5 tipuri de plante care nu pot lipsi din grădina ta

5 tipuri de plante care nu pot lipsi din grădina ta

0 Shares
0
0
0

Grădina reprezintă pentru mulți dintre noi un adevărat colțișor de natură pe care îl putem amenaja după bunul plac, însă, după cum știe orice grădinar, amenajarea acesteia nu este atât de simplă cum pare. Ești pasionat de plante și îți dorești o grădină perfectă, dar nu știi de unde să începi? Citește în continuare acest articol și află care sunt cele mai ușor de îngrijit plante care merită să facă parte din grădina ta.

Iată 5 tipuri de plante pe care trebuie să le iei în calcul atunci când îți amenajezi grădina

1. Hortensia

Această plantă este una dintre cele mai bune variante, înflorind la final de mai și având nevoie doar de mult soare și apă. Florile ofilite nu trebuie îndepărtate deoarece cad singure.  Aceasta vine în mai multe culori, de la alb și roz, până la violet sau chiar albastru. Hortensiile îi oferă grădinii o pată de culoare, fără prea mult efort din partea ta.

2. Iedera cățărătoare

Indiferent de tipul de iederă pe care îl achiziționezi, aceasta este o plantă destul de ușor de întreținut care poate fi plantată în orice perioadă a anului și rezistă chiar și în condiții extreme. Pentru a-ți înfrumuseța grădina chiar și atunci când ai un buget limitat, încearcă iedera cățărătoare de la Verdena, o planta versatilă și impunătoare în orice spațiu exterior. Dar nu uita: dacă este crescută într-un mediu natural poate căpăta dimensiuni uriașe, așadar necesită o atenție suplimentară deoarece poate crește inclusiv în zone destinate altor plante. 

3. Primula

Primulele sunt de asemenea o alegere bună atunci când vrei o grădină cât mai colorată și plină de viață încă din luna aprilie și până în iulie. Acestea se vor comporta ca niște plante perene, adică vor trăi mai mult de doi ani, înflorind în fiecare primăvară. Important este locul în care le plantezi, întrucât primulele, deși rezistente, trăiesc mai bine la umbră, eventual în preajma unor arbori sau arbuști.

4. Crini

Crinii de grădină se plantează la început de toamnă sau de primăvară și au nevoie doar de soare și de apă, nefiind plante pretențioase. Udarea lor se face moderat, pe perioada de creștere și înflorire, minim o dată pe săptămână și de mai multe ori în caz de vreme secetoasă. Odată cu finalizarea ciclului de înflorire, apa nu mai este un element necesar. Aceștia pot fi cultivați chiar și la semiumbră, iar majoritatea preferă soluri mijlocii, adică nici prea uscate, dar nici prea umede. 

5. Aster

Asterul este o floare simplă și mică, asemănătoare cu margaretele, ce poate exista sub diverse culori: alb, roz, albastru, violet etc. Datorită formei sale de stea, mai poate fi numit și Steluța, având aspect de tufă ramificată. Acesta înflorește la sfârșitul verii și, în ceea ce privește condițiile, preferă spațiile luminoase sau semiumbrite și un sol cu un pH acid sau neutru. Dacă vremea este una secetoasă, planta trebuie udată cum trebuie pentru a rezista, iar florile ofilite trebuie rupte de fiecare dată pentru a favoriza apariția unor boboci noi.

Acestea fiind spuse, există o multitudine de variante de plante din care ai de ales atunci când vrei să îți construiești o grădină care să fie pe placul tău, dar care să nu îți ia prea mult din timp. Optează pentru plante cât mai colorate și mai rezistente, jucându-te cu paleta de culori pe care acestea o oferă.

 

Sursa foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like