De ce cumparam o masina noua?

De ce cumparam o masina noua?

0 Shares
0
0
0

Majoritatea familiilor detin o masina, fie pentru transferurile necesare la munca, fie pentru siguranta de a avea un vehicul atunci cand este necesar. Potrivit statisticilor realizate in contextul Saptamanii europene a mobilitatii, 72% dintre soferi spun ca masina este vehiculul lor preferat inaintea motocicletelor sau chiar a mersului pe jos. Dar de ce am decide sa cumparam o masina noua?

Studiul realizat de Clicars arata ca, din ce in ce mai mult, o masina este achizitionata din necesitate. 83% dintre soferii chestionati au sustinut ca au nevoie de o masina pentru naveta zilnica. In 2017, aceste procente au fost distribuite intr-un mod diferit: 40% din soferi au zis ca achizitia vehiculului lor a raspuns la placere sau capriciu, si 60% au spus ca masina a fost achizitionata din necesitate.

Oricum, inainte de a cumpara o masina noua, este necesar sa ne oprim si sa ne gandim la ceea ce avem nevoie, de ce si daca intr-adevar vehiculul pe care il vom cumpara raspunde nevoilor noastre. De asemenea, este important sa luam in considerare pe termen lung daca investitia pe care o vom face va fi profitabila sau sa luam in considerare cheltuielile derivate din aceasta, cum ar fi costul asigurarii.

Cine nu ar vrea sa plateasca pentru masina noua?

Putini sunt norocosii care isi permit sa plateasca pentru o masina in numerar si sa plece fara conturi restante de la reprezentanta. Statisticile cliseelor arata ca, in ultimii 3 ani, procentul utilizatorilor care aleg sa finanteze achizitia noului lor vehicul a crescut cu 9 puncte. 52,5% aleg diferite metode de finantare pentru masina lor.

In orice caz, exista din ce in ce mai multe modalitati de a avea un vehicul fara a fi nevoie sa-l cumparati. Inchirierea sau leasingul sunt noi modalitati de achizitionare a unei masini de luat in considerare, deoarece acestea ofera avantaje foarte interesante pentru soferi. Cel mai bine este sa va asezati si sa studiati ceea ce este necesar in fiecare caz inainte de a lua o decizie pripita. De aici poti inchiria un Hyundai.

Pana la urma va fi decizia ta!

Indiferent daca te hotarasti sa iti cumperi o masina noua sau second hand, cel mai important factor este ca gasesti unitatea potrivita pentru tine in functie de nevoile si gusturile tale. In timp ce cumpararea unei masini second hand ar putea fi mai la indemana ta, nu neglija posibilitatea de a achizitiona una noua si toate beneficiile de a face acest lucru. Nu te limita!

Garantie

Vorbind de garantii, toti marii producatori auto ofera un fel de garantie pentru vehiculele lor. Frumusetea de a cumpara masini noi este ca puteti profita la maximum de ele.

De obicei, garantiile acopera masina timp de aproximativ 5 pana la 7 ani sau dupa 100.000 km (oricare dintre acestea este prima). Va rugam sa retineti ca conditiile acestui beneficiu vor varia foarte mult intre dealeri si modele.

De asemenea, un punct pe care ar trebui sa-l luati in considerare inainte de a face achizitia unei masini noi este sa intrebati care acopera garantia si care ar putea fi evenimentele care ar determina anularea acesteia.

Fiabilitate

Daca tot nu stii ce sa alegi (fie ca este vorba de o masina noua sau second hand), atunci nu neglija fiabilitatea dealerului sau a vanzatorului. Ei va vor explica tot ce trebuie sa stiti despre vehiculul care va intereseaza, precum si va vor invata cum sa utilizati toate caracteristicile si echipamentele. Ai incredere in specialist si alege cea mai buna masina pentru tine!

Sigur

Costul cumpararii unei masini nu se termina in momentul in care o conduci afara. In plus fata de costurile de intretinere si reparatii, ar trebui sa va ganditi si la modul in care s-ar putea schimba ratele de asigurare.

In functie de cat de noua sau nu este masina ta, asigurarea ta va varia. Asigurati-va ca discutati cu un asigurator pentru a va oferi o idee despre cat va costa acest serviciu si astfel il puteti include in bugetul dvs.

Securitate

Cu cat vehiculul este mai nou, cu atat sistemele sale de siguranta sunt mai actualizate. Unele dintre cele mai cautate caracteristici ale vehiculelor sunt franele antiblocare (ABS), franarea automata, alerta de parasire a benzii de circulatie (LDW), printre altele.

Alte caracteristici noi de securitate de care veti dori sa tineti cont sunt camerele retrovizoare. Acestea va permit sa vedeti partea din spate a vehiculului, astfel incat sa nu loviti sau sa va ciocniti cu nimic in timp ce faceti intoarcerea cu spatele. Exista, de asemenea, sisteme de airbag-uri mai inteligente si sisteme de centuri de siguranta mai sensibile.

Amintiti-va ca pe piata puteti gasi unele vehicule cu toate aceste caracteristici, precum si unele care au una, doua si altele. Evalueaza care dintre ele sunt cele mai importante pentru tine inainte de a lua o decizie.

0 Shares
You May Also Like