Cum alegem ancora potrivita fiecarei barci

Cum alegem ancora potrivita fiecarei barci?

0 Shares
0
0
0

Indiferent daca este o barca simpla, o barca cu vele sau un iaht cu motor, plimbarea cu barca este foarte populara in diferite grupe de varsta. Prin urmare, multi pasionati de barci se intreaba in excursii de o zi sau in vacanta daca pot conduce o barca fara permis.

Navigarea fara permis nu este permisa peste tot, chiar si in ciuda reglementarilor legale speciale. Exista, de asemenea, zone si corpuri de apa pentru care este obligatorie o licenta de navigatie sau pentru care barcile de pana la 15 CP nu sunt, in general, fara licenta. Pentru a putea conduce in siguranta o barca este nevoie de un curs pachet clasele c d s.

Dupa ce s-a realizat cursul, se va putea achizitiona o barca. Orice barca are un element foarte important, acesta fiind ancora. Oricine a petrecut vreodata o noapte pe o barca, stie ca nu poate inchide ochii daca nu se va putea baza 100% pe ancora barcii si pe echipamentul de ancorare. Exista o gama larga de diferite modele de ancore pe piata.

Exista multe forme si tipuri diferite de ancore pentru barci. In trecut, se foloseau adesea ancore de greutate, care tin in principal barca datorita greutatii lor. Astazi se utilizeaza ancore brevetate care isi ating puterea de retinere datorita formei lor, nu greutatii lor. Ancorele au doua optiuni de fixare: se agata de moloz sau stanca si sapa in namol, noroi si nisip. Decisiv pentru o buna retinere in sol este, pe de o parte, subsolul, dar si forma ancorei.

Ancorele flunk, comparativ cu alte ancore, sunt usoare. Acestea isi ating puterea de retinere prin saparea in pamant, care este simplificata de arborele lor lung de ancorare. Chiar daca exista o schimbare a curentului sau a vantului, acestea se tin in siguranta in pamant, dar pot fi eliberate cu usurinta si atunci cand ancora este ridicata.

Ancorele flunk sunt potrivite in special pentru suprafetele nisipoase si moi. Pot fi prinse pe un teren stancos si nu pot fi usor detasabile. Noroiul se poate acumula pe aceasta, impiedicandu-le sa fie ingropate din nou. Se va verifica acest lucru atunci cand este ridicata ancora si se va curata corespunzator, daca este necesar.

Unele tipuri de ancore fixate pot fi demontate sau prabusite. Acest lucru le face ideale pentru barci mai mici, unde pot fi depozitate intr-o cutie sau in dulapul de ancorare. Doar loviturile ascutite pot provoca probleme atunci cand se depoziteaza.

Ancorele pentru placi, denumite si ancore Danforth dupa inventatorul lor, sunt foarte potrivite pentru solul moale din namol, nisip si argila. O dezvoltare ulterioara a ancorei placii este ancora Fortress, in care unghiul Flunken poate fi reglat. Acest tip de ancora este popular pe dinghies si barci mici cu chila.

Pe barcile cu chile mai mari, o ancora Danforth poate fi transportata ca o a doua ancora pentru a putea ancora pentru o scurta perioada de timp in conditii de calm.

Nu exista cea mai buna ancora. Depinde intotdeauna de subsol si de conditiile respective. Inainte de a achizitiona o ancora pentru barca, se va lua in considerare unde se va lasa ancora in cea mai mare parte.

Importanta navigarii

Navigarea este un sport exceptional in ceea ce priveste beneficiile pe care le poate aduce unei persoane. Iata doar cateva dintre beneficiile recunoscute pe scara larga ale sportului nostru:

  • Puterea si rezistenta musculara: Numeroasele activitati implicate in navigatie, cum ar fi tragerea si ridicarea panzelor pentru a manevra o barca sau un iaht, se adauga fortei musculare pentru umeri si spate.
  • Starea de fitness cardiovasculara: Navigatia va poate imbunatati sanatatea cardiovasculara si reduce riscul de hipertensiune, obezitate si alte boli de inima. Acest lucru se datoreaza cantitatii mari de absorbtie de oxigen care se intampla atunci cand va angajati in activitati intense.
  • Bunastare mentala: A fi afara pe apa te face sa ai o buna dispozitie nu doar datorita calmului apei, ci si datorita aerului sarat. Sarea aerului de mare este compusa din ioni incarcati care ajuta la absorbtia oxigenului din organism, care la randul sau echilibreaza nivelul serotoninei. Cu cat nivelul de serotonina al corpului este mai echilibrat, cu atat vei fi mai fericit.
  • Scade nivelul de stres: miscarea si agitarea apei, miscarea ritmica a barcii si sunetul vantului din panze pot afecta toate modelele de unda cerebrala. Acest lucru relaxeaza si calmeaza o minte ocupata si foarte stresata.
  • Creste agilitatea: diferitele sarcini asociate navigarii va ajuta, de asemenea, sa va imbunatatiti flexibilitatea si agilitatea. Activitati precum tragerea de vasle si deplasarea si mentinerea stabilitatii pe o barca in miscare pot imbunatati semnificativ coordonarea mainii-ochi si abilitatile motorii.

Toate acestea sunt argumente foarte bune petnru a lua in calcul sa iti iei permisul pentru a conduce o barca. In plus, cu ajutorul barcii vei obtine foarte multe momente extrem de speciale, de care sa te bucuri alaturi de persoanele importante pentru tine.

0 Shares
You May Also Like