor ochilor tăi cu precizie, astfel încât să poți opta apoi pentru perechea de ochelari potrivită nevoilor.

Tipuri de ochelari de vedere

În funcție de viciul de refracție cu care ești diagnosticat – miopie, hipermetropie, astigmatism, presbiopie – prescripția medicală pentru lentilele ochelarilor de vedere este diferită.

Ochelarii monofocali sunt utilizați pentru a corecta miopia, hipermetropia sau astigmatismul. Acești ochelari au o singură putere optică pe toată suprafața lentilei, ceea ce înseamnă că pot fi folosiți pentru a corecta o singură deficiență vizuală.

Ochelarii bifocali sunt ideali pentru persoanele care au nevoie de corecție pentru vederea de aproape și de la distanță. Acești ochelari au două zone optice distincte în lentile: o zonă superioară pentru vedere la distanță și o zonă inferioară pentru imaginile de aproape, ceea ce îi face potriviți pentru persoanele cu presbiopie.

Ochelarii progresivi sunt o opțiune modernă de corecție pentru vederea de aproape, intermediară și de departe, toate într-o singură lentilă. Acești ochelari au o tranziție ușoară între cele trei zone optice și oferă o vedere clară indiferent de distanță.

Caracteristici speciale ale ochelarilor de vedere

Lentilele ochelarilor de vedere trebuie alese în funcție de viciul de refracție diagnosticat. Pentru miopie pot fi utilizate lentilele monofocale, divergente, cu dioptrii cu minus (-), pentru hipermetropie sunt de folos lentilele convergente, monofocale, cu dioptrii cu plus (+), în timp ce pentru astigmatism lentilele cilindrice, bifocale sau progresive sunt cele necesare pentru corecția problemelor de vedere.

Tratamentele care pot fi aplicate pe lentilele ochelarilor de vedere îmbunătățesc experiența posesorilor, oferă confort, protecție și siguranță. Poți alege tratamente antireflex, antizgâriere, de protecție în fața razelor ultraviolete, fotocromatic care se închid la culoare atunci când ieși la lumină puternică și nu numai.

Ramele potrivite ochelarilor de vedere

Alături de lentilele perfecte pentru o vedere clară și corectă ai nevoie de rame potrivite care să te ajute să ai un aspect plăcut, adică să se potrivească tonului pielii, stilului personal și activității desfășurate și care să aducă un plus de confort și utilitate. Alegerea ramelor potrivite, ajustarea adecvată a acestora, întreținerea corespunzătoare și purtarea conform indicațiilor optometristului contribuie la menținerea sănătății vederii.

Controlul optometric regulat

Un aspect deosebit de important este cel al consultului optometric periodic, la intervalele de timp indicate de specialist. Și dacă vezi bine cu ochelarii de vedere, dioptriile pot suferi modificări în timp, de aceea ai nevoie de o nouă examinare pentru ajustările necesare.

În plus, trebuie să ai în vedere faptul că și tratamentele aplicate lentilelor pot deveni ineficiente în timp, așadar schimbarea regulată a ochelarilor de vedere reprezintă o prioritate pentru sănătatea vederii.

Ochii au nevoie de consult de specialitate periodic pentru ca vederea să se mențină corectă cât mai mult timp. Prezența unui viciu de refracție, indiferent de vârstă, poate fi tratată cu ochelarii de vedere potriviți, așadar dacă sesizezi orice problemă oculară, mergi la o examinare optometrică și urmează indicațiile specialistului!

0 Shares
You May Also Like