Cum trebuie sa ne protejam de Covid-19?

Cum trebuie sa ne protejam de Covid-19?

0 Shares
0
0
0

Anul 2020 a fost unul foarte greu pentru omenire, datorita acestei pandemii de Covid-19, pandemie care ne-a schimbat tuturor toate planurile, ne-a dat viata peste cap, a imbolnavit persoane dragi, si a rapus unele persoane.

Cu siguranta nu este un subiect de discutie placut, dar este important sa discutam despre acest criminal invizibil care este Covid-19, pentru a sti cum sa ne protejam atat pe noi insine, cat si persoanele dragi noua. Din acest motiv, recomandarea noastra este sa parcurgeti pana la final acest articol de citit.

Adultii in varsta si persoanele care au anumite afectiuni subiacente, cum ar fi printre altele bolile cardiace sau chiar si bolile pulmonare sau diabetul, prezinta un risc mai mare de a se infecta cu virusul si de a suferi complicatii severe.

Aflati cum se raspandeste

COVID-19 se raspandeste usor de la o persoana la alta persoana, in principal pe urmatoarele rute:

  • Intre persoanele care se afia un contact strans una cu cealalalta, la o distanta mai mica de 2 metri.
  • Prin picuraturi respiratorii pe care o persoana le raspandeste in momentul in care stranuta, respira, canta, vorbeste sau tuseste. Aceste picuraturi vor provoca infectii in momentul inhalarii sau depozitarii pe membranele mucoase precum cele care acopera interiorul gurii si al nasuli.
  • De-asemenea trebuie sa aducem la cunostinta oamenilor si faptul ca acest virus poate fi transmis de catre persoane care sunt infectate dar care nu au simptome, si care nu au idee ca au virusul.

Prevenirea infectarii

Exista unele lucruri pe care le puteti face astfel incat sa preveniti infectarea cu acest virus extrem de periculos, iar in continuare veti descoperi cateva dintre sfaturile cele mai utile pe care le puteti primi de la specialisti.

Spalati-va pe maini

Practicarea unei bune igiene este un obicei important care ajuta la prevenirea raspandirii COVID-19. Faceti din aceste recomandari CDC o parte a rutinei:

Spalati-va mainile in fiecare zi, cat mai des cu apa si sapun timp de cel putin 20 de secunde, mai ales dupa ce ati fost intr-un loc public sau dupa ce v-ati suflat nasul, ati tusit sau ati stranut.

Este deosebit de important sa spalati inainte de a manca sau inainte de a pregati mancarea, inainte de a va atinge fata, dupa ce folositi toaleta, dupa ce parasiti un loc public, dupa ce va suflati nasul (dar si dupa ce stranutati sau tusiti), dupa ce va manipulati masca, dupa ce aveti grija de cineva bolnav, dupa ce ati atins animalele de companie sau dupa schimbarea scutecului.

Daca apa si sapunul nu sunt usor disponibile, utilizati un dezinfectant pentru maini care contine cel putin 60% alcool. Acoperiti toate suprafetele mainilor cu dezinfectant si frecati-le impreuna pana se simt uscate.

Este foarte important in ceea ce priveste dezinfectantul sa nu clatiti sau stergeti dezinfectantul pentru maini pe baza de alcool inainte de a se usca; s-ar putea sa nu functioneze bine impotriva germenilor. Folositi un dezinfectant pentru maini pe baza de alcool pentru a curata suprafetele. Dezinfectantul pentru maini pe baza de alcool nu este conceput pentru a curata sau dezinfecta suprafetele.

Purtati masca

Mastile faciale au devenit accesorii esentiale in protejarea dvs. si a celorlalti de contractarea COVID-19. CDC recomanda oamenilor sa poarte masca pentru a-si acoperi fetele in medii publice, mai ales ca studiile au aratat ca persoanele infectate ar putea fi asimptomatice sau presimptomatice. Mastile faciale sunt concepute pentru a oferi o bariera intre caile respiratorii si lumea exterioara.

Prin purtarea unei masti care va acopera gura si nasul, veti reduce riscul de a servi ca sursa de raspandire a bolii prin prinderea propriilor picaturi in masca si, de asemenea, reduceti riscul de imbolnavire prin picaturi care contin coronavirus prin blocarea acces la propriile cai respiratorii.

Limitati-va calatoria

Calatoria poate creste raspandirea COVID-19 si va poate pune in pericol pentru contractarea bolii. CDC recomanda evitarea calatoriilor neesentiale catre multe destinatii internationale in timpul pandemiei. De asemenea, ii sfatuieste pe oameni sa cantareasca riscurile atunci cand vine vorba de calatoriile interne.

Daca trebuie sa calatoriti, luati masuri de siguranta, luati in considerare modul dvs. de transport si ramaneti la curent cu restrictiile care sunt in vigoare la destinatie.

Distantarea sociala

Deoarece contactul apropiat dintre oameni pare sa fie principala sursa de transmitere, distantarea sociala ramane o modalitate cheie de a atenua raspandirea. CDC recomanda mentinerea unei distante de aproximativ 2 metri fata de alte persoane in locuri publice. ]

Aceasta distanta va va ajuta sa evitati contactul direct cu picaturile respiratorii produse de tuse sau stranut.

Acestea sunt asadar, cateva dintre metodele pe care le putem folosi cu totii (si trebuie sa le folosi) pentru a ne proteja atat pe noi cat si pe cei dragi noua, de o eventuala infectie cu acest virus ucigas, care pana acum a infectat milioane de oameni la nivel mondial, si care a rapus totodata foarte multe persoane.

0 Shares
You May Also Like