La ce se folosesc plasele de umbrire?

La ce se folosesc plasele de umbrire?

0 Shares
0
0
0

Plasa de umbrire sau plasa de umbrire este un polivalent pentru multe scopuri, atat in ​​interior, cat si in exterior!

Plasa de umbrire Agricol este stabilizata la UV si ofera protectie impotriva radiatiilor solare intense. Este folosita in principal in horticultura, agricultura si pe livezi pentru a umbri sere si tuneluri din polietilene. Pe de o parte, ca protectie impotriva prea mult soare si, pe de alta parte, pentru a proteja fructele, legumele si plantele de deteriorarea pasarilor si a insectelor. Umbrirea terasei, pergolei sau gradinii de iarna si balconului este, desigur, posibila. De asemenea, este foarte potrivita pentru diverse scopuri decorative in interior.

In plus, plasele de umbrire pot fi folosite si ca plase de protectie impotriva vantului „usor”. De asemenea, aceasta este buna si pentru zone mai mari de utilizare, cum ar fi in agricultura, pentru grajduri si boxe este din nou bine in a o folosi. Se pot gasi, de asemenea, o gama larga de plase de umbrire sau plase de protectie pentru casete in gama diversa de livrare. Cu toate acestea, o plasa umbrire este destinata in primul rand umbrei, ca protectie solara, nu inlocuieste un gard sau o plasa pentru intimitate!

Asamblarea este foarte usoara. Plasa de umbrire se ataseaza de obicei prin banda de nasturi existenta, care are un orificiu la fiecare 10 cm cu ajutorul ochiurilor de folie, a suruburilor de folie sau a clemelor de montare. Reteaua de umbra poate fi atasata rapid si usor cu bridele standard. Plasa de umbrire este folosita pentru umbrirea serelor, tunelurilor de folie, ferestrelor, pergolelor, gradinilor de iarna, iazurilor, etc. Se mai foloseste ca protectie impotriva vantului, protectie a frunzelor, protectie a  pasarilor, acoperitoare cu nisip, plase de acoperire pt. arene de calarie, protectia iazurilor si in piscicultura. Poate fi utilizata si pe garduri de orice fel sau panouri de gard.

In calitate de producatori, acestia ofera desigur multe dimensiuni si calitati. De asemenea, produc dimensiuni speciale si livreaza plase de umbrire personalizate rapid si fiabil. Desigur, sunt posibile si alte optiuni, ca si atasarea buclelor si a panglicilor, a unei cusaturi de tiv pentru a impinge o tija, etc.

Gama lor de produse pot fi gasite altele decat cele descrise pe site, cum ar fi retele de protectie a vietii private , plase de remorca , plase pentru containere si plase pentru schele , precum si plase de protectie pentru pasari , plase de gard si altele. Plasele de umbrire ca solutie rentabila si flexibila pentru umbrire pot fi instalate rapid si usor! Fie in gradina, fie in agricultura, plasa de umbrire este o plasa multifunctionala stabilizata la UV si este perfecta pentru inchidere sau umbrire: tuneluri de folie, sere, terase, balcoane, gradini de iarna, spatii exterioare si plantatii.

Ofera umbra si, daca se doreste, aduce si culoarea in joc. Dupa cum se poate vedea, pe langa efectul de protectie propriu-zis, plasele de umbrire pot aduce cu ele si elemente optice si de design. In gama diversa se pot gasi, de asemenea, ochiuri , suruburi pentru folie , cleme , profile de prindere si suporturi pentru folie.

Sfaturi pentru gradinarit eficient

Nu toate hortensiile cresc la umbra. Hortensiile panicula (Hydrangea paniculata) au nevoie de soare pentru cea mai buna inflorire. Unele soiuri de panicule de top includ „Limelight”, Little Lime, Vanilla Strawberry si Bombshell.

. Nu curatati totul in gradina dvs. toamna. Lasati ierburile ornamentale pentru frumusete si capetele de seminte ale plantelor perene, cum ar fi conflorele, pentru a hrani pasarile. Evitati sa taiati plantele perene putin rezistente, pentru a le creste sansele de a supravietui unei ierni aspre.

Sfat de gradinarit de legume: Temperatura optima pentru coacerea rosiilor este intre 68-77°F. Si la 85°F, este prea cald pentru ca plantele sa produca licopen si caroten, pigmentii responsabili pentru culoarea fructelor. Odata ce temperaturile scad constant sub 50°F, fructele verzi nu se vor coace. Rosiile care au isi schimba culoarea foarte putin pot fi aduse inauntru pentru a termina coacerea.

Plantati bulbi infloriti de primavara, cum ar fi lalele, alliums ornamentali si crocusuri, in toamna, inainte ca pamantul sa inghete. In general, plasati bulbul intr-un orificiu care este de doua pana la trei ori dimensiunea bulbului. In timp ce majoritatea bulbilor rezistenti trebuie sa ii plantezi o singura data si vor continua sa apara an de an, retineti ca lalelele hibride sunt o exceptie de la aceasta regula. Cel mai bine este sa le trageti in sus cand au terminat de inflorit si sa replantati bulbi de lalele noi in fiecare toamna sau sa alegeti specii de lalele care devin perene.

Poti apela la bulbi infloriti de primavara, cum ar fi narcisele si zambilele, astfel incat plantele trimit energie la bulbi in loc sa faca seminte. Lasati frunzisul pana devine maro si poate fi indepartat cu o tragere usoara. Frunzele stocheaza nutrientii necesari pentru ca bulbul sa infloreasca in anul urmator. Impletirea sau legarea frunzelor nu este recomandata deoarece reduce cantitatea de lumina pe suprafetele frunzelor.

0 Shares
You May Also Like