Cum poti alege iluminatul potrivit pentru fiecare camera din locuinta ta

Cum poti alege iluminatul potrivit pentru fiecare camera din locuinta ta

0 Shares
0
0
0

Iluminatul este unul dintre elementele cheie care va ajuta sa va transformati casa intr-o adevarata locuinta. Iluminarea buna va va ajuta sa faceti sarcinile mai usor, va va face sa va simtiti mai in siguranta si mai confortabil si va va permite sa va bucurati de casa dumneavoastra la potentialul sau maxim.

Cu toate acestea, fiecare camera are nevoi unice si specifice de iluminare generala si decorare. Iata cateva sfaturi si idei de care sa tii cont atunci cand te gandesti la nevoile de iluminare din fiecare camera din casa ta. Daca nu sunteti sigur ce fel de corpuri de iluminat aveti nevoie sau sunteti doar in cautarea inspiratiei, luati pauza cateva minute pentru a citi acest ghid! Ce parere ai de Julianna s12 neagra din sticla?

Iluminatul casei pe camere:

Utilizati iluminatul si decorarea pentru a face o prima impresie. Holul transmite prima impresie a interiorului unei case. Asezati un candelabru traditional, o lampa moderna de pandantiv sau dispozitive de iluminat de tranzitie in apropierea tavanului din centru, in hol, pentru a oferi iluminare de baza si pentru a crea o atmosfera confortabila.

Aduceti ilustratia la viata si iluminati-o cu lumina feroviara cu halogen sau cu iluminare reglabila incastrata. Oglinzile ofera, de asemenea, o nota decorativa speciala unui hol.

Asigurati-va ca dispozitivele decorative de iluminat se potrivesc in locul respectiv. Nu toate lobby-urile pot contine un candelabru mare, asa ca asigurati-va ca proportiile sunt corecte. In mod similar, daca aveti un spatiu mai mare, veti avea nevoie de dispozitive de iluminat mai mari. Daca veti putea vedea dispozitivele de iluminat de sus, asigurati-va ca alegeti un hol sau un candelabru de panta care arata atragator de la un etaj al doilea.

Amintiti-va ca scarile si coridoarele ar trebui sa aiba o iluminare generala buna din motive de siguranta. Pentru a evita accidentele, scarile trebuie iluminate de sus in jos cu intrerupatoare pe ambele parti. In coridoare, din motive de siguranta, plasati dispozitive de iluminat la fiecare 8 pana la 10 picioare (2 pana la 3 m). Faceti alegerea dispozitivelor de iluminat, care se potrivesc cu candelabru din hol sau cu lampa pandantiv cu un dispozitiv de iluminat aproape de tavan pentru holuri si un mic dispozitiv de iluminat cu sir pentru scari.

Utilizati candelabre de perete potrivite pentru a completa dispozitivul de iluminat agatat al salii. Candelabre de perete ar trebui sa fie intotdeauna montate deasupra nivelului ochilor (aproximativ 66 “de la centrul dispozitivului de iluminat la sol), astfel incat sursa de lumina nu este vizibila.

Utilizati surse de iluminat in camerele de zi. Imbunatatiti atmosfera camerei, dramatizati texturile peretilor, accentuati-va operele de arta sau pur si simplu oferiti iluminare generala pentru birou, living, camera de familie, camere de agrement sau dormitoare. Exista o mare varietate de diferite tipuri de texturi de iluminat, care va vor servi atat la un iluminat general cat si la un iluminat decorativ.

Cum au evoluat corpurile de iluminat?

Corpurile de iluminat sunt importante pentru spatiile istorice. Nu numai ca au o forma distinctiva, dar si calitatea originala a turnarii luminii a oferit o iluminare care a imbunatatit arhitectura si a redat culorile din camera in mod unic. Iluminarea moderna care utilizeaza corpuri de iluminat istorice necesita o croiala pentru a obtine astfel de efecte.

De obicei, casele istorice valorifica lumina naturala prin ferestre mari si orientare a cladirii. Prima lumina fabricata a fost probabil o torta, in timp ce primele lampi erau scoici sau roci goale umplute cu combustibil, cum ar fi iarba uscata sau lemnul. In anul 4500 i.Hr. au intrat in uz lampile, a caror sursa de combustibil a evoluat mai tarziu in metan, etilena si kerosen. In anii 1790, lampa cu gaz a fost inventata in Anglia si adusa in Statele Unite. Aceste lampi erau populare, deoarece aceeasi sursa de combustibil, gazul, era distribuita si caselor pentru gatit. La inceputul anilor 1800, au fost proiectate primele lampi electrice, urmate de becurile in anii 1830.

In anii 1840, lumina cu arc a fost introdusa la Paris. Luminile arcului timpuriu, sau „lumini de reflectoare”, pentru iluminatul teatrului au fost create prin directionarea unei flacari de oxihidrogen catre un cilindru de oxid de calciu. Desi aceasta nu mai este o sursa de iluminare a teatrului, expresia „in lumina reflectoarelor” este inca in uz comun. La inceputul anilor 1860, au fost inventate luminile fluorescente. Thomas Edison a dezvoltat becul incandescent cu filament de carbon in 1879, care a devenit standardul de iluminat timp de decenii.

La inceputul anilor 1880, electricitatea cu curent continuu a crescut la niveluri la nivel de oras, urmata de curent alternativ la sfarsitul anilor 1880. In 1901, a fost inventata lumina cu vapori de mercur folosind putere standard.

In urma acesteia, au fost dezvoltate o varietate de tipuri de iluminare cu descarcare de inalta intensitate (HID), sodiu de inalta presiune, vapori de mercur si halogenuri metalice. Cand au fost introduse lumini de neon, acestea au folosit gaz argon sau kripton intr-un tub inchis, iar electricitatea a facut ca acesta sa straluceasca. Cel mai recent, au fost inventate diode emitatoare de lumina (LED-uri);

0 Shares
You May Also Like