Ce trebuie vizitat neaparat in Delta Dunarii?

Ce trebuie vizitat neaparat in Delta Dunarii?

0 Shares
0
0
0

Intentionati sa petreceti cateva zile departe de casa pentru a va deconecta de la grijile cotidiene si de la stresul de la locul de munca? In mod evident in aceste conditii aveti nevoie de cateva zile intr-un loc minunat, un loc care sa va ofere posibilitatea de a vedea multe locuri fascinante.

Cu cat vedeti mai multe astfel de locuri si cu cat vizitati mai multe obiective impresionante, cu atat mai usor va este sa uitati de toate grijile, si cu atat mai usor va este sa va puteti relaxa in sfarsit. Veti putea descoperi cateva dintre cele mai minunate locuri din Delta Dunarii, pe care merita cu adevarat sa le vizitati.

De ce Delta Dunarii?

Delta Dunarii este a treia delta ca marime de pe continentul European, iar la nivel mondial ocupa locul cu numarul 22. Este o delta a carei suprafata are 5700 de kilometri patrati, si in fiecare an creste cu pana la 40 de metri patrati.

De mentionat este faptul ca din intreaga suprafata a Deltei Dunarii, doar 10% este reprezentata de uscat, in timp ce restul suprafetei (3000 de km patrat) sunt reprezentati de ecosistemele naturale terestre si acvative.

Cel mai important lucru de mentionat in ceea ce priveste Delta Dunarii, este faptul ca aceasta face parte din Patrimoniul UNESCO, in cadrul programului Omul si Biosfera.

Puteti alege sa vizitati Delta Dunarii in cazul in care intentionati sa vedeti o multime de plante si animale. Aici puteti descoperi peste 5500 de specii, iar peste 1800 dintre acestea sunt plante (ocrotite de lege in Romania).

In ceea ce priveste vegetatia Deltei Dunarii, este foarte important de facut precizarea ca 78% din aceasta, este specifica zonelor umede, ceea ce inseamna ca puteti sa vedeti papura, stuf, rogoz, pipirig sau salcie pitica.

Ce locuri fascinante puteti vedea in Delta Dunarii

Mai intai de toate, inainte de a incepe sa explorati cele mai fascinante locuri din Delta, este important sa ajungeti la NewLebadaResort, sau mai bine spus, la cea mai renumita unitate de cazare Delta Dunarii.

Aici veti avea parte de toate conditiile necesare pentru ca sederea dvs. sa fie la cele mai inalte standarde. Practic, in momentul in care veti ajunge la unitatea de cazare si veti vedea care sunt conditiile, veti crede ca ati ajuns intr-un resort de lux din diferite tari europene sau exotice.

Pur si simplu la NewLebadaResort, totul este la superlativ. Dupa ce veti ajunge aici si va veti caza, veti putea incepe sa explorati locurile din jur. Cu siguranta veti gasi un ghid care sa va arate cele mai frumoase locuri precum urmatoarele.

Padurea Letea

In ceea ce priveste Padurea Letea, care se afla pe teritoriul administrativ al comunei C.A. Rosetti, trebuie mentionat faptul ca putem aduce in discutie o multime de lucruri interesante.

Aceasta padure este considerata a fi o mica jungla a Deltei Dunarii, datorita faptului ca aici puteti vedea o multime de plante si pasari pe cale de disparitie, veti putea vedea si diferite plante si copaci interesanti.

Puteti vedea caii salbatici cum se simt in largul lor si cum zburda liber in padure. Veti putea vedea pasari pe cale de disparitie si tot felul de reptile. Practic, veti vedea un taram de vis, ceva ce nu credeati ca este posibil sa vizitati pe teritoriul Romaniei.

Plimbare pe Bratul Chilia

Despre Bratul Chilia in cazul in care nu stiati, trebuie mentionat faptul ca este cel mai nordic brat din Delta Dunarii, avand o lungime de 111 km, dintre care 85.8 formeaza granita tarii noastre cu Ucraina.

Acest brat este navigabil pentru vasele mici, deci veti putea sa va plimbati pe acest brat, alaturi de un ghid local. Nu trebuie sa uitam faptul ca prin acest brat curge 60% din debitul de apa al dunarii.

Sulina

Cand vizitati Delta Dunarii cu siguranta trebuie sa vizitati si orasul Sulina despre care puteti afla multe lucruri interesante. De exemplu, aici se regasesa candva (intre anii 1856 – 1938) un important santier naval. Tot in Sulina se regasea Sediul Comisiei Dunarene. Practic, candva acest oras avea o foarte mare importanta pe teritoriul Romaniei.

Din pacate insa, orasul Sulina nu poate fi accesat cu masina, de aceea este un oras dezavantajat. Puteti sa ajungeti aici doar pe calea apei. Cu toate acestea, puteti vizita Cimitirul Maritim, puteti vedea vechiul far sau puteti merge pe plaja Sulina pentru a va bronza sau chiar si pentru a va scalda.

Alegeti aceasta plaja, si veti avea parte de mai multa intimitate decat pe litoral (Mamaia, Costinesti sau alte statiuni).

Pentru o vacanta de vis asadar, puteti alege sa vizitati diferite locatii din Delta Dunarii. Cu siguranta nimic nu se compara cu o vacanta aici si cu experientele de care puteti avea parte in aceasta regiune fascinanta a tarii. Plus de asta, conditiile de cazare de la NewLebadaResort sunt cu adevarat impresionante.

0 Shares
You May Also Like