Cum sa alegi echipamentele pentru a avea parte de cele mai bune exercitii cu banda elastica

Cum sa alegi echipamentele pentru a avea parte de cele mai bune exercitii cu banda elastica?

0 Shares
0
0
0

Exista nenumarate scuze pentru a nu face miscare: timpul, spatiul si banii sunt cele mai frecvente bariere conform spuselor oamenilor. Dar nu aveti nevoie de abonament la o sala de fitness, de echipamente prea scumpe, de mult timp disponibil sau spatiu pentru a incepe un antrenament eficient pentru intregul corp.

Unul dintre produsele preferate pentru antrenamentele interne pentru fesieri, picioare si brate sunt benzile de rezistenta. De asemenea, sunt foarte usor de impachetat si depozitat intr-un spatiu mic (cum ar fi o debara sau un dulap).

Benzile de rezistenta sunt un instrument excelent de antrenament nu numai pentru ca sunt super accesibile, sunt usor de transportat, ci pentru ca pot ajuta cresterea masei musculara, dar si la scaderea in greutate. In plus, cercetarile arata ca antrenamentul cu banda elastica de rezistenta imbunatateste echilibrul, functia mersului si flexibilitatea si poate induce oboseala neuromusculara mai mare decat exercitiile cu contractii izometrice.

Un antrenament cu banda elastica de rezistenta este util atat pentru incepatorii de antrenament, cat si pentru cei care se antreneaza de mult timp.

Va recomandam sa optati pentru un pachet de benzi de exercitii care include o varietate de benzi cu diferite niveluri de rezistenta, astfel incat sa il puteti creste treptat pe masura evoluati.

Pentru inceput, recomandam cea mai mica banda de rezistenta. Dar daca ati efectuat regulat antrenamente de forta, este posibil sa puteti utiliza o banda cu o rezistenta mai mare. Pentru a determina care va fi banda perfecta pentru dvs., efectuati cateva dintre exercitii cu benzi diferite pentru a gasi cea pe care o puteti intinde complet pana la sfarsitul unei miscari.

Cea mai usoara banda de rezistenta este echivalentul utilizarii unei gantere de aproximativ 5 Kg cand se afla in starea de intindere completa. Totusi, ceea ce face ca benzile de rezistenta sa fie diferite de utilizarea ganterelor este faptul ca muschii raman tensionati pe parcursul unui exercitiu, in cazul utilizarii ganterelor exista o parte a exercitiului in care muschiul nu functioneaza.

Odata ce reusiti sa faceti 10 repetari cu banda cu rezistenta mai mica, puteti creste la 15 repetari. In momentul in care exercitiul nu exercita acelasi nivel de stres asupra musculaturii dvs., puteti trece la urmatoarea banda cu un nivel de rezistenta crescut (de la usor la mediu sau mediu la greu).

Retineti ca partea inferioara a corpului va utiliza o banda cu un nivel de rezistenta mult mai mare fata de partea superioara a corpului, deoarece muschii picioarelor si fesierii sunt mai mari si mai puternici decat bicepsul sau tricepsul dvs. (Puteti chiar sa incepeti cu o banda usoara pentru partea superioara a corpului si medie pentru partea inferioara.)

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le retineti despre cele mai bune exercitii cu banda elastica este ca acestea ar trebui efectuate ca antrenamente de intensitate scazuta, decat ca antrenamente de intensitate ridicata. Acest lucru va ajuta la prevenirea accidentarilor prin cresterea masei musculare cu ajutorul unor miscari lente si constante, mai degraba decat prin sprinturi si exercitii rapide, cum ar fi flotarile sau sariturile.

0 Shares
You May Also Like