In cazul in care doriti sa activati in domeniul culinar, nu trebuie sa absolviti la una dintre prestigioasele facultati de gastronomie din vestul Europei, ci puteti invata direct de la experti. Pana sa ajungeti bucatarul sef al unui restaurant, ati putea deveni ajutor de bucatar.

In acest fel veti primi intotdeauna sfaturi de la specialisti, insa veti avea si numeroase alte sarcini. De altfel, inainte de a alege aceasta cariera, noi va sugeram sa verificati fisa post ajutor bucatar.

Pentru inceput, veti fi responsabil cu prepararea felurilor de mancare. Inainte de a va angaja, ar trebui sa verificati meniul restaurantului si sa va asigurati ca puteti gati toate preparatele. In cazul in care nu va descurcati sa preparati un anumit fel de mancare, bucatarul sef va va sfatui ce sa faceti, astfel incat clientul sa fie multumit de mancarea servita.

Pentru a deveni ajutor de bucatar, puteti absolvi doar un curs in domeniu, iar restul de 90% din pregatirea profesionala consta in exercitiul de la locul de munca. De fiecare daca cand bucatarul sef va ofera oportunitatea de a invata anumite retete sau va ofera anumite sfaturi, luati-le ca atare si retineti-le. Poate intr-o zi chiar dumneavoastra veti deveni bucatarul sef al restaurantului in care va desfasurati activitatea ca si ajutor.

Chiar daca pare ca sarcinile ajutorului de bucatar sunt foarte simple, acest lucru este doar o simpla iluzie. In primul rand, ajutorul de bucatar este responsabil de buna functionare a aparaturii din bucatarie. Trebuie sa verifice daca toate instrumentele sunt curate si perfect functionale. In cazul in care observa anumite probleme, bucatarul sef trebuie anuntat in cel mai scurt timp.

Totodata, ajutorul de bucatar trebuie sa verifice si daca anumite componente electrice sunt functionale, cum ar fi plitele electrice, blenderele sau alte dispozitive care necesita curent electric pentru a functiona. In acest caz, un electrician trebuie anuntat in legatura cu problemele aparute.

De altfel, ajutorul de bucatar se ocupa si de verificarea calitatii produselor. Trebuie sa verifice daca toate produsele care vor fi utilizate pentru a prepara un fel de mancare sunt in termen. Totodata, trebuie sa verifice daca legumele, carnea si mezelurile sunt proaspete si nu prezinta urme de putrefactie, mucegai sau grasime.

Dupa ce produsele proaspete au fost utilizate pentru a prepara un anumit fel de mancare, responsabilitatea ajutorului de bucatar va fi sa le depoziteze corespunzator, astfel incat sa nu se strice. Daca exista produse care nu mai pot fi refrigerate sau depozitate, acestea se vor arunca la cosul de gunoi.

Ajutorul de bucatar trebuie sa ia in considerare toate instructiunile bucatarului sef, pentru a prepara un anumit fel de mancare. De altfel, trebuie sa pregateasca si materia prima a felurilor de mancare, cum ar fi felierea carnii, taierea legumelor, prepararea dressingului sau a diferitelor sosuri. Toate produsele mentionate anterior, trebuie sa fie curatate corespunzator, astfel incat clientul sa fie multumit de gustul preparatelor.

Ajutorul de bucatar trebuie sa verifice si frunzele salatelor daca au omide, melci sau alti paraziti si sa curete frunzele corespunzator.

La finalul pregatirii felurilor de mancare, ajutorul de bucatar trebuie sa puna mancarea pe farfurii si sa se ocupe de plating.

Show CommentsClose Comments

Leave a comment