Echipamente si produse pentru sere si gradini

Echipamente si produse pentru sere si gradini

0 Shares
0
0
0

Doriti sa va bucurati de legume proaspete pe tot parcursul anului? O sera este solutia perfecta! Nu numai ca acestea creeaza un mediu racoros si confortabil pentru cultivarea plantelor, dar serele vin si cu o gama larga de echipamente si produse care va ajuta sa profitati la maximum de experienta de gradinarit. Iata cateva dintre cele mai bune echipamente si produse pentru sere si gradini de legume:

Serele vin intr-o varietate de forme si dimensiuni si pot fi folosite pentru o varietate de plante, de la flori la legume. Pentru a profita la maximum de sera dvs. asigurati-va ca o echipati cu urmatoarele elemente:

 1. O folie profesionala de sera. O folie de sera este esentiala pentru a va mentine sera calda si confortabila. Alegeti o folie care este confectionata dintr-un material rezistent atat la apa, cat si la vant.
 2. Un ventilator de sera. Un ventilator de sera este esential pentru a va mentine plantele racoroase si infloritoare. Asigurati-va ca alegeti un ventilator care este atat puternic, cat si silentios.
 3. Un termometru de sera. Un termometru de sera este esential pentru monitorizarea temperaturii din interiorul serei dumneavoastra. Asigurati-va ca obtineti un termometru care este atat precis, cat si durabil.
 4. O lumina de sera. O lumina de sera este esentiala pentru a asigura suficienta lumina pentru plantele dvs. Asigurati-va ca obtineti o lumina care este atat eficienta din punct de vedere energetic, cat si usor de instalat.
 5. Un furtun de sera. Un furtun de sera este esential pentru a va uda plantele. Asigurati-va ca obtineti un furtun care este atat durabil, cat si usor de utilizat.
 6. O sonda de sera. O sonda de sera este esentiala pentru monitorizarea temperaturii solului dumneavoastra. Asigurati-va ca obtineti o sonda care este atat precisa, cat si durabila.
 7. Un demaror de seminte de sera. Un demaror de seminte de sera este esential pentru a incepe propriile plante in sera dvs. Asigurati-va ca obtineti un demaror de seminte care este atat usor de utilizat, cat si accesibil.
 8. Un amendament pentru solul de sera. Un amendament pentru sol de sera este esential pentru a adauga nutrienti in solul dumneavoastra. Asigurati-va ca obtineti un amendament pentru sol care este atat usor de utilizat, cat si accesibil.
 9. Un ingrasamant de sera. Un ingrasamant de sera este esential pentru adaugarea de nutrienti in solul dumneavoastra. Asigurati-va ca obtineti un ingrasamant care este atat usor de utilizat, cat si accesibil.
 10. Un cronometru de sera. Un temporizator de sera este esential pentru a stabili programul pentru sera dvs. Asigurati-va ca obtineti un temporizator care este atat usor de utilizat, cat si accesibil.

Acum ca stiti cu ce sa va echipati sera, este timpul sa incepeti sa plantati! Asigurati-va ca alegeti plantele care sunt cele mai potrivite pentru climatul din interiorul serei dumneavoastra. Si nu uitati sa va echipati sera cu celelalte elemente esentiale necesare pentru o gradinarit de succes: un ventilator de sera, un termometru, lumina, furtun si un starter pentru seminte. Cu aceste elemente pe care le puteti gasi pe https://www.regalfermierul.ro/ , va veti putea bucura de legume proaspete pe tot parcursul anului!

De ce ai nevoie de un sol de calitate

Solul este o substanta dinamica tridimensionala care acopera o parte din suprafata terestra a lumii. Acesta variaza de la un loc la altul, ca raspuns la cei cinci factori care o formeaza: clima, topografie, organisme, roca parinte de sub suprafata si timp.

Solul indeplineste patru functii majore:

 • Ofera habitat pentru ciuperci, bacterii, insecte, mamifere grozave si alte organisme;
 • Recicleaza materiile prime si filtreaza apa;
 • Acesta ofera baza pentru proiecte de inginerie, cum ar fi cladiri, drumuri si poduri; si
 • Este un mediu pentru cresterea plantelor. Acest text se concentreaza pe aceasta ultima functie.

Ce face solul pentru plante?

Solul sustine cresterea plantelor oferind:

 • Ancorare: sistemele radiculare se extind in exterior si/sau in jos prin sol, stabilizand astfel plantele.
 • Oxigen: spatiile dintre particulele de sol contin aer care furnizeaza oxigen, pe care celulele vii (inclusiv celulele radacinilor) il folosesc pentru a descompune zaharurile si a elibera energia necesara pentru a trai si a creste.
 • Apa: spatiile dintre particulele de sol contin si apa, care se misca in sus prin plante. Aceasta apa raceste plantele pe masura ce se evapora de pe frunze si alte tesuturi; transporta nutrientii esentiali in plante; ajuta la mentinerea dimensiunii celulelor, astfel incat plantele sa nu se ofileasca; si serveste ca materie prima pentru fotosinteza, procesul prin care plantele capteaza energia luminoasa si o stocheaza in zaharuri pentru a fi utilizate ulterioara.
 • Modificarea temperaturii: solul izoleaza radacinile de fluctuatiile drastice ale temperaturii. Acest lucru este deosebit de important in perioadele excesiv de calde sau reci ale anului.
 • Nutrienti: solul furnizeaza nutrienti si, de asemenea, retine nutrientii pe care ii adaugam sub forma de ingrasamant.
0 Shares
You May Also Like