Verificarile esentiale care trebuie efectuate asupra vehiculului tau pe tot parcursul anului

Verificarile esentiale care trebuie efectuate asupra vehiculului tau pe tot parcursul anului

0 Shares
0
0
0

Pentru a ramane in stare buna, masina ta are nevoie de o atentie regulata. Pentru a-i pastra performanta si pentru a asigura siguranta ta, precum si a celorlalti, este esential sa o intretii. Dar care sunt punctele cruciale de verificat si ce este posibil sa faci singur?

Care sunt punctele de efectuat in centrul auto? Afla mai jos la ce ai de facut pe parcursul unui an, in afara de itp Cluj 2022 care este obligatoriu.

De ce sa iti intretii masina?

Ingrijirea vehiculului tau nu trebuie sa se limiteze doar la spalare. Pentru a mentine buna functionare a acestuia in fiecare zi si siguranta ocupantilor si a altor utilizatori ai drumului, este esential sa efectuezi in mod regulat cateva verificari.

Intr-adevar, neglijarea intretinerii poate avea consecinte daunatoare, care pot merge pana la defectiune. Intretinerea regulata buna faciliteaza, de asemenea, revanzarea.

Iata principalele puncte de verificat pe vehiculul tau

  • Anvelope si vizibilitate, asigurarea sigurantei

Anvelopele sunt primele componente care trebuie verificate pe vehiculul tau: ele sunt cele care il leaga de drum. Prin urmare, este esential sa te asiguri ca sunt umflate la presiunea corecta (se verifica la fiecare 1.000 de kilometri sau o data pe luna), fara a uita sa monitorizezi aparitia oricaror deformatii sau rupturi pe flancuri.

Nu uita si mai ales sa verifici indicatorii de uzura. Daca banda de rulare ajunge la nivelul acestora, atunci este obligatoriu schimbarea anvelopelor.

Al doilea punct esential, este important sa vezi bine si sa fii bine vazut. Fie ca este zi sau noapte, iluminatul vehiculului tau trebuie sa fie functional. Prin urmare, este necesar sa verifici in mod regulat toate luminile masinii: de la semnalizatoarele pana la luminile de marsarier, inclusiv luminile de frana sau iluminarea placutei de inmatriculare.

Verifica si inaltimea de reglare a fasciculelor si curata geamurile farurilor, acestea se pot deteriora la vreme rea sau razele UV.

Intotdeauna o chestiune de vizibilitate, asigura-te ca ai un parbriz curat, fara aschii sau crapaturi, lame de stergator in stare buna si, bineinteles, nu uita sa verifici nivelul lichidului de spalare a parbrizului.

Bine de stiut: diagnosticati-va franele

De asemenea, verifica starea sistemului de franare aproximativ la fiecare 30.000 de kilometri si atunci cand exista zgomote sau vibratii suspecte. Aceasta este o operatiune deloc usoara, necesitand demontarea rotilor si unelte specifice pentru verificarea grosimii discurilor. Aceasta operatiune poate fi efectuata intr-un centru auto.

  • Motorul, inima masinii tale

Nivelul uleiului si al lichidului de racire trebuie verificate periodic si completate daca este necesar. Schimbarea uleiului trebuie efectuata in fiecare an, aceasta este o oportunitate de a verifica curelele, furtunurile sau bujiile (pentru motoarele pe benzina).

Bateria, a carei durata de viata este de aproximativ 4 ani, trebuie monitorizata, in special starea bornelor sale (de curatat daca este necesar) si montarea acesteia.

Anvelopele, parbrizul, farurile, motorul si franele sunt principalele elemente de monitorizat pentru a-ti mentine vehiculul in stare buna de sanatate si pentru a mentine un nivel adecvat de siguranta.

0 Shares
You May Also Like