Cat costa repatrierea decedatilor in Romania?

Cat costa repatrierea decedatilor in Romania?

0 Shares
0
0
0

Imediat dupa Revolutia din anul 1989, o multime de romani au ales sa paraseasca tara, sperand ca printre straini vor duce o viata mult mai usoara. Ei bine, unii dintre acestia au reusit sa obtina tot ceea ce si-au propus, si pana pe la sfarsitul anilor 2000 deja aveau bani multi, iar unii s-au si intors in tara unde au inceput afaceri de succes.

Alti romani au ales sa plece mai tarziu, spre sfarsitul anilor 1990 si inceputul anilor 2000, in timp ce foarte multi romani au plecat dupa ce tara noastra a devenit membra a Uniunii Europene.

Ei bine, multi romani au ales sa se stabileasca in tari precum Italia (aici avem peste un milion de romani), dar si in Spania, Anglia, Franta, Germania, Austria sau Israel. In aceste tari, traiesc cei mai multi romani.

Romanii s-au raspandit rapid pe continent (si nu numai, pentru ca avem peste jumatate de milion de romani si in SUA, plus cei din Canada sau romanii din Asia). Unii au ales sa ramana acolo pentru totdeauna, altii s-au intors, exista romani care doresc sa se intoarca alaturi de cei dragi, acasa.

Din pacate, s-au intors si romani in sicriu, iar aici discutam despre cei care fireste, au murit in aceste tari, din diferite motive. Unii au murit din cauze naturale, altii au dus lungi suferinte cu diferite boli grave. Alti romani au avut accidente, unii s-au sinucis pentru ca le era foarte dor de casa, sau din diferite alte motive.

Atunci cand familiile romanilor aflati in strainatate au fost informate ca acestia si-au pierdut viata, cu siguranta au cautat cele mai bune solutii pentru a-si repatria cat mai repede, cu scopul de a-i inmormanta crestineste acasa.

Cati dintre dvs. v-ati intrebat insa de ce aleg romanii sa isi repatrieze decedatii, dat fiind faptul ca o repatriere nu este tocmai ieftna. V-ati pus aceasta intrebare? Si nu este cazul romanilor cu bani multi, dimpotriva.

Ei bine, daca atunci cand auziti discutandu-se despre costurile repatrierii decedatilor considerati ca acestea sunt mari, ganditi-va doar ca o inmormantare intr-una din tarile mentionate anterior, poate costa cel putin 5000 de euro.

Costul sicriului, plus serviciile funerare, plus locul de veci costa foarte multi bani in strainatate. Atunci cand decesul a avut loc intr-unul din marile orase europene precum Roma, Berlin, Londra, Paris, Madrid, cu siguranta costurile depasesc lejer suma mentionata anterior, pentru o inmormantare specifica orasului respectiv (fiecare tara are propriile obiceiuri si traditii, chiar si in ceea ce priveste inmormantarea).

In aceste conditii, va dati seama ca pentru o familie indoliata, mai ales cand decedatul era singurul plecat in strainatate, si trimitea bani acasa pentru a-si intretine familia; este destul de greu sa suporte costurile unei inmormantari in strainatate.

Practic, singura solutie este sa aleaga repatrierea celui decedat, astfel incat sa fie inmormantat acasa, crestineste. Si acum sa discutam putin despre costuri, pentru ca toata lumea isi doreste sa stie cat costa o repatriere a decedatilor, catre Romania.

Ei bine, aici este foarte important de mentionat ca exista multe firme care presteaza servicii de transport decedati, iar aici ne referim la transportul funerar international, in mod evident. De mentionat este faptul ca firmele respective se ocupa si de obtinerea acelor documente care sunt necesare pentru ca repatrierea sa poata avea loc.

De exemplu, fara pasaportul mortuar nu se poate face repatrierea. Pentru a obtine pasaportul mortuar, este nevoie de alte documente, iar cei care doresc sa obtina documentele trebuie sa stie unde sa mearga, cui sa se adreseze, etc.

Personalul unei asemenea firme de pompe funebre care se ocupa si de repatrierea decedatilor, va obtine documentele respective, contra – cost fireste. Atunci cand si acest serviciu este inclus in costul total al repatrierii, cu siguranta pretul este mai mare decat atunci cand familia se ocupa de obtinerea fiecarui document in parte.

Apoi, sa nu uitam faptul ca repatrierea decedatilor poate fi facuta doar intr-un sicriu de zinc, iar acesta va fi deja pus la dispozitie de catre firma de servicii funerare. Asadar, costul repatrierii cuprinde si sicriul de zinc necesar transportului funerar international, in afara de transportul funerar international in sine, si obtinerea tuturor documentelor.

Un alt factor foarte important care trebuie mentionat, este tipul repatrierii. Se poate opta pentru repatriere pe cale aeriana, astfel ca reprezentanti ai firmei de servicii funerare preiau sicriul, il transporta la aeroport, il imbarca in avion, iar la sosire, alt echipaj al firmei, preia sicriul cu trupul neinsufletit si il transporta la adresa mentionata de familie.

Exista si posibilitatea transportului funerar international pe cale terestra, care este si varianta mai ieftina, si preferata in general de familiile greu incercate. Aici insa, este important sa aveti la cunostinta faptul ca dureaza mai mult ca trupul neinsufletit sa fie transportat la destinatie.

In acest caz, conteaza foarte mult si distanta pe care personalul firmei o va parcurge pentru repatriere. O repatriere din Italia, va fi efectuata mai rapid decat o repatriere din Anglia, tinand cont de distanta fata de cele doua tari.

0 Shares
You May Also Like