Lucruri pe care le poti face cu telefonul mobil pe care nu le stiai

Lucruri pe care le poti face cu telefonul mobil pe care nu le stiai

0 Shares
0
0
0

Au disparut zilele in care telefoanele mobile au fost folosite pentru a efectua sau primi apeluri si pentru a trimite sau primi mesaje text scurte. Potentialul sau a crescut vertiginos in ultimii ani datorita hardware-ului sau, precum si a numarului de aplicatii care au ajuns pentru smartphone-urile moderne.

Astazi, un terminal este capabil sa ne simplifice viata in moduri de neconceput anterior. Ceva care depaseste scopurile de comunicare cu care aceste dispozitive au fost concepute initial, care este capabil sa ne ajute sa masuram, sa verificam starea dispozitivelor noastre sau chiar sa incheiem polite de asigurare.

Lucruri pe care nu stiai ca le poti face cu telefonul mobil

Telefoanele mobile moderne sunt capabile sa faca o multime de lucruri si totusi nu stim o zecime din tot ceea ce pot face. Tehnologia care ii hraneste nu inceteaza sa avanseze, deschizandu-le posibilitatile pana cand ajung la limite nebanuite. Vrei dovada asta? Ei bine, aruncati o privire la lucrurile pe care le pot face despre care nu stiati. Veti fi foarte surprinsi:

Incheie o asigurare

De ceva timp, a fost posibil sa se incheie o asigurare auto online. In prezent, aveti la dispozitie de la aplicatii de asigurare online la portaluri de comparare care va usureaza lucrurile. Si nu numai pentru a cauta cea mai buna optiune, ci si pentru a face intregul proces de contractare a asigurarii, fara a fi nevoie sa mergeti la birouri si nici sa efectuati apeluri telefonice.

De fapt, la aceasta trebuie sa adaugam ceea ce ofera noii asiguratori. Procesati rapoartele de accidente prietenoase, cere noi acoperiri, anulati altele care nu mai sunt necesare … Toate acestea se pot face acum prin intermediul platformelor online pe care le puteti accesa de pe telefon si in orice moment. Desigur, ele ne usureaza viata.

Verificati starea masinii dvs.

Continuam cu masinile, dar acum nu este vorba despre acoperire si asigurare, ci despre vehiculul in sine. Stiati ca exista aplicatii pentru smartphone-uri care pot face un diagnostic complet al masinii si va pot spune ce anume nu merge bine? Daca aveti o defalcare, trebuie doar sa deschideti aplicatia in cauza si sa urmati o serie de pasi pentru a va spune ce trebuie reparat.

Unele aplicatii sunt, de asemenea, compatibile cu adaptoarele care, atunci cand sunt conectate la masina, va ofera un serviciu complet de asistenta si diagnosticare. Datorita acestui fapt, puteti economisi bani pe forta de munca in ateliere, deoarece puteti indica exact ceea ce nu merge bine sau chiar va puteti incuraja sa faceti reparatia pe cont propriu daca sunteti in stare si este ceva simplu.

Imagini sau videoclipuri de proiect

Intr-adevar, telefonul mobil poate functiona ca proiector, desi pentru asta este necesar sa fie modelul indicat si sa aveti alte dispozitive suplimentare. Daca aveti Chromecast sau Google Home, puteti conecta direct telefonul Android la televizor datorita lor, ceea ce va permite sa proiectati tot ce aveti pe telefon pe ecran.

In plus, exista televizoare inteligente moderne care, datorita Bluetooth sau Wi-Fi, pot primi semnalul de la terminalul dvs. In acest fel, puteti deschide YouTube si trimite continutul la televizor sau chiar conectati direct telefonul si puteti face televizorul ecranul fara a fi nevoie de alte dispozitive.

Masurarea distantelor

Cat de departe calatoresti de la casa ta la cea mai apropiata brutarie? Google Maps nu numai ca va permite sa vedeti cele mai scurte rute, dar are si posibilitatea de a masura distanta dintre punctele pe care le marcati sau, in plus, de a indica cat de mult exista intre puncte si puncte intr-un traseu pe care l-ati urmarit manual.

La aceasta trebuie sa adaugam posibilitatea de a descarca aplicatii care actioneaza ca reguli, ceea ce va permite sa utilizati ecranul smartphone-ului pentru a masura ceva, in cazul in care nu aveti la indemana o masura de banda sau o rigla. De asemenea, poti profita chiar si de giroscopul integrat in telefon pentru a-l folosi la nivel, in cazul in care nu esti foarte clar ca raftul pe care l-ai pus este cu adevarat drept. Alege  telefoane de la TotalConvert.ro.

Scaneaza-ti rolele foto

De ce sa mergi la un centru de dezvoltare cand il poti configura acasa cu telefonul mobil? Pare incredibil, dar exista aplicatii pentru iOS si Android care pot folosi camera terminalului pentru a digitaliza negativele vechilor role foto. Ei le scaneaza, tratand imaginea pentru a va arata rezultatul final care ar fi vazut atunci cand dezvoltati fotografiile urmand metoda traditionala.

Pentru a da rezultate bune aveti nevoie de o masa usoara si nimic altceva. Restul va fi facut de telefon si de aplicatie si, de asemenea, nu conteaza daca fotografiile sunt in alb-negru sau color. Poate calitatea nu este cea mai buna, dar este  surprinzatoare.

 

 

0 Shares
You May Also Like