Cum sa luptati eficient impotriva mustelor?

Cum sa luptati eficient impotriva mustelor?

0 Shares
0
0
0

Fiecare dintre noi asteptam cu mare nerabdare sa vina sezonul cald, sa putem sta in tricou si in pantaloni scurti, sa mergem la piscina si sa ne bucuram de timpul frumos.

Cu siguranta insa, sezonul cald nu vine in intampinarea noastra doar cu bucurii, astfel ca unul dintre lucrurile enervante cu care ne vom confrunta si in vara viitoare, este reprezentat de insecte, in mod special de muste.

Mustele sunt insecte care pot fi considerate o adevarata pacoste in momentul in care ne invadeaza locuintele, mai ales ca pot tranporta bacterii si virusi, care se pot raspandi atunci cand mustele ne musca, iar atunci pot fi transmise boli precum e-coli, intoxicatie alimentara, holera, dezinterie, tuberculoza, infectii oculare sau febra tifoida.

Cea mai simpla si cea mai eficienta pentru oamenii care se confrunta si se lupta in fiecare an cu mustele, este reprezentata de cele mai bune plase insecte aluroller. Exista plase de insecte fixe, care au profilul din aluminiu, care este vopsit in camp electrostatic, iar plasele in sine sunt fabricate din firba de sticla ignifuga. Acestea sunt plase simple dar deosebit de eficiente.

Exista de-asemenea plase insecte pe balamale care sunt foarte uzuale si foarte eficiente. De mentionat este faptul ca acestea vor fi montate direct pe tamplarie. Sa nu uitam nici de plasele de insecte de tip rulou, care sunt de-asemenea foarte utile pentru ca nu permit ca insectele sa patrunda in interior.

In plus, foarte important de mentionat este faptul ca nu doar accesul mustelor este interzis in casa odata cu aplicarea acestor plase impotriva insectelor, ci si accesul fluturilor, al tantarilor sau al diferitelor alte insecte. Cu toate aceste am ales sa discutam despre muste in acest articol pentru ca ele ne deranjeaza cel mai mult pe timpul verii.

Cei care inca nu au optat pentru aplicarea unor plase impotriva insectelor, cu siguranta trebuie sa gaseasca diferite alte metode care sa le fie de folos in acest razboi impotriva mustelor, iar pe scurt vom discuta si despre acest lucru in randurile care urmeaza.

Cum sa scapati de muste in mod natural?

Este posibil, si de multe ori chiar de preferat, sa scapati de mustele casnice in mod natural, fara pesticide. Metodele potentiale includ:

Ierburi si flori

Ierburile si florile pot fi plantate atat in ​​gradina dvs., cat si in exterior, pentru a tine mustele departe de casa. Ierburile si florile care pot respinge mustele includ: busuiocul, galbenelele, lavanda, foile de davin si catnipul. Vestea buna este ca unele dintre acestea pot fi utilizate si in bucatarie atunci cand gatiti.

Otet si sapun de vase

Un amestec de otet si sapun de vase va poate ajuta sa prindeti mustele. Pentru a utiliza aceasta metoda, amestecati aproximativ o lingura de otet de mere si cateva picaturi de sapun de vase intr-un pahar inalt. Acoperiti paharul cu folie de plastic. Asigurati folia de plastic cu o banda de cauciuc si faceti gauri mici in partea superioara. Mustele vor fi atrase de otetul din pahar si vor zbura prin gauri. Cu toate acestea, sapunul de vase face ca mustele sa se scufunde in loc sa poata ateriza pe otet.

Ardei Cayenne si apa

Ardeiul Cayenne poate ajuta la respingerea mustelor casnice. Se amesteca cu apa si se pulverizeaza in jurul casei pentru a descuraja mustele sa nu intre.

Insecticid si alti agenti de respingere

In plus fata de modalitatile naturale de a scapa de muste, puteti folosi insecticide si capcane pentru a ucide sau a elimina mustele. Cand aveti o infestare mare cu muste de casa, insecticidele pot fi eficiente, deoarece functioneaza rapid. Cu toate acestea, acestea nu sunt eficiente pe termen lung, deoarece mustele au cicluri de viata scurte si vor dezvolta rezistenta. In plus, efectul insecticidului dispare rapid.

Daca aveti nevoie sau doriti sa utilizati insecticid, insecticidele pe baza de piretrina sunt cele mai frecvente pentru infestarile cu muste. Asigurati-va ca achizitionati un insecticid special pentru uz interior, ventilati bine zona si urmati exact instructiunile.

Capcanele lipicioase pot fi utile de-asemenea pentru a scapa de muste. Acestea sunt benzi de hartie lipicioasa care pot fi agatate sau asezate in toata casa. Nu sunt la fel de eficiente ca alte capcane, dar pot fi adaugate pentru a ajuta la eliminarea infestarilor.

Asadar, dupa cum se poate vedea, mustele si celelalte insecte sunt adevarati inamici pentru fiecare dintre dvs. Vestile sunt bune pentru ca exista atat de multe solutii pentru a le elimina, insa nu mai bine ar fi sa optati pentru plase insecte aluroller?

Cu siguranta raspunsul este da, in conditiile in care plasele pentru insecte nu mai permit ca acestea sa patrunda in interior, ceea ce inseamna ca pe timpul zilei sau chiar si seara, va puteti relaxa sau puteti dormi fara probleme, in loc sa luptati cu toate armele mentionate anterior, impotriva acestor insecte.

0 Shares
You May Also Like