Pro si contra izolatiei termice bazaltice

Pro si contra izolatiei termice bazaltice

0 Shares
0
0
0

Vata minerala pe baza de piatra are o serie de caracteristici decente in comparatie cu alte materiale de izolare termica. Printre cele mai importante sunt:

 • rezistenta la temperaturi ridicate;
 • atunci cand sunt incalzite, nu se elibereaza substante toxice din material;
 • rezistenta la contaminare;
 • usor de transportat;
 • durata lunga de viata. Marcile de inalta calitate ale unei astfel de izolatii de la producatori fiabili pot dura pana la 50 de ani fara a-si pierde deloc calitatile;
 • are conductivitate acustica scazuta;
 • are o buna rezistenta la vibratii, spre deosebire de fibra de sticla;
 • nu este un material exploziv;
 • nu este afectata de rozatoare sau de alti daunatori;
 • cu greutate specifica scazuta, se observa o izolatie ridicata;
 • are o buna rezistenta la o serie de influente mecanice, datorita dispunerii haotice a fibrelor;
 • Are calitati bune de respingere a apei, trece cu usurinta umiditatea fara a o acumula.

Recomandam sa utilizezi vata minerala e-izolatii

Cu toata varietatea de avantaje, vata minerala bazaltica are, de asemenea, dezavantajele sale:

 • costul ridicat al materialului termoizolant;
 • in izolarea placilor de bazalt, sectiunile de legatura au multe cusaturi, ceea ce determina ulterior o scadere a proprietatilor de izolare termica;
 • indicatori mici ai caracteristicilor de rezistenta;
 • Unele marci de vata bazaltica sunt daunatoare sanatatii, deoarece un liant fenolic periculos se poate evapora si intra in corpul uman cu aer.

Atunci cand izolati peretii cu izolatie bazaltica, trebuie luate masuri de precautie, deoarece praful sfaramat poate intra in ochi si plamani. Pentru a va proteja de acest lucru, este suficient sa purtati ochelari, un aparat respirator sau un bandaj de tifon.

Vata bazaltica: ce trebuie sa stiti despre ea?

Izolatia pe baza de vata bazaltica se caracterizeaza prin fibra de sticla, care este combinata cu componente speciale pentru a mentine legatura si a imbunatati hidrofobitatea materialului.

Un avantaj important al izolatiei termice pe baza de vata bazaltica este rezistenta sa la temperaturi ridicate, care este deosebit de vizibila in comparatie cu izolatia din vata minerala. In plus, izolatorul se caracterizeaza prin:

 • lipsa capacitatii de a elibera toxine atunci cand temperatura creste;
 • rezistenta la murdarie si ciuperci;
 • punct de topire ridicat;
 • transport si instalare usoara.

Vata bazaltica

Producatorul de izolatie din vata bazaltica sustine cincizeci de ani de viata in conformitate cu regulile de baza de utilizare. In plus, caracteristicile materialului indica un nivel ridicat de absorbtie a sunetului, ceea ce permite utilizarea acestuia pentru izolare si reducerea zgomotului in incaperi in diferite scopuri.

Incalzitoarele din vata bazaltica sunt mult mai bune decat vata minerala si in ceea ce priveste rezistenta la vibratii, ele nu apartin grupului exploziv, sunt potrivite pentru izolarea unui mediu cu o temperatura ridicata si un tip agresiv.

Atunci cand se analizeaza cat de mult mai bine izolatia bazata pe vata bazaltica este de fapt mai buna decat vata minerala, merita remarcata compozitia chimica speciala a materialului.

Nu include elemente de dolomit si calcar, care sunt incluse in mod necesar in adezivul necesar pentru instalarea vatei minerale.

Cat de important este sa iti hidroizolezi subsolul?

Infiltratiile de apa in subsol si in spatiile de taraj au loc de obicei pe perioade lungi de timp si pot fi cauzate de numerosi factori.

Betonul este unul dintre cele mai frecvent utilizate materiale in constructia casei. Cand buzunarele de aer nu sunt indepartate sau amestecul nu este lasat sa se intareasca corespunzator, betonul se poate crapa, ceea ce permite apei sa-si forteze drumul prin perete.

Fundatiile (sotile) sunt placute orizontale care definesc perimetrul peretilor de fundatie. Atunci cand talpile sunt prea inguste sau nu sunt asezate suficient de adanc, acestea sunt susceptibile la miscare cauzata de eroziunea solului.

Jgheaburile si burlanele sunt folosite pentru a capta apa de ploaie pe masura ce aceasta cade si pentru a o evacua departe de case si cladiri. Cand jgheaburile sunt infundate sau burlanele sunt sparte, apa de ploaie este absorbita de solul din apropierea fundatiei, crescand presiunea hidrostatica.

Tigla de scurgere este o teava de scurgere din plastic poroasa instalata in jurul perimetrului casei. Scopul principal al placilor exterioare de plans este impiedicarea patrunderii apei intr-un subsol. Cu toate acestea, aceste conducte se pot infunda sau se pot deteriora, ceea ce face ca excesul de apa sa exercite presiune asupra peretilor interiori si a podelelor de la subsol.

Apa acumulata in canturile ferestrelor, dupa ploi abundente sau zapada, poate duce la scurgeri prin cusaturile ferestrelor de la subsol. Capacele pentru puturi pentru ferestre pot fi folosite pentru a preveni acumularea apei in putul ferestrei.

Saturatia solului este o alta forma comuna de scurgeri din subsol. Atunci cand drenul de baza se defecteaza, solul din jurul subsolului poate contine prea multa apa si atunci cand este atins punctul de saturatie pot aparea inundatii.

 

 

0 Shares
You May Also Like