Tipuri de excavatoare si diferitele lor utilizari

Tipuri de excavatoare si diferitele lor utilizari

0 Shares
0
0
0

Te gandesti sa achizitionezi o masina de excavator in viitorul apropiat? Piata echipamentelor de constructii ofera optiuni diferite, fiecare proiectata cu scopuri, capacitati si limitari diferite. In consecinta, este important sa incepeti procesul de cumparare cu o anumita notiune despre diferitele alternative pe care le veti gasi.

De aceea, noi dorim sa va oferim o lista cu unele dintre principalele tipuri de excavatoare cele mai comune si utilizarile lor diferite.

Masini de excavare

In primul rand, sa trecem in revista pe scurt ce sunt masinile de excavator. Este vorba despre echipamente al caror scop principal este de a muta pamantul si alte materiale. Ele sunt usor de recunoscut, deoarece au un brat mobil, o galeata sau o galeata si o cabina rotativa.

Principala diferenta dintre modele consta in dimensiune, deoarece aceasta este legata de gama de mobilitate si capacitatea de incarcare. Modelul de care veti avea nevoie va depinde in intregime de conditiile de lucru si de cerintele de sarcina. Aici va aratam tipurile de excavatoare din constructii si alte industrii. Poti gasi aici parbriz JCB.

  1. – Excavatoare pe senile

Exista multe tipuri de masini de terasament, dar aceasta este cea mai comuna si stabileste standardul atunci cand vine vorba de excavatoare. Dupa cum indica in mod clar si numele, modelul nu are roti. In schimb, are o pereche de piste, ceea ce ii confera o putere mai mare de tractiune.

Aceasta ultima caracteristica este cea care defineste principalele sale atuuri si singurul sau dezavantaj. Pistele din sasiu ii confera o mai mare stabilitate. Prin urmare, aceasta este cea mai buna optiune daca trebuie sa lucrati pe teren inalt, abrupt sau noroios. Cu toate acestea, viteza de deplasare a excavatorului poate fi un pic cam lenta.

De obicei, vehiculele urmarite functioneaza eficient in contexte legate de constructii, minerit, nivelarea terenurilor si excavarea santurilor si a gropilor. Fara indoiala, este cel mai flexibil echipament de acest gen.

  • Beneficii speciale:Sunt ideale pentru a lucra pe teren neuniform.
  • Limitari speciale:Este mai lent decat o alternativa pe roti.
  1. – Excavatoare pe roti

Acest vehicul indeplineste practic aceleasi functii ca si alternativa anterioara, dar deplasarea sa pe roti este cea care marcheaza o schimbare semnificativa a capacitatilor sale. In general, functioneaza mai bine pe beton sau asfalt, teren in care se obtine o viteza mai mare.

Este necesar sa retii ca rotile sunt mai putin convenabile pe teren nefirm si inclinat. Cu toate acestea, pe langa performanta mai rapida, obtineti o manevrabilitate mai mare cu vehiculul, ceea ce il face ideal pentru lucrari care necesita precizie.

  • Beneficii speciale:Ofera viteza si manevrabilitate pe suprafete din beton si plane.
  • Limitari speciale:Performanta ta nu va fi cea mai buna pe teren accidentat sau pe partii.

Mini excavator

Principala si cea mai evidenta diferenta dintre un excavator obisnuit si un mini excavator este puterea si adancimea de excavare la care ajung. Cu toate acestea, dimensiunea compacta a unui mini excavator il face un vehicul mult mai usor de gestionat, crescand productivitatea intr-un spatiu de lucru mic.

Despre masini si echipamente moderne pentru constructii

In 1902, Willis Carrier a introdus aerul conditionat modern, care a permis placilor de podea sa patrunda mai adanc (declansand un secol de acumulare de energie). Termostatul bimetalic, un exemplu de automatizare care dateaza din anii 1880, a fost mult timp un element de baza in case si birouri de pretutindeni. Sistemele de automatizare a cladirilor (BAS) aplica acest concept la nivel de sistem, cu feedback intern ajustand HVAC si iluminatul pentru a imbunatati confortul, securitatea, consumul de energie, intretinerea si costurile de operare.

Internetul lucrurilor (IoT) conecteaza computere incorporate in obiecte de zi cu zi, inclusiv in cladiri, pentru a extinde aceste bucle de feedback dincolo de cladirea imediata la intreaga lume. Numai in urmatorii cativa ani, se asteapta ca cazurile de IoT sa se dubleze in imobile comerciale. Cladirile incep sa fie definite mai putin ca obiecte statice si mai mult ca medii complet fluide.

Structurile antice au fost asamblate cu cateva unelte simple, iar cele mai vechi s-ar putea sa nu fi folosit deloc. Probabil ca cele mai vechi „constructii” cunoscute, in timpul epocii de piatra, au fost facute din oase de mamut legate intre ele pentru a forma colibe. Odata cu revolutia agricola, comunitatile au devenit mai putin nomade, iar cladirile au devenit mai putin portabile, ceea ce duce la constructii mai grele si la nevoia de unelte mai puternice.

Revolutia industriala a catapultat industrii si economii intregi cu lemn si otel produse in masa. Istoria constructiilor de atunci a fost propulsata prin folosirea din ce in ce mai multa forta, iar astazi masini gigantice de sapat si de ridicat domina santierele mari.

Dar tehnicile automate emergente ar putea readuce fabricatia cladirilor la origini in metode de asamblare usoare. Casele sunt imprimate 3D in 24 de ore, cu o fractiune din costul constructiei traditionale. Robotii de zidarie pot asambla un perete la jumatate din cost si de 3-5 ori productivitate. In curand, norii de drone de asamblare zburatoare ar putea deveni norma, facand santierele de constructii sa bazaie si sa zbune ca stupii sau musuroaiele de furnici.

0 Shares
You May Also Like