Importanta unei asigurari de viata

Importanta unei asigurari de viata

0 Shares
0
0
0

Asigurarea de viata este importanta pentru ca este practic o polita care ii protejeaza pe cei pe care ii iubim cel mai mult in cazul unui posibil accident care provoaca decesul asiguratului sau genereaza o situatie de invaliditate care il impiedica sa isi continue activitatea profesionala.

Aceasta asigurare ofera asiguratului garantia ca, in caz de deces, capitalul asigurat va fi despagubit cu o anumita suma de bani rudelor sale directe sau persoanelor pe care le-a ales ca beneficiari ai politei.

Alege cele mai bune asigurari de aici https://www.skinit.ro/servicii-financiare-de-la-ovb-romania-ovb-asigurari-sanatate-ovb-allfinanz-ovb-asigurari-de-viata/ .

Cumpararea asigurarii de viata nu este obligatorie, chiar daca este o decizie buna. Aceasta politica poate fi un salvator pentru multe familii care sunt surprinse de un eveniment dramatic. Mai ales atunci cand familia are o datorie ipotecara, exista datorii de platit sau copiii care cresc si vor avea nevoie de sprijinul financiar oferit de asigurarea de deces.

Si avand o polita care garanteaza suficient capital asigurat, ne da liniste sufleteasca.

Tipuri de asigurari de viata

Asiguratorii ofera diferite tipuri de asigurari pentru a ne proteja proprietatile. Depinde de ceea ce avem nevoie pentru a asigura. Tipurile de asigurare sunt:

→ asigurari de viata sau asigurari personale. Este diferit de o alta asigurare, in sensul ca, aici, problema asigurarii este viata unei fiinte umane. Asiguratorul va plati suma fixa a asigurarii in momentul decesului sau la expirarea perioadei date.

Asigurarea → a bunurilor. In cadrul asigurarii bunurilor, bunurile persoanei/persoanelor sunt asigurate impotriva unui anumit risc specific. Riscul poate fi riscul de incendiu sau de marina, furtul de bunuri sau deteriorarea bunurilor in accident.

→ Asigurare de incendiu. Acestea acopera riscul de incendiu. In absenta asigurarii de incendiu, deseurile de incendiu vor creste nu numai pentru individ, ci si pentru societate.

Asigurarea de raspundere civila →. Asigurarea generala include, de asemenea, asigurarea de raspundere civila pentru care persoana asigurata trebuie sa plateasca daune materiale sau sa compenseze pierderea persoanei; Ranire sau deces.

→ garantie de asigurare. Asigurarea de garantie acopera pierderile rezultate din necinstea, disparitia si lipsa de loialitate a angajatilor sau a tertilor. Partea trebuie sa faca parte din contract.

→ asigurari sociale. Securitatea sociala ofera protectie celor mai slabe sectoare ale societatii care nu isi pot permite prima pentru o asigurare adecvata.

Planurile de pensii, prestatiile de invaliditate, prestatiile de somaj, asigurarile de sanatate si asigurarile industriale sunt diferitele forme de securitate sociala.

Motive pentru a apela la asigurare de viata

Achita datoriile: O polita de asigurare de viata poate plati orice datorie pe care o lasi in urma, ceea ce ar fi o povara pentru familie. Datorii, cum ar fi un credit ipotecar, carduri de credit, credite auto, si chiar si cheltuielile de inmormantare poate avea un impact dramatic asupra familiei si stilul de viata.

Liniste sufleteasca: O polita de asigurare de viata pe termen lung este o modalitate ieftina de a va oferi tie si membrilor familiei tale liniste sufleteasca, stiind ca vor fi protejati daca ti se intampla ceva. Nu mai trebuie sa iti faci griji cu privire la viitorul financiar si te poti odihni usor stiind ca vei putea continua cu stilul de viata actual.

Majoritatea oamenilor nu se gandesc la asigurarile de viata  la varsta de 20 de ani, dar este adesea cel mai bun moment pentru a o cumpara.

Exista mai multi factori care determina costul asigurarii de viata , dar, in general, cu cat sunteti mai tanar si mai sanatos atunci cand cumparati o polita, cu atat va fi mai ieftina (cu exceptia cazului in care lucrati intr-un loc de munca cu risc ridicat sau aveti o inclinatie pentru sporturi extreme, dar mai multe despre asta mai tarziu).

Un nefumator mediu de 20 sau 30 de ani se poate astepta sa plateasca intre 10 si 50 USD pe luna pentru o polita de viata pe termen lung, in functie de suma acoperita, conform Policygenius. Acest lucru este mai mic decat costul unui abonament la sala pentru a va proteja stabilitatea financiara a familiei in absenta voastra.

Daca nu aveti asigurare de viata, iata cateva motive pentru care probabil aveti nevoie de aceasta:

Veti avea un copil

Daca intentionati sa aveti un copil in anul urmator sau cam asa, acum este momentul potrivit pentru a cumpara asigurari de viata.

In primul rand, sanatatea majoritatii oamenilor scade odata cu varsta. Cu cat astepti mai mult sa cumperi o polita, cu atat costul eventual este mai mare. In al doilea rand, daca treceti de la doua venituri la unul – adica un parinte va lasa un salariu constant pentru a ramane acasa la nesfarsit – exista si mai multe motive pentru a crea o plasa de siguranta financiara inainte de a avea copii .

Daca sunteti deja insarcinata si  sustineti familia, este posibil sa cumparati asigurari de viata, desi probabil veti obtine cele mai bune tarife daca va supuneti examenului medical  inainte sau dupa sarcina, potrivit expertului in asigurari Policygenius, Logan Sachon .

Cu toate acestea, daca aveti deja un copil si  nevoia de asigurare de viata este urgenta, unele companii de asigurari va vor permite sa va repetati examenul medical la un an sau doi dupa nastere si apoi sa va ajustati rata in consecinta.

0 Shares
You May Also Like