Începe-ți propria afacere - cinci motive pentru a fi propriul tău șef

Începe-ți propria afacere – cinci motive pentru a fi propriul tău șef

0 Shares
0
0
0

Acum este mai simplu să înveți cum să înființezi o companie decât a fost vreodată. Lumea interconectată de astăzi a creat milioane de noi nișe pentru ca antreprenori să dezvolte firme mici, iar internetul oferă surse nesfârșite de asistență înființare srl-d.

Dacă un program de la nouă la cinci nu ți se potrivește, poate că este timpul să-ți stabilești propriul ritm și să-ți lași impactul asupra lumii. Dacă ai o idee genială sau o pasiune arzătoare, iată cinci motive pentru care ar trebui să înființezi o companie acum.

 1. Fii propriul tău angajator

În loc să devii frustrat de fiecare dată când angajatorul tău face o greșeală, acceptă responsabilitatea pentru propriile acțiuni. Evident, este natura umană să dorească să evite riscurile, însă dacă nu alegi acest lucru, vei lucra întotdeauna pentru cineva care o face. Iată câteva dintre avantajele de a deveni propriul tău șef:

 • Control mai mare: alegi unde sunt alocați banii, ce fel de cultură corporativă dorești și nivelul necesar de muncă.
 • Program flexibil: îți alegi programul de lucru, oferindu-ți control total asupra când lucrezi și când nu.
 • Învățare diversă: obții un curs intensiv în fiecare domeniu al conducerii unei companii, de la managementul financiar până la sănătate și siguranță.
 1. Definește-ți fișa postului

Dacă crezi că ai o varietate de abilități valoroase, antreprenoriatul oferă o oportunitate de a maximiza utilizarea acestora. Ca antreprenor, vei juca mai multe roluri în firma ta, în special la început. Competențele esențiale de afaceri includ următoarele:

 • Abilități de management al afacerii, inclusiv multitasking, delegare și luare a deciziilor cu privire la sănătatea și profitabilitatea firmei tale.
 • Abilitățile de servicii pentru clienți care te vor ajuta să te conectezi cu clienții și să stabilești parteneriate profitabile
 • Abilitățile financiare sunt necesare pentru a te asigura că înțelegi și controlezi partea financiară a afacerii tale
 • Abilitățile de gândire strategică și de planificare sunt necesare pentru a rămâne competitiv, pentru a-ți atinge obiectivele de afaceri și pentru a te extinde pe piață
 1. Crește-ți potențialul de câștig

Poate că munca ta actuală nu este plătită atât de mult pe cât ți-ai dori, sau poate că ai un proiect care te pasionează și are potențialul de a deveni o ocupație de succes cu normă întreagă. Pentru a o transforma într-o companie profitabilă, va trebui să aloci timpul necesar.

 1. Faci viața altora mai bună

În fiecare an, noile întreprinderi produc 1,5 milioane de locuri de muncă numai în Statele Unite. Înființarea unei noi companii îți permite să recrutezi și să instruiești persoane care este posibil să nu fi avut acces la un loc de muncă excelent în trecut. De asemenea, îți permite să ai un efect pozitiv semnificativ asupra societății.

 1. Îmbrățișează eșecul și învață din greșelile tale

Unele companii eșuează din cauza unui produs sub standard, în timp ce altele din cauza unei lansări necorespunzătoare. Însă, majoritatea afacerilor dau greș din cauza lipsei cererii de pe piață pentru produsul sau serviciul lor sau pentru că rămân fără bani.

Având în vedere că un număr considerabil dintre start-up-urile nu funcționează, este evident că eșecul este ceva care trebuie confruntat direct și din care trebuie să înveți.

 • Asumă-ți responsabilitatea: Nu atribui eroarea la nimic altceva – acceptă-ți responsabilitatea pentru deciziile luate.
 • Acționează corespunzător: înțelege de ce ai făcut o eroare și cum să o previi în viitor.
 • Aplică testul umorului: poți râde de ultima greșeală pe care ai făcut-o? Dacă da, probabil că te-ai descurcat și ai continuat.
0 Shares
You May Also Like