Turul celor mai interesante cartiere ale Amsterdamului: de la centrul istoric la cartierele boeme

Turul celor mai interesante cartiere ale Amsterdamului: de la centrul istoric la cartierele boeme

0 Shares
0
0
0

 

Amsterdamul este un oraș plin de viață, cu o istorie bogată și o cultură vibrantă. Acest oraș are o mulțime de locuri interesante, dar cartierele sunt cele care îi dau sufletul unic. Dacă urmează să vizitezi acest loc, trebuie să explorezi cele mai interesante cartiere ale Amsterdamului, inclusiv centrul istoric, Jordaan si De Pijp, zonele boeme pline de cofetării și artiști. În acest articol, vei afla puțin despre istoria și cultura lor, precum și despre atracțiile turistice cele mai populare și zone mai puțin cunoscute, dar care merită descoperite.

Iată ce nu trebuie să ratezi dacă călătorești în Amsterdam

 

Centrul istoric

 

Primul cartier pe care trebuie neapărat să îl vizitezi este centrul istoric, care este, de asemenea, una din cele mai aglomerate zone ale orașului. Cartierul este situat în jurul pieței Dam, care a fost creată în secolul al XIII-lea. În jurul acestei piețe, veți găsi multe atracții turistice populare, cum ar fi Palatul Regal al Olandei, biserici și muzee unice. De asemenea, sunt multe magazine și restaurante unde te poți relaxa.

 

Jordaan

 

Jordaan este unul dintre cele mai boeme cartiere ale Amsterdamului. A fost inițial un cartier al săracilor, dar acum este un loc popular pentru artiști și oameni interesați de stilul de viață boem. Aici veți găsi foarte multe magazine de artă, cafenele și restaurante frumoase. De asemenea, merită să vizitezi Westerkerk, cea mai mare biserică din cartier și Muzeul Het Grachtenhuis, care arată istoria și arhitectura canalelor din Amsterdam.

 

De Pijp

 

De Pijp este un cartier cosmopolit, plin de viață și energie. Aceasta este o zonă preferată pentru tinerii care doresc să se bucure de viața de noapte a Amsterdamului. Aflat la sud de centrul orașului, veți găsi foarte multe magazine și cafenele moderne, cum ar fi Heineken Experience și Albert Cuypmarkt, unul dintre cele mai mari și mai vechi piețe din Amsterdam. Aici, vei găsi, de asemenea, multe restaurante cu mâncare delicioasă de pe tot globul. Așadar, dacă îți dorești să ai parte cele mai tari experiențe în acest oraș, descoperă Framey, un site de vacanță, care te va ajuta să îți planifici vacanța pas cu pas, astfel încât să ai un itinerar potrivit dorințelor și personalității tale de călător. În acest fel, cu siguranță te vei bucura la maxim de ceea ce oferă Amsterdam.

 

Amsterdamul este un oraș cu o varietate de experiențe unice și cartiere fascinante. Fiecare dintre aceste zone are propriul său farmec și personalitate, și îi atrage pe oameni pentru a descoperi cultura și istoria lor. Indiferent de ceea ce te interesează, fie că dorești să experimentezi viața nocturnă vibrantă sau să te bucuri de artă și de arhitectura istorică, Amsterdamul are ceva pentru toți. Așadar, documentează-te asupra ceea ce ai putea face în timpul pe care îl ai la dispoziție în vacanță, fă-ți planul și explorează acest oraș magnific!

 

Sursa foto: Pexels.com.

0 Shares
You May Also Like