Ghid echipamente de constructii: Unelte, echipamente si utilaje

Ghid echipamente de constructii: Unelte, echipamente si utilaje

0 Shares
0
0
0

Cladirea este complexa. Daca ati fost acolo, pe santier,ati inteles de ce . Nu numai ca trebuie sa aveti o atitudine si sa intelegeti cum sa conduceti o echipa de mestesugari intelepti, zidari si specialisti, dar, de asemenea, sa oferiti – minim know – instrumentele necesare si corecte, astfel incat sa poata indeplini fiecare sarcina in cel mai bun mod posibil.

S-ar putea ca si  cunostintele constructive dobandite in cariera cu privire la acest aspect sa fie minime pana cand ai cateva lucrari , dar asiguram ca recunoasterea instrumentelor disponibile pe piata nu numai ca iti va permite sa economisesti, ci si sa accelerezi procesul de constructie si sa reduci eforturile fizice, ceea ce aduce mari avantaje.

Pe langa utilajele mari de constructii, numite si masinarii si utilaje de constructii, avem si obiecte mici care sunt necesare si amintim cateva :

Ruleta

Chiar daca va ganditi doar la o banda gradata, are caracteristici care ii confera o utilitate mai mare pentru constructie: deschiderea din partea metalica functioneaza ca o ancora pentru cuie si suruburi; deplasarea aceleiasi parti permite o masurare exacta atunci cand este utilizata ca un  carlig ; finisajul indoit serveste la realizarea marcajelor de masurare pe materiale; pe baza de plastic exista un numar care indica lungimea acestuia, ajutand la prevenirea necesitatii de a indoi banda.

Calibru

Acesta ofera masuratori precise, in principal de diametre exterioare, interioare sau profunde.

Nivel

Se utilizeaza pentru a determina gradul de orizontalitate sau verticalitate a unei suprafete. In prezent, nivelul bulei sau nivelul topografic pot fi gasite cu usurinta.

Instrumente de mana

Ustensile rezistente pentru a efectua lucrari mecanice prin forta fizica.

Surubelnita

  • Bara metalica atasata la un maner pentru insurubare. Este necesar ca varful sa se adapteze la surub, astfel incat sa gasim diferite tipuri, cum ar fi plat, stea , hexagonal , printre altele.

Cheie

  • Acestea permit efortul de torsiune pentru a strange sau slabi suruburile si piulitele. Printre cele mai utilizate se numara cele fixe care au diferite forme (tub si cheie pentru suruburile capului ) si reglabile (cheie franceza etc)

Pensete sau clesti

  • Se compun din doua brate metalice care permit functii multiple, cum ar fi detinerea, taierea si modelarea. Printre cele mai frecvente gasim clestii de varf, taietura diagonala, clestii de presiune (clema de presiune), clestii extensibili .

Foarfece

  • Este utilizata in principal pentru a face taieturi in metale (tije si cabluri). In acelasi mod ca o foarfeca comuna, permite o mai mare putere si precizie in taiere.

Ferastrau

  • Fierastraul zimtat obisnuia sa practice taierea, in principal in lemn. In mod similar, gasim si ferastraie pentru metale care au dinti mai subtiri.

Spatula

  • O foaie flexibila, plata, metalica sau din plastic, utilizata pentru curatarea, razuirea, netezirea, umplerea imbinarilor, printre altele.

Dalta

  • Folosita impreuna cu ciocanul pentru a taia, elimina rugozitatea sau canelura unui material.

Mistrie

  • O foaie de metal plana, suprafata dreptunghiulara, care are margini netede -pentru a face tencuieli- sau cu dinti – pentru a plasa un mortar pentru bucati ceramice.

Lopata

  • Folosita pentru excavarea sau mutarea materialelor. Este printre cele mai folosite obiecte in constructii, rotunde sau cu varf (pentru a sapa) si patrat (pentru a transporta materiale).

Detalii despre executia tencuielilor speciale pentru constructii

Executia de tencuieli mecanizate este solutia ideala pentru a avea peretii dar si tavanul casei, drepte, fara denivelari . Metoda clasica de tencuiala a unei incaperi poate da gres si uneori greseala umana poate sa se resfranga asupra suprafetelor pe care lucrezi. In cazul aplicarii unei tencuieli mecanizate, acest lucru este zero, pentru ca totul se face pe baza unei masinarii ; asadar, fara erori umane.

Tencuiala mecanizata: ce este?

Tencuiala mecanizata inseamna procesul de finisare a suprafetei, in timpul caruia peretii sunt tencuiti de o masinarie speciala. Pentru a implementa aceasta metoda, echipamentul special este utilizat pentru a abandona partial sau complet, munca manuala. Ca urmare, toate etapele avanseaza mult mai repede, iar calitatea acoperirii este  de marime mai mare.

Tencuiala mecanizata este un proces destul de complicat. Punerea sa in aplicare necesita disponibilitatea echipamentelor, detinerea de informatii despre gestionarea sa si anumite abilitati. Fara o abordare profesionala si cu alegerea gresita a instrumentelor, este putin probabil ca rezultatul sa fie pozitiv. Pentru manipulare independenta, trebuie sa urmezi instruirea si practica( este recomandabil sa se apeleze la un specialist in domeniu pentru executie tencuieli mecanizate .

Unde si cand poti folosi tencuiala mecanizata?

Tencuiala mecanizata poate fi utilizata peste tot, practic nu exista restrictii in domeniile de utilizare economica. Exista doar recomandari privind sezonalitatea muncii. Prin urmare, in timpul iernii nu este recomandata tencuiala fatadelor si a altor suprafete exterioare, deoarece acestea trebuie sa aiba o temperatura mai mare de 15-20 de grade. In caz contrar, stratul finit se va rupe rapid.

Alege si tu tencuiala mecanizata pentru un finisaj al peretilor si tavanului de exceptie, fara denivelari si fara alte probleme create in mod involuntar, de metoda clasica, manuala.

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like