Remedierea supraincalzirii pe Samsung Galaxy S20 FE

Remedierea supraincalzirii pe Samsung Galaxy S20 FE

0 Shares
0
0
0

Multi utilizatori care au nevoie de un telefon mobil inteligent, si-au indreptat atentia spre dispozitivele Samsung Galaxy S20 FE. Cele mai multe dintre aceste telefoane functioneaza fara probleme. Exista si dispozitive insa care, au unele probleme cum ar fi supraincalzirea. In continuare puteti descoperi cum se poate remedia o asemenea problema.

 1. Incercati sa evitati mediile fierbinti

Majoritatea smartphone-urilor pot functiona in siguranta intre 0 grade Celsius si 35 grade Celsius intr-o stare ideala. Nu este recomandabil sa folositi telefonul in afara acestui interval de temperatura, deoarece acest lucru poate cauza supraincalzirea telefonului. Daca locuiti intr-un loc fierbinte, nu puteti face prea multe, dar puteti odihni periodic telefonul pentru a-i permite sa se raceasca.

 1. Scoateti carcasa telefonului

Anumite huse sau carcase de telefon pot cauza probleme de supraincalzire, mai ales daca utilizati tipul voluminos de husa, si care nu are spatiu pentru disiparea caldurii.

Daca carcasa capteaza caldura generata de telefonul dvs., aceasta se va supraincalzi. Incercati sa scoateti carcasa pentru a intelege daca acesta este sau nu cauza supraincalzirii telefonului.

 1. Verificati accesoriile de incarcare

Incarcatorul dvs. este defect, incompatibil sau este un incarcator ieftin cumparat penturu inlocuirea celui original? Asigurati-va ca utilizati numai incarcator sau accesorii aprobate de Samsung. Orice lucru care nu este certificat de Samsung poate face mai mult rau decat bine telefonului.

Nu numai ca pot provoca supraincalzire, dar va pot deteriora telefonul. Deci, investiti intr-un incarcator adecvat si problema poate disparea.

 1. Verificati setarile telefonului

Uneori, setarile de pe telefonul dvs. pot avea un impact urias asupra functionarii dispozitivului. De exemplu, daca afisajul dvs. este setat sa ruleze la o rata de reimprospatare de 120 Hz in orice moment, atunci acest lucru va pune cu siguranta o presiune suplimentara asupra capacitatii de procesare a dispozitivului si va cauza supraincalzirea telefonului. Incercati sa reglati setarile si asigurati-va ca nu va setati dispozitivul la setarile maxime.

 1. Dezactivati Bluetooth, 5G, WiFi, servicii de localizare etc.

Nu trebuie sa pastrati aceste servicii in functiune tot timpul. De exemplu, cand dormiti noaptea, mentinerea acestor servicii in functiune nu are sens. Nu numai ca descarca bateria, ci si incalzesc telefonul, reducand semnificativ starea de sanatate a bateriei, si prin urmare, durata de viata a bateriei. Opriti-le ori de cate ori nu aveti nevoie de ele. Puteti sa le dezactivati direct din panoul de setari rapide atingand pictogramele de servicii respective si dezactivandu-le.

 1. Utilizati modul de economisire a energiei

Cand activati functia de economisire a energiei, aceasta va opri toate acele servicii care ruleaza in fundal si va consuma bateria, si care chiar contribuie la incalzirea telefonului.

Activitati precum sincronizarea datelor de fundal, verificarea locatiei, viteza procesorului, afisat intotdeauna, nivelul de luminozitate etc. sunt toate oprite cand activati modul de economisire a energiei. Acest lucru va mentine telefonul rece.

Pentru a activa modul de economisire a energiei, urmati pasii de mai jos:

 • Deschideti aplicatia Setari.
 • Accesati Ingrijirea dispozitivului.
 • Apasati pe Baterie.
 • Atingeti modul Power.
 • Selectati si setati modul de economisire a energiei.
 1. Inchideti aplicatiile de fundal

Daca observati ca telefonul dvs. tinde sa se incalzeasca in timp ce rulati aplicatii, verificati daca exista prea multe aplicatii care ruleaza in fundal. Cand aveti mai multe aplicatii care ruleaza in fundal, telefonul dvs. se poate incalzi rapid din cauza utilizarii grele a procesorului.

Asigurati-va ca inchideti aplicatiile imediat dupa ce ati terminat de utilizat, deoarece acest lucru va poate ajuta sa va racoriti telefonul.

Pentru a inchide aplicatii de fundal, urmati pasii de mai jos:

 • Atingeti  tasta Recent pentru  a vizualiza toate aplicatiile care ruleaza.
 • Apoi atingeti butonul  Inchideti toate pentru a inchide toate aceste aplicatii simultan.

Alte solutii cae pot fi de ajutor ar mai consta intr-o actualizare software sau in aducerea telefonului la setarile din fabrica.

0 Shares
1 comment
 1. Iti ei un telefon la o gramada de bani, zici ca este avion, apoi constati ca nu duce se incalzeste ca trebuie sa opresti acolo si acolo, ca nu duce, concluzie ti-ai luat o caruta care se spune ca este avion.

Comments are closed.

You May Also Like