Cum se alege gresia potrivita?

Cum se alege gresia potrivita?

0 Shares
0
0
0

Cand vine vorba de pardoseala cu gresie, nu exista lipsa de materiale, culori, texturi si modele din care sa alegeti. Cu toate acestea, nu fiecare tip de placi de gresie se potriveste oricarui decor.

Acest articol va aduce la cunostinta cele mai importante detalii de care trebuie sa tineti cont in momentul in care vreti sa cumparati placi de gresie stil marmura sau placi de gresie in diferite alte stiluri.

Din acest motiv, recomandarea noastra este sa cititi pana la final articolul, datorita informatiilor pretioase pe care le veti descoperi. Suntem convinsi de faptul ca dupa ce veti termina de citit, va veti face mult mai usor o idee despre ce placi de gresie vi se potrivesc cel mai bine in locuinta. Iata asadar care sunt lucrurile pe care trebuie sa le luati in considerare.

 1. Luati in considerare duritatea placilor

In momentul in care va aflati intr-un magazin din localitate sau cand accesati un magazin online care comercializeaza gresie stil marmura sau alte stiluri de gresie si faianta, trebuie sa acordati o mare atentie anumitor detalii. Deci, cand va uitati la diferite tipuri de placi de podea, una dintre cele mai importante caracteristici careia trebuie neaparat sa-i acordati atentie, cu siguranta este duritatea (scara Moh).

Masoara capacitatea materialului de a rezista la uzura / trafic de picior, precum si la zgarieturi. Evaluarile sunt emise de Porcelain Enamel Institute si se bazeaza pe teste riguroase de laborator. Puteti utiliza aceasta scala pentru a selecta un produs care este cel mai potrivit pentru functia camerei dvs.

 • Clasa I: Fara trafic pe jos.
 • Clasa II: Aplicatii de trafic usor. Cel mai bun loc in care merita sa alegeti aceste placi ceramice, este in zonele cu traficul normal, fara murdarie. De exemplu, bai si dormitoare fara acces exterior.
 • Clasa III: Trafic usor pana la moderat. Potrivit pentru spatii cu trafic normal pe jos si cantitati mici de zgarieturi. Toate camerele casei, cu exceptia bucatariilor, a intrarilor si a altor zone cu trafic intens pe jos.
 • Clasa IV: Trafic moderat pana la intens. Poate fi instalat in toate zonele casei, inclusiv bucatarii, holuri, intrari. Acestea sunt cele mai bune placi de podea de utilizat, deoarece combina perfect frumusetea si functia.
 • Clasa V: Trafic intens pana la foarte intens, precum si expunere la zgarieturi. Functioneaza bine in orice camera a casei, precum si in spatiile comerciale.
 1. Acordati atentie porozitatii placilor

O alta caracteristica critica de neratat este porozitatea. Este determinata de raportul dintre gaurile de aer si solidele dintr-o tigla, care afecteaza cantitatea de apa pe care o absoarbe. Daca instalati placi intr-o zona cu umiditate, cum ar fi o baie , bucatarie, incapere in care puteti aduce noroi, sau intr-o spalatorie, acordati o atentie deosebita acestei evaluari.

Iata clasificarile porozitatii:

 • Impermeabil: absorbtie de apa de 0,5% sau mai putin. Recomandat pentru utilizare in bucatarie si mai ales in baie.
 • Vitros: absorbtie de apa de la 0,5 la 3 procente.
 • Semi-vitros: absorbtie de apa de 3 – 7 la suta.
 • Non-vitros: absorbtie de apa mai mare de 7%. Aceasta categorie nu este recomandata pentru utilizarea in pardoseala.
 1. Alegerea placilor ceramice in functie textura

Pentru zonele umede, luati in considerare placile care au multa textura. Multe placi de portelan cu aspect de piatra se simt de asemenea, ca piatra. Daca treci mana peste suprafata, aceasta are maxime si minime si se simte ca o piatra naturala. Acest tip de placi este perfect pentru a fi folosit intr-o baie sau pe peretii de dus, deoarece este mata si antiderapanta.

Un alt lucru de luat in considerare este o placa ceramica antiderapanta. Este neteda la atingere si nu are nivelurile maxime si minime ale unei placi texturate, dar este totusi mata. Este conceputa special pentru a fi utilizat in zone dure, cu umiditate ridicata.

Placile de format mai mare, cu suprafete texturate sau antiderapante, sunt ideale pentru zona in care aveti chiuvete sau in WC-ul dvs., dar cand incepem sa vorbim despre zonele de dus sau cada, este timpul sa luam in considerare placile de format mai mic.

 1. Alegerea dimensiunii placilor

Cand vorbiti despre alegerea placilor pentru o suprafata mare in casa dvs., cum ar fi o zona comuna, o camera grozava sau o bucatarie, doriti sa alegeti un format de placi mai mare. Cand alegeti o placa de format mare, dimensiunea acesteia va face spatiul sa se simta mai expansiv.

Cand va uitati la proiectarea unui spatiu mai mic, cum ar fi un hol de exemplu sau chiar pentru balcon, luati in considerare placi de format mai mic.

 1. Tineti cont de buget

Indiferent ca preferati placile mici sau mari, indiferent ca le preferati pe cele care au suprafata lucioasa sau mata, indiferent de culoarea preferata, bugetul are un rol extrem de important, astfel ca daca aveti un buget mare, aveti o multime de optiuni la dispozitie, si puteti alege ceea ce va place. Cand bugetul este redus, atunci lucrurile nu sunt imbucuratoare, pentru ca aveti mult mai putine optiuni.

0 Shares
You May Also Like