De ce este bine sa asculti muzica

De ce este bine sa asculti muzica?

0 Shares
0
0
0

Distragere a atentiei, exprimare, invatare. Sunt cateva dintre motivele pentru care este bine sa asculti muzica in fiecare zi!

Tuturor ne place sa ascultam muzica, iar legatura dintre ea si placere este deja istorica. Marea majoritate a culturilor lumii au avut aceasta dorinta de a face si de a asculta muzica de mii de ani.

Astazi, progresele tehnologice ne permit sa ne bucuram de acest moment oricand si oriunde dorim si mai usor ca niciodata. Fara a fi pe deplin constienti, muzica reflecta instantaneu emotiile noastre. Prin urmare, unele dintre motivele pentru care este bine sa ascultati muzica sunt urmatoarele: https://www.muzicale.ro/.

  1. Principalul motiv este starea de spirit pozitiva. A fi fericit ne ajuta sa ne simtim mai bine si muzica ne amuza, ne relaxeaza…
  2. Alta ar fi distragerea atentiei pe care ne-o aduce, deoarece ne indeparteaza plictiseala atunci cand nu avem nimic mai bun de facut, dar aveti grija! Pentru ca daca ascultam muzica deprimanta ne putem simti mai tristi fara a fi nevoie sa fim asa .
  3. De asemenea, este bine sa combatem starile proaste, sa eliberam tensiuni si sa scapam de realitatea vietii noastre de zi cu zi.
  4. Un al patrulea motiv este modul in care ne conectam cu ceilalti, relatiile interpersonale pe care le obtinem atunci cand ascultam muzica cu alte persoane.
  5. Este, de asemenea, o modalitate de a exprima ceva de-al nostru. Chiar si, in multe ocazii, ne ajuta sa ne descriem putin mai mult.
  6. Si, in cele din urma, folosim muzica pentru a invata de la altii si de la lume. Cantecele si melodiile spun povesti, invata cum gandesc altii, sugereaza modalitati de a se comporta… pe scurt, ele dezvaluie situatia lumii actuale.

Prin urmare, muzica este o adevarata placere mentala. Redarea melodiilor noastre preferate la volum maxim ne ajuta sa fim mai eficienti in activitatile noastre zilnice, asa ca mergeti mai departe! Nu uitati sa ascultati muzica preferata in fiecare zi.

Ismael Serrano si “Bohemian Nights”

Despre senzatii. Psihologul sustine ca “cu totii avem o coloana sonora care evoca anumite lucruri si genereaza anumite stari de spirit”. Utilizati un exemplu de-al vostru. “Daca sunt melancolica il ascult pe Ismael Serrano pentru ca imi place si intareste acel sentiment de melancolie, dar daca voi petrece , pun un album Extromoduro, de exemplu, care genereaza euforie.”

Sunt melodii care te fac invariabil sa plangi. Multe, de exemplu, “Nopti boeme”. De ce?

Exista anumite ritmuri si melodii care provoaca nostalgie si ne conduc la introspectie. Un exemplu, intr-adevar, este cel al “Noptilor Boemiei”. Pe langa ritm, vocea cantaretei este sfasietoare, iar versurile, desi constient nu o asculti, creierul o proceseaza, iar acea melodie vorbeste despre o poveste de dragoste in care o persoana este foarte ranita. Pe de alta parte, foloseste elemente care apartin memoriei comune, cum ar fi luna si de aceea este atat de evocatoare.

Cum a aparut muzica?

Desi definitiile muzicii variaza foarte mult in intreaga lume, fiecare cultura cunoscuta participa la ea, iar muzica este astfel considerata un universal cultural. Originile muzicii raman extrem de controversate; comentatorii o raporteaza adesea la originea limbajului, cu multe dezacorduri cu privire la faptul daca muzica a aparut inainte, dupa sau simultan cu limbajul. Multe teorii au fost propuse de savanti dintr-o gama larga de discipline, desi niciuna nu a obtinut o aprobare larga. Majoritatea culturilor au propriile lor origini mitice in ceea ce priveste inventia muzicii, in general inradacinate in credintele lor mitologice, religioase sau filozofice.

Muzica culturilor preistorice este datata mai intai cu fermitate in c.  40.000  BP din paleoliticul superior, din dovezile de fluturi osoase, desi ramane neclar daca originile reale se afla sau nu in perioada anterioara a Paleoliticului mijlociu (300 000 pana la 50 000 BP). Se stie putine despre muzica preistorica, cu urme limitate in principal la unele flaute simple si instrumente de percutie.

Cu toate acestea, astfel de dovezi indica faptul ca muzica a existat intr-o oarecare masura in societatile preistorice, cum ar fi dinastia Xia si civilizatia din Valea Indusului. Odata cu dezvoltarea scrisului, muzica civilizatiilor alfabetizate – muzica antica, a fost prezenta in marile societati chineze, egiptene, grecesti, indiene, persane, mesopotamiene si din Orientul Mijlociu.

Este dificil sa faci multe generalizari despre muzica antica in ansamblu, dar din ceea ce se stie, aceasta a fost adesea caracterizata de monofonie si improvizatie.

In formele antice de cantece, textele erau strans aliniate cu muzica si, desi cea mai veche notatie muzicala existenta supravietuieste din aceasta perioada, multe texte supravietuiesc fara muzica lor insotitoare, cum ar fi Rigveda si Shijing Classic of Poetry. Eventuala aparitie a Drumului Matasii iar contactul tot mai mare dintre culturi a condus la transmiterea si schimbul de idei, practici si instrumente muzicale.

O astfel de interactiune a facut ca muzica dinastiei Tang sa fie puternic influentata de traditiile din Asia Centrala, in timp ce muzica dinastiei Tang, gagaku japonez si muzica de curte coreeana s- au influentat reciproc.

0 Shares
You May Also Like