Cum să te relaxezi, să te încălzești și să te vindeci prin masajul cu pietre vulcanice

0 Shares
0
0
0

Masajul cu pietre vulcanice are o vechime de peste 2000 de ani și își are originile în Hawaii. Culturile din Asia, America de Nord și de Sud, în special șamanii indieni și hawaiieni, au folosit pietrele calde pentru ritualuri și în scopuri de vindecare. Astăzi, sunt utilizate pietre vulcanice masaj, în special în zona wellness, în cosmetică și ca metodă de relaxare. Beneficiile unui masaj cu pietre vulcanice includ:

 • Realizarea echilibrului fizic și psihic;
 • Ameliorarea simptomelor legate de stress;
 • Efect pozitiv asupra mușchilor și țesutului conjunctiv adânc înrădăcinat;
 • Mobilitate îmbunătățită a articulațiilor;
 • Ameliorarea holistică a durerii;
 • Armonizarea fluxului de energie.

Un masaj cu pietre masaj înseamnă mult mai mult decât simpla așezare a pietrelor calde pe spate. Masajul cu pietre vulcanice, adesea descris și ca un masaj cu pietre calde, este o combinație de uleiuri de înaltă calitate, un masaj liniștitor și un efect profund. 

De obicei, pentru masaj se folosesc pietre de bazalt, care sunt încălzite într-o baie de apă la aproximativ 50 până la 60° C. Pietrele plate sunt de diferite dimensiuni, astfel încât să se adapteze perfect fiecărei părți a corpului.

Procesul de masaj cu pietre fierbinți

Masajul cu pietre calde în stil hawaiian, începe prin distribuirea pietrelor calde pe corp. Acest lucru asigură o căldură plăcută și un grad ridicat de relaxare. După un timp scurt de expunere, părțile individuale ale corpului sunt frecate cu un ulei încălzit și stimulant. 

În timpul masajului cu pietrele, presiunea și mișcările circulare slăbesc țesutul conjunctiv subiacent. Unui masaj cu pietre vulcanice îi sunt atribuite o gamă mare de efecte benefice. 

Cu această tehnică specială de masaj, căldura pietrelor încălzite pătrunde în părțile profunde ale corpului. Circulația sângelui este stimulată, astfel încât toate celulele să poată fi alimentate mai bine cu oxigen și alți nutrienți.

Efectul masajului cu pietre vulcanice asupra tensiunii

Durerile fizice provocate de tensiunea musculară sunt ameliorate. Masajul cu pietre vulcanice calde ajută în special la tensiune. Elasticitatea tendoanelor și a țesutului conjunctiv și, de asemenea, mobilitatea articulațiilor sunt îmbunătățite considerabil. 

Pe lângă efectele pozitive asupra mușchilor, țesutului conjunctiv și circulației sanguine, utilizarea acestei tehnici de masaj atenuează și simptomele legate de stress. Printre cele mai proeminente afecțiuni de acest tip se numără:

 • Durere de cap;
 • Insomnia;
 • Hipertensiune;
 • Imunitatea slăbită;
 • Îmbătrânirea pielii;
 • Răceli frecvente;
 • Depresie.

Un masaj cu pietre fierbinți este, de asemenea, recomandat pentru durerile de spate. Acest tip de masaj ajută la ameliorarea tensiunii și la reducerea inflamației din mușchii spatelui. Rezultatul acestui masaj plăcut este echilibrul fizic și psihic. Claritatea mentală și prospețimea, precum și o nouă senzație corporală, fac ca masajul să fie foarte popular.

Masaj Terapeutic cu Pietre Vulcanice – Reîncarcă-ți Corpul și Menta cu Relaxare Absolută

Ce face un masaj cu pietre calde vulcanice masaj?

Căldura intensă are un efect calmant asupra inimii, circulației și stării de bine care favorizează procesul de relaxare și poate atenua simptomele legate de stres precum insomnia.

Combinația de masaj profund și căldură poate stimula fluxul limfatic. Tensiunea musculară poate fi ameliorată. Deosebit de benefic pentru durerile de gât și umăr. Căldura deschide porii, astfel încât pielea să poată absorbi și mai bine ingredientele hrănitoare ale uleiului de masaj folosit.

La sfârșitul masajului cu pietre calde, există o aplicare opțională a pietrelor reci. Acest stimul rece stimulează metabolismul și circulația sângelui – și astfel, îmbunătățește furnizarea de nutrienți pielii, similar dușurilor de contrast.

Avantaj pentru persoanele predispuse la dureri de cap: Frigul face ca vasele de sânge să se contracte din nou, astfel încât fluxul sanguin crescut este din nou redus. Acesta este adesea declanșatorul sau intensificatorul durerilor de cap.

Ce se întâmplă în timpul unui masaj cu pietre calde?

Masajul cu pietre calde începe de obicei cu tehnici clasice de masaj pentru a pregăti țesutul muscular al corpului pentru un element de masaj încălzit. Terapeutul de masaj aplică ulei de masaj pe corpul. Este de obicei un ulei esențial, cum ar fi lavandă sau lemn de santal, combinat cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de struguri sau uleiul de jojoba.

Maseuza plasează pietrele încălzite în punctele cheie ale acupuncturii pe tot corpul, inclusiv pe spate, picioare, mâini, față și chiar zone dintre degete. Se crede că punctele de acupunctură sunt zone speciale ale corpului, a căror influență stimulează fluxul de energie și promovează autovindecarea organismului.

Căldura pietrelor pătrunde adânc în piele în timpul masajului thailandez, iar circulația sângelui este stimulată, toxinele sunt eliminate și este asigurată mai multă relaxare musculară decât în ​​cazul unui masaj standard. Temperatura pietrelor trebuie să fie confortabilă pentru client, altfel senzațiile neplăcute pot interfera cu tratamentul.

Odată ce corpul este complet relaxat și mușchii devin mai elastici sub influența temperaturii, se pot folosi și alte tehnici de masaj. Combinând efectul pietrelor calde cu alte tehnici de masaj, se poate obține un efect mult mai bun.

Ce pietre sunt folosite pentru masaj cu pietre calde?

Pentru procedură, se folosesc de obicei pietre de bazalt, deoarece acest mineral reține căldura pentru o lungă perioadă de timp. Suprafața pietrelor trebuie să fie plană, astfel încât să nu irite pielea. Înainte de a aplica piatra, suprafața pielii trebuie masată cu ulei pentru a evita eventualele leziuni ale pielii la plimbarea pietrelor.

Bazaltul este o rocă vulcanică neagră bogată în diverse minerale. O trăsătură distinctivă a unui masaj cu pietre vulcanice masaj, este varietatea de forme și dimensiuni ale pietrelor în sine. 

Masajul cu pietre calde depășește cu mult efectele fizice ale masajului clasic, afectează mecanismele de relaxare subiacente, restabilește potențialul energetic al organismului și creează o atitudine pozitivă față de viață. Pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea de bine, să scape de durerile de spate, surmenaj și insomnie, un masaj cu pietre vulcanice masaj este pur și simplu de neînlocuit.

0 Shares
You May Also Like