Trunchiul fericirii Marginata – cum se planteaza?

Trunchiul fericirii Marginata – cum se planteaza?

0 Shares
0
0
0

Trunchiul fericirii Marginata este un tip de planta foarte cunoscut si poate fi amplasata in orice locatie, deoarece este un tip de planta usor de achizitionat si de cultivat. Aceasta planta este cunoscuta de multi ca fiind asa-numitul trunchi al fericirii si poate avea orice forma si culoare datorita florilor in interiorul carora cresc.

Acest tip de planta poate semana cu un mic palmier datorita formei frunzelor sale si apartine familiei plantelor vesnic verzi. Florile din interior sunt foarte diverse si mici, astfel incat planta poate primi toata atentia de care are nevoie, dar poate supravietui foarte mult timp fara sa se strice daca nu este udata o perioada de timp.

Mediu si expunere

Planta trunchiul fericirii Marginata este un tip de planta care poate fi tinuta si in interiorul apartamentelor si daca este lasata in interior pentru o perioada lunga de timp, pentru ca are in plus caracteristica de a curata aerul daca incaperea este inchisa pentru o perioada lunga de timp.

Poate fi expusa si in aer liber, dar numai cu mare atentie, deoarece planta are nevoie de o ingrijire putin diferita si mai delicata decat in interior. In ceea ce priveste expunerea, recomandam ca planta sa nu fie expusa la prea mult soare, dar sa aiba o temperatura destul de blanda, astfel incat sa nu cauzeze prea multe probleme in timpul cresterii.

Cu toate acestea, aceasta planta nu are nevoie de o ingrijire speciala, deoarece poate avea grija de ea insasi.

Solul

In ceea ce priveste asezarea trunchiul fericirii Marginata, este indicat ca odata achizitionata planta sa fie asezata intr-un sol destul de bine drenat si de mare, deoarece are nevoie de suficient spatiu pentru cresterea si intretinerea ei in timp, altfel ar fi blocata in crestere daca ar fi asezata intr-un ghiveci mic, cu putin pamant care sa permita scurgerea buna a apei prin sol.

Plantare si replantare

Pentru ca planta trunchiul fericirii Marginata sa creasca bine, este important ca solul sa fie suficient de tare si rezistent si sa nu fie schimbat foarte des, ci sa fie lasat liber sa creasca.

Evident, este important ca planta sa fie replantata in momentul exact de crestere ales in momentul achizitiei. Diferitele ghivece achizitionate nu trebuie sa fie prea mari in raport cu planta, deoarece acest lucru ar strica intreaga crestere a plantei.

Prin urmare, se recomanda sa nu se replanteze planta prea des si nici un ghiveci prea mare in comparatie cu planta trunchiul fericirii Marginata. Cel mai bun sfat este sa se schimbe ghiveciul la fiecare 3 sau 4 ani, avand grija ca radacinile sa nu fie mutate prea mult atunci cand se trece de la un ghiveci la altul, deoarece sunt putine si vor fi deteriorate imediat.

Udare

Udarea trunchiul fericirii Marginata nu ar trebui sa se faca foarte des, deoarece intreaga planta va fi deteriorata in timpul cresterii sale.

Udarea trebuie efectuata la intervale de aproximativ 2-3 saptamani, fara udare excesiva si, in plus, dupa ce s-a efectuat udarea, este recomandabil sa se goleasca farfuriile de sub ghiveci, deoarece radacinile vor absorbi prea multa apa si vor fi deteriorate dupa un anumit timp.

De aici puteti vedea ca, chiar daca sunteti plecat de acasa pentru o anumita perioada de timp (mai putin de 3 saptamani), nu trebuie sa va faceti griji, deoarece planta nu va fi oricum deteriorata.

0 Shares
You May Also Like