Informatii generale despre bijuteriile din argint

Informatii generale despre bijuteriile din argint

0 Shares
0
0
0

Bijuteriile sunt fara doar si poate, cele mai indragite accesorii atat de catre femei cat si de catre barbati. Nici nu se putea altfel, daca stam sa tinem cont de faptul ca acestea sunt ideale pentru a completa orice tinuta.

Atat atunci cand isi aleg articolele de vestimentatie pentru viata de zi cu zi, cat si atunci cand isi aleg articolele de vestimentatie pentru a participa la diferite evenimente cum ar fi o intalnire de afaceri, o nunta, un botez sau un eveniment de gala, atat femeile cat si barbatii isi pot completa tinutele cu diferite bijuterii.

Vom discuta insa despre bijuteriile doamnelor si ale domnisoarelor, dat fiind faptul ca acestea sunt mai pasionate in general decat barbatii de colectionarea bijuteriilor, iar din colectile acestora nu lipseste o pereche de cercei argint Hypnotica, un inel sau o bratara de argint.

Va intrebati care sunt motivele datorita carora multe femei dar si multi barbati aleg sa poarte bijuterii din argint, dat fiind faptul ca despre aur se stie ca este metalul pretios preferat al oamenilor? Vom discuta in continuare despre bijuteriile din argint, si veti descoperi o multime de informatii generale despre acestea.

In mod evident este recomandat sa cititi acest articol pana la final, pentru ca daca detineti o colectie de bijuterii din argint, sau daca doriti sa cumparati asemenea bijuterii, cu siguranta ceea ce veti afla, va poate fi de mare ajutor.

Argintul este unul dintre cele mai populare metale pretioase utilizate la fabricarea bijuteriilor. Bijuteriile din argint sunt populare printre purtatorii de bijuterii nu numai datorita supletei si stralucirii sale, ci si datorita pretului super atractiv pentru orice buzunar.

In plus, din ce in ce mai multi designeri de bijuterii aleg sa foloseasca acest metal pretios pentru a crea piese de bijuterii uneori extravagante, care sunt de asemenea accesibile atat pentru cei care au o situatie financiara foarte buna, cat si pentru cei care au un buget redus.

Bijuterii din argint – calitate

Bijuteriile din argint nu au fost intotdeauna atat de populare. In trecut, datorita consistentei sale care era prea moale pentru bijuterii, s-a adaugat si nichel pentru a-l intari, ceea ce a declansat adesea reactii alergice. Chiar si in clipa de fata exista persoane care nu privesc cu o foarte mare incredere bijuteriile din argint.

Aceste bijuterii din argint poarta semnul distinctiv cu numarul 835. Astazi, argintul sterlin este folosit aproape exclusiv pentru productia de bijuterii din argint.

Argintul este format din 925 parti de argint pur si 75 de parti de cupru, iar fiecare bijuterie care arata numarul 925 stantat, este de cea mai buna calitate, avand cele 925 parti de argint pur si 75 de parti de cupru. Stampila de pe bijuteriile din argint spune intotdeauna ceva despre raportul de amestecare argint / cupru / posibil nichel.

Un alt motiv intemeiat datorita caruia foarte multe persoane aleg sa poarte bijuteriile din argint, este acela ca sunt asemanatoare cu cele din aur alb, insa au avantajul de a fi mult mai ieftine.

Cu banii pe care ii platiti pentru a va cumpara o pereche de cercei din aur alb, cu siguranta puteti cumpara cateva perechi de cercei argint Hypnotica de cea mai buna calitate, pe care ii veti putea purta in mai multe situatii.

In plus, sa nu uitam faptul ca bijuteriile din aur alb au nevoie sa fie placate odata la o anumita perioada de timp cu rodiu, in timp ce bijuteriile din argnit nu au nevoie sa fie placate. Acestea trebuie doar sa fie curatate din cand in cand, pentru ca datorita unor diferiti factori, se pot pata sau decolora.

Bijuterii din argint – curatare si intretinere

In afara de compusii de sulf, cremele care sunt aplicate pe piele, cu siguranta si transpiratia si praful sunt factori care pot ataca si bijuteriile din argint si pot face sa para plictisitoare si intunecate. Cu toate acestea, puteti elimina aceste impuritati relativ rapid.

Cea mai simpla modalitate de a curata bijuteriile din argint este sa le scufundati in bai speciale de curatare, asa-numitele bai de argint. Decolorarea bijuteriilor din argint poate fi complet indepartata aici intr-un mod bland. Dupa scufundare si un timp scurt de expunere, trebuie doar sa clatiti bijuteriile de argint sub apa curenta si apoi sa le lustruiti uscate.

Cu toate acestea, daca s-au folosit si pietre pretioase in bijuteriile din argint, trebuie sa clarificati in prealabil daca piatra in sine nu va fi deteriorata in baia de argint. Bijuteriile din argint cu de exemplu pietre de chihlimbar, turcoaz, smarald sau lapis lazuli nu ar trebui sa intre in contact cu o baie de argint, deoarece suprafata pietrelor este atacata si aici si isi pierde stralucirea. Acelasi lucru este valabil si pentru coral sau perle.

Carpe de curatat bijuterii disponibile in comert

Servetelele pe care le puteti folosi pentru curatarea bijuteriilor din argint au aproximativ acelasi efect ca si o baie de imersiune, doar ca in acest caz trebuie sa slefuiesti singur decolorarea. Aceasta curatare consuma putin mai mult timp, dar este mai potrivita pentru bijuteriile de argint cu pietre pretioase sensibile.

 

0 Shares
You May Also Like