Ce face un stivuitorist

Ce face un stivuitorist?

0 Shares
0
0
0

Potrivit wikipedia, un sofer de stivuitor este persoana responsabila de conducerea unei masini mobile echipate cu o furculita sau o lopata dubla care este folosita pentru a ridica greutatea. Cu acest vehicul puteti transporta si stivui incarcaturi, de obicei montate pe paleti sau paleti.

Dezvoltarea platformelor operatorilor de logistica si transport a mentinut interesul companiilor fata de operatorii specializati in manipularea acestor masini, iar numarul de oferte de munca destinate acestor profesionisti este inca bun.

In ce consta lucrarea?

Functiile soferului de camion includ receptia si plasarea coletelor si a altor marfuri pe paleti sau paleti, pregatirea comenzilor si ambalarea acestora. Uneori, acestea indeplinesc, de asemenea, sarcini administrative complementare, cum ar fi revizuirea notelor de livrare.

Pentru a efectua aceasta lucrare necesita, in mod fundamental, dexteritate manuala, gust pentru munca mecanica si toleranta la stres. In ceea ce priveste salariul, media poate ajunge si la aproximativ 16.000 de euro brut pe an in anumite tari europene.

Cum sa devii stivuitorist?

Pentru a putea conduce un vehicul de depozit, este necesar sa aveti permisul de conducere al camionului.

Cursurile de stivuitoare nu necesita cerinte specifice, sunt de obicei scurte si sunt concepute astfel incat lucratorii sa dobandeasca responsabilitatea, cunostintele si abilitatile necesare pentru a gestiona stivuitoarele fara probleme, cunoscand, de asemenea, riscurile specifice pe care le au si masurile preventive pe care trebuie sa le adopte.

Aceste cursuri cuprind, de obicei, o parte practica si o parte teoretica. In cadrul claselor teoretice sunt studiate, printre altele, subiecte precum: piese si tipuri de camioane, incarcare, gestionarea depozitului si a stocurilor, precum si siguranta si cunoasterea prevenirii riscurilor profesionale. In partea practica, tevile reale sunt realizate cu doua clase de masini de ridicat: fata si retractabila, care circula prin circuit cu manipularea sarcinii. Vezi aici curs de stivuitorist. Cu ajutorul unui astfel de curs vei putea lucra in domeniu.

Riscuri in motostivuitor- Fii foarte atent!

Stivuitoarele au scopul de a transporta, trage, impinge sau ridica incarcaturi si acest lucru se face prin deplasarea pe teren, prin urmare, utilizarea lor buna este necesara pentru a profita la maximum de ea fara a avea nici o nenorocire.

Inainte de a vorbi despre riscuri, consideram ca este important sa subliniem cerintele pe care soferul trebuie sa le aiba, deoarece el este persoana responsabila de a-i oferi o buna utilizare.

* Sa aiba peste 18 ani

* Sa detina un certificat de aptitudine medicala pentru functionarea utilajelor.

* Sa fi trecut testele interne de pregatire fizica si tehnica si trebuie sa li se transmita obligatia de a conduce responsabil.

* Instruirea oficiala in utilizarea utilajelor si in prevenirea riscurilor profesionale conform reglementarilor in vigoare.

Avand acest lucru clar, mentionam cele mai frecvente riscuri in manipularea stivuitoarelor:

Caderea incarcaturii In plus, alte materiale depozitate pot fi deteriorate sau pot aparea intreruperi ale paletilor astfel pot cadea si rani grav persoane.

  1. Caderea operatorului.
  2. Rasturnarea laterala sau frontala a sarcinii fie prin viteza, fie prin depasirea limitei de sarcina, de catre un centru de greutate mai mare decat cel indicat, fie prin circulatia pe drumuri cu panta prea mare sau prin neprotejarea docurilor de incarcare.
  3. Coliziune din cauza incetarii sarcinii, a vitezei, pentru a nu avea semnalizare clara sau culoar clar.

Si. Alte riscuri: Arsuri sau incendii, printre altele.

Masuri preventive in utilizarea stivuitoarelor

Exista intotdeauna probabilitatea de a suferi un accident, dar luand in considerare masurile preventive in utilizarea stivuitoarelor pe care vi le oferim mai jos, le reducem foarte mult. Siguranta in primul rand!:

Asigurati-va ca utilizarea sa este facuta exclusiv de catre soferii autorizati

Utilizati camioane care au urmatoarele elemente:

* Frana de imobilizare

* Dispozitiv de deconectare

* Echipat cu claxon si avertizare acustica automata a marsarierului.

* Ca au propriile lor de semnalizare luminoasa si de iluminat.

* Un portic de securitate

* Sistem anti-vibratii cu scaun ergonomic.

Se aplica urmatoarele masuri cu privire la sarcina:

* Nu depasiti niciodata sarcina maxima setata

Se aplica urmatoarele masuri privind circulatia:

* Sarcina trebuie sa fie intotdeauna mutata cu furci cat aproape de sol.

* Respectati viteza maxima.

* Este strict interzisa transportul de pasageri sau ridicarea persoanelor.

* Circula in treapta de mers inapoi in cazul in care sarcina este foarte voluminoasa si previne vizibilitatea.

* Folositi intotdeauna centura de siguranta, casca, cizme de siguranta, manusi pentru lucrari mecanice daca trebuie efectuate manipulari, ochelari de protectie atunci cand conditiile de lucru prezinta un risc pentru ochi si protectia urechilor atunci cand nivelul de zgomot depaseste 80 dB (A).

 

Siguranta la locul de munca este prioritatea principala

In plus, este o cerinta fundamentala ca operatorul stivuitorului sa fi beneficiat de instruirea oficiala care ii corespunde, in conformitate cu setul de norme care sunt in vigoare, printre altele, formarea privind prevenirea riscurilor profesionale, care este cunoasterea obligatorie din partea operatorilor. Merita sa insistam intotdeauna asupra instruirii si prevenirii riscurilor.

0 Shares
You May Also Like