Cum trebuie asezate paharele la masa?

Cum trebuie asezate paharele de la masa?

0 Shares
0
0
0

Cum trebuie asezate paharele la masa? Iata toate informatiile de care aveti nevoie in cateva puncte!

  1. Cate pahare ar trebui sa fie asezate pe masa?

Pe masa trebuie asezate doar cateva pahare care vor fi folosite in timpul mesei. Acest lucru inseamna un pahar cu apa si cel putin un pahar pentru vin, fie alb, fie rosu. Daca aveti doua tipuri de vin, atunci va trebui sa puneti un al treilea pahar sau mai multe, in functie de necesitati.

Eticheta “permite” maximum 5 pahare de persoana la masa (dar 4 este deja un numar mare!) si, sincer, cu exceptia evenimentelor deosebit de oficiale si, mai ales, doar daca aveti o masa de o dimensiune care sa va permita acest lucru, as spune ca va puteti descurca elegant si fara tam-tam!

Ati putea chiar sa aduceti pahare de vin “speciale” la masa in timpul cinei. Cele 5 pahare ar fi: 1 pentru apa, 2 pentru vin rosu si 2 pentru vin alb.

  1. Cum ar trebui sa fie plasate?

Paharele trebuie asezate in partea de sus si in partea dreapta a mesei. Ca referinta, tineti-le aproximativ la varful cutitului, in ordine descrescatoare, spre dreapta.

Incepeti cu paharul de apa, care este cel mai mare, apoi cu paharul de vin rosu si coborati pana la paharul de vin alb. In cazul in care un pahar a fost deja asezat pe masa, acesta trebuie asezat in spatele celor trei pahare principale, in paralel cu paharul de vin rosu.

Le puteti tine cu capul in jos pana chiar inainte de sosirea invitatilor, in cazul cinei in aer liber, pentru a evita patrunderea insectelor sau a prafului in interior.

  1. Cum aleg sticla potrivita?

Paharele trebuie sa fie din cristal sau sticla si, in orice caz, transparente. Niciodata de plastic. Pe langa faptul ca strica estetica unei mese, un pahar de plastic ar strica si gustul vinului. Pentru a accentua si imbunatati caracteristicile olfactive ale unui vin, trebuie sa se acorde atentie si formei si dimensiunii paharului.

Paharele cu picior, cu picior lung, sunt intotdeauna de preferat, in special pentru vinurile albe si spumante. Vinul trebuie sa fie luat direct de pe tulpina, astfel incat caldura mainii pe suprafata paharului sa nu incalzeasca vinul. Exista atat de multe tipuri diferite de sticla.

  1. Mai multa libertate pentru paharul cu apa!

Paharele trebuie sa fie toate in mod special din acelasi serviciu, cu exceptia cazului in care exista aranjamente speciale, si trebuie sa se potriveasca cu farfuriile si fiecare detaliu. Singurul pahar care a primit mai multa libertate in ultimii ani este paharul de apa, care poate varia in forma, tip si culoare.

Acestea pot fi, de asemenea, pahare, adica fara picior. In acest caz, se modifica aranjamentul paharelor la masa. Deoarece nu are picior si, prin urmare, este mai jos, paharul este asezat in fata tuturor celorlalte pahare. Daca ar fi ramas in pozitia “mai sus”, ar fi fost riscant sa rasturnam toate celelalte pahare pentru a ajunge la el.

Ce este sticla si cum se face?

Sticla este un material solid si transparent care este folosit in numeroase aplicatii in viata noastra de zi cu zi. Sticla este fabricata din materii prime naturale si abundente (nisip, soda si calcar) care sunt topite la temperatura foarte ridicata pentru a forma un nou material: sticla.

La temperaturi ridicate sticla este similara structural cu lichidele, dar la temperatura ambianta se comporta ca solidele. Drept urmare, sticla poate fi turnata, suflata, presata si turnata in o multime de forme.

Fabricarea sticlei are o traditie veche, care dateaza din jurul anului 3500 i.Hr., cand se crede ca sticla a fost produsa artificial pentru prima data in Egipt si Mesopotamia pentru a fi folosita ca bijuterii si mai tarziu ca vase. De atunci, procesele au evoluat constant de la maiestrie la procesele industriale de inalta tehnologie de astazi, iar numarul de tipuri si aplicatii de sticla s-a inmultit.

Sticla a modelat ca nicio alta substanta mostenirea culturala, regiunile, industriile, conditiile de viata, implementarile tehnologice etc. ale Europei. Gandeste-te pur si simplu la capodoperele din sticla precum cristalul de Boemia, Insula Murano a Italiei, Galeria Oglinzilor din palatul lui Versailles sau vitraliul din catedrale.

Sticla este peste tot in jurul nostru in zilele noastre si continua sa ofere solutii de ultima ora , fie in sine, fie utilizata in combinatie cu alte materiale pentru aplicatii high-tech; o tendinta care este foarte probabil sa continue si in viitor.

Industriile sticlei se caracterizeaza printr-o multitudine de procese de productie in functie de produsul final fabricat si de aplicatiile sale finale. Totusi, toate aceste procese de fabricatie au o origine comuna: sticla trebuie mai intai topita!

Topirea sticlei necesita materii prime care sunt de doua feluri: diferite tipuri de nisip si sticla reciclata. Aceste materii prime sunt amestecate, incarcate intr-un cuptor unde sunt topite la aproximativ 1500°C pentru a forma sticla topita. Sticla topita este apoi scoasa din cuptor pentru a fi modelata si apoi racita. Pentru multe aplicatii, sticla obtinuta poate fi prelucrata in continuare pentru a avea proprietati specifice, cum ar fi rezistenta mecanica crescuta si rezistenta mai mare la rupere.

0 Shares
You May Also Like