Vrei o vacanță în Egipt? Uite 7 orașe care merită vizitate!

Vrei o vacanță în Egipt? Uite 7 orașe care merită vizitate!

0 Shares
0
0
0

Egiptul este o țară cu o istorie și o cultură bogate, care oferă vizitatorilor o imagine de neegalat a lumii antice. De la emblematicele piramide din Giza și Sfinxul până la uimitoarele temple din Luxor și Valea Regilor, Egiptul găzduiește unele dintre cele mai importante repere arheologice și istorice din lume. Dincolo de istoria sa antică, Egiptul se mândrește, de asemenea, cu o frumusețe naturală uimitoare, de la apele cristaline ale Mării Roșii la pitorescul râu Nil și la munții abrupți din Peninsula Sinai. Vrei să descoperi cele mai impresionante orașe din această țară?

Iată șapte orașe din Egipt care merită vizitate!

  •     Cairo

Ca și capitală a Egiptului, Cairo este o metropolă plină de viață care găzduiește repere emblematice precum Marile Piramide din Giza, Sfinxul și Muzeul Egiptean. Vizitatorii pot, de asemenea, să exploreze piețele vibrante, să deguste delicioasa bucătărie egipteană și să se cufunde în istoria și cultura bogată a țării. 

  •     Luxor

Situat pe malul râului Nil, Luxor este adesea numit “cel mai mare muzeu în aer liber din lume” datorită numeroaselor temple și morminte antice. Printre punctele de atracție se numără Complexul de temple Karnak, Valea Regilor și Templul lui Hatshepsut.

  •     Aswan

Un alt oraș situat de-a lungul Nilului, Aswan este cunoscut pentru peisajele sale pitorești, printre care se numără uimitorul Templu Philae și Marele Baraj Aswan. De asemenea, vizitatorii pot face un tur cu barca pentru a vedea Insula Elefantină din apropiere și pentru a explora piețele colorate.

  •     Alexandria

Un oraș portuar de pe coasta mediteraneană, Alexandria este cunoscut pentru istoria sa bogată și pentru arhitectura sa uimitoare. Printre punctele de atracție se numără Biblioteca Alexandrina, Cetatea Qaitbay și Amfiteatrul Roman.

  •     Sharm el-Sheikh

Un oraș-stațiune popular situat în extremitatea sudică a Peninsulei Sinai, Sharm el-Sheikh este cunoscut pentru plajele sale frumoase, apele limpezi și oportunitățile de scufundări și snorkeling de clasă mondială.

  •     Hurghada

Situat pe coasta Mării Roșii, Hurghada este un alt oraș-stațiune popular, cunoscut pentru plajele sale frumoase, apele cristaline și viața marină abundentă. De asemenea, vizitatorii pot lua parte la activități precum windsurfing, kiteboarding și parasailing. Deși lumea consideră Egiptul o destinație extrem de scumpă, există posibilitatea de a alege un sejur în Hurghada cu Karpaten, astfel încât să ai o vacanță superbă. Cu cât iei biletele mai din timp, cu atât ai șansa de a cheltui mai puțini bani.

  •     Dahab

Un oraș de coastă relaxat, situat în Peninsula Sinai, Dahab este cunoscut pentru oportunitățile excelente de scufundări și snorkeling, precum și pentru peisajele sale naturale uimitoare. Vizitatorii pot explora, de asemenea, munții din apropiere și pot lua parte la activități precum escaladări  și drumeția pe cămilă.

Toate aceste orașe au propriul farmec și atracții unice care le fac să merite să fie vizitate. Pe lângă frumusețile locului, vizitatorii Egiptului se pot delecta cu preparate delicioase din bucătăria locală, pot experimenta ospitalitatea caldă a poporului egiptean și se pot cufunda în cultura vibrantă și colorată a țării. În general, Egiptul este o destinație pe care trebuie să o viziteze cei care caută aventură, istorie și o experiență de călătorie cu adevărat unică. Ce mai aștepți?

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like