Cine isi incinereaza decedatii?

Cine isi incinereaza decedatii?

0 Shares
0
0
0

Oamenii pot fi siguri de un singur lucru in aceasta viata, si anum ca indiferent de ce bogatii detin, indiferent de cat de fericiti sunt sau ca sunt sanatosi tun, mai devreme sau mai tarziu va veni ziua in care vor parasi aceasta lume.

Din pacate, nici o persoana din cat este aceasta lume de mare, nu poate scapa de moarte. Ei bine, atunci cand cineva moare, indiferent ca a murit datorita unui accident, s-a sinucis, a murit datorita unei boli crunte sau din diferite alte motive, lucururile sunt simple: familia trebuie sa apeleze la ajutorul celor de la firma de servicii funerare Iasi dupa ce anunta decesul.

Acest aspect este foarte important dat fiind faptul ca personalul firmei de servicii funerare vor veni la fata locului cu sicriul comandat pentru persoana decedata. Tot ei se vor ocupa si de imbalsamarea decedatului, inainte de a fi transportat la capela pentru inhumare, sau la crematoriu pentru incinerare.

In ceea ce priveste serviciul de imbalsamare pe care il presteaza personalul firmei de servicii funerare, trebuie mentionat faptul ca acesata este un proces care pastreaza corpul cuiva care a murit, intarziind descompunerea. Uneori se numeste „tratament igienic” sau „tratament cosmetic”.

Cum functioneaza imbalsamarea?

Procesul de imbalsamare functioneaza prin drenarea corpului de sange si alte fluide si inlocuirea acestora cu lichid de imbalsamare, care este de obicei format dintr-o combinatie de formaldehida, metanol, fenol, glutaraldehida, etanol, apa si de multe ori si coloranti, pentru a ajuta la formarea pielii mai roz.

Aceste substante chimice ajuta la conservarea organismului prin distrugerea bacteriilor care altfel ar incepe procesul de descompunere a corpului, si „fixarea” proteinelor celulare, astfel incat sa nu poata hrani bacteriile.

Intregul proces de imbalsamare dureaza intre o ora si doua ore, plus timp suplimentar pentru imbracarea persoanei care a murit si aplicarea machiajului.

Ei bine, dupa ce are loc procesul de imbalsamare, familia greu incercata trebuie sa stabileasca daca alege sa isi inhumeze decedatul, sau daca opteaza pentru incinerarea acestuia.

De mentionat este faptul ca in ultimul timp, din ce in ce mai mult a crescut numarul persoanelor incinerate, iar in continuare puteti afla mai multe detalii pe scurt in ceea ce priveste acest proces.

Incinerarea reduce corpul la elementele sale de baza printr-un proces care il expune la flacari deschise, caldura intensa si evaporare. Acest lucru are loc intr-un cuptor special conceput numit camera de incinerare sau retorta. Multe crematorii necesita un recipient pentru corp, cum ar fi un sicriu adecvat pentru incinerare sau un container de carton rigid.

In ultimul timp se pare ca in Romania din ce in ce mai multe familii aleg sa isi incinereze decedatii, iar acest lucru se poate datora in primul rand costurior mai mici pe care le are incinerarea in comparatie cu inhumarea. Pentru acele familii care din punct de vedere financiar nu stau foarte bine, in momentul in care o persoana draga moare, cu siguranta incinerarea poate fi cea mai buna optiune. Plus de asta, cel mai probabil vor avea cheltuieli mult mai mici decat la inhumare, pentru ca la crematoriu nu merge multa lume, deci vor fi scutite cheltuielile in ceea ce priveste cumpararea pachetelor cu mancare, de la o firma de catering.

De-asemenea, se opteaza pentru incinerare atunci cand ultima dorinta a persoanei decedate a fost acceea de a fi incinerata si nu inhumata. Exista persoane care chiar lasa in scris faptul ca si-ar dori sa nu fie inhumate ci incinerate. In aceste conditii, membrii familiilor indoliate nu fac altceva decat sa se conformeze, si isi incinereaza decedatii.

In alte situatii, mai ales in orasele mari, se opteaza din ce in ce mai des pentru incinerare, pentru ca multi oameni nu au rezervat/cumparat un loc de veci. Cimitirele sunt de obicei ocupate sau locurile de veci rezervate, iar locuri pentru amenajarea altor cimitire sunt greu de gasit. In aceste conditii cu siguranta singura solutie este incinerarea.

Apoi, sa nu uitam de faptul ca exista familii indoliate care aleg sa isi incinereze decedatii pentru ca isi doresc sa ii aiba alaturi. Pare ciudat spus, dar atunci cand o persoana este incinerata, la finalul procesului, familia greu incercata va primi cenusa celui decedat intr-o urna.

Acea urna poate fi pastrata in familie, astfel ca persoana decedata, chiar daca a plecat in lumea celor fara de pacat, vor fi mereu aproape de cei dragi, aflandu-se cenusa lor intr-o urna.

Asadar, dupa cum se poate vedea, atunci cand o persoana moare, trebuie anuntat decesul, dupa care familia indoliata trebuie sa ia legatura cu cei de la firma de pompe funebre.

Acestia vor asigura familia cu privire la faptul ca vor duce sicriul solicitat, vor asigura imbalsamarea persoanei decedate si cosmetizarea acesteia, dupa care vor efectua transportul funerar, fie spre capela pentru ca trupul neinsufletit sa poata fi inhumat la cimitir, fie spre crematoriu, pentru a fi incinerat.

0 Shares
You May Also Like