Tot ce trebuie stiut despre tesatura Damasc

Tot ce trebuie stiut despre tesatura Damasc

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta, fiecare dintre dvs. ati cautat cel putin odata lenjerii de pat si ati vazut modele atractive care erau confectionate din material damasc.

Ei bine, probabil nu cunoasteti atat de multe informatii despre materialul damasc, asa ca recomandarea npastra este sa parcurgeti acest articol pana la final, pentru ca aveti posibilitatea de a afla o multime de informatii utile cum ar fi istoria, caracteristicile, utilizarile sale si diferenta dintre acesta si brocart.

Modelele pot fi imprimate sau brodate pe tesatura, dar pentru damasc, modelul este tesut in tesatura folosind un razboi jacquard. Aceasta tesatura reversibila poate fi realizata dintr-o varietate de fibre, de la matase la sintetica, iar utilizarile sale dateaza din Evul Mediu timpuriu.

Damascul este un accesoriu pentru multe case, deoarece natura sa durabila si decorativa il face excelent pentru tapiterie, lenjerii si perdele.

Ce este materialul damasc?

Damascul este o tesatura reversibila, cu model jacquard, ceea ce inseamna ca modelul este tesut in tesatura, in loc sa fie imprimat pe ea.

Designul tesaturii este creat prin tehnica de tesut, care este o combinatie a doua tehnici diferite de tesut: designul este tesut folosind o tesatura din satin, in timp ce fundalul este realizat printr-o tesatura simpla, de sarma sau de satin.

Damascul este tesut folosind doar un singur fir de urzeala si un singur fir de batatura. Modelele de damasc pot fi fie multicolore, fie monocrome.

Care este istoria Damascului?

Damascul a luat nastere in China in jurul anului 300 i.Hr., dar s-a dezvoltat intr-o tehnica majora de tesut in timpul Evului Mediu timpuriu. Productia de damasc in Evul Mediu s-a concentrat in jurul Imperiului Bizantin si in jurul Orientului Mijlociu.

Tesatura isi ia numele din orasul Damasc, care era un port comercial activ pe drumul matasii. Damascurile medievale timpurii erau de obicei tesute manual in matase.

Damascul a venit in Europa pentru prima data in secolul al XIV-lea, primele inregistrari ale utilizarii cuvantului fiind la mijlocul secolului al XIV-lea in Franta.

Damascurile europene timpurii au fost tesute de razboinici italieni, care foloseau razboaie de tesut cu doua hamuri, care permit crearea de modele pe care un razboi standard nu le poate crea. Damascurile moderne sunt realizate cu ajutorul razboaielor Jacquard, care sunt razboaie electronice computerizate.

Care sunt caracteristicile tesaturii Damask?

Damascul este o tesatura puternica, bine tesuta si exista multe calitati care il fac o alegere ideala ca material textil decorativ. Iata cateva dintre caracteristicile damascului:

  • Modelat: Damascul este definit de modelul sau, creat printr-un amestec de tehnici de tesut.
  • Gros si greu: Modelul de damasc este o tesatura foarte stransa care cuprinde mai multe straturi de fire, rezultand un material textil gros.
  • Durabil: Tesatura stransa face de asemenea damascul incredibil de puternic si durabil, ceea ce il face excelent pentru imbracamintea si articolele din casa care se imbraca regulat, cum ar fi scaunele si canapele tapitate.
  • Reversibil: Damascul este de asemenea reversibil – modelul se reflecta pe ambele parti.
  • Stralucitor: Damascul este in general tesut folosind tehnica tesutului din satin, conferind tesaturii o calitate stralucitoare.

Cum se foloseste Damascul?

Damascul este o tesatura versatila cu mai multe utilizari, de la imbracaminte pana la decorarea casei. Iata cateva dintre utilizarile populare ale damascului pe care ar trebui sa le cunoastem cu totii:

  • Lenjerii de masa: Damascul este folosit pentru seturile de masa, cum ar fi fetele de masa. Damascul este decorativ, durabil si capabil sa reziste la utilizarea zilnica.
  • Imbracaminte: Damascul este folosit pentru articole vestimentare, cum ar fi jachete decorative sau rochii de seara, si este o tesatura care are rezistenta mare, iar mai mult decat atat, mai si creeaza o silueta structurata.
  • Accesorii: Damascul este de asemenea popular pentru accesoriile de moda, cum ar fi esarfe si genti de mana. Modelul frumos si tesatura densa creeaza un aspect atragator pentru articolele de declaratie.
  • Decor pentru casa: Damascul este un element esential al decorului de casa ca urmare a modelelor sale atractive. Natura durabila a acestui material damasc il face excelent pentru tapiterie si perdele, dar si pentru accesorii de pat cum ar fi lenjeria sau cuvertura de pat.
  • Tapet: Tapetul damasc este de asemenea foarte popular, dar utilizarea tesaturii propriu-zise este destul de costisitoare si necesita multa munca pentru a fi atasata la perete.

Care este diferenta dintre Damasc si Brocart?

Damascul si brocartul sunt ambele tesaturi cu modele tesute pe razboiul Jacquard. Damascul este de obicei mai plat decat brocartul, deoarece modelele brocartului trebuie sa apara in relief si ridicate.

Datorita reliefului, brocartele nu sunt reversibile in timp ce este damasc. Modelele de brocart sunt de obicei multicolore, in timp ce damascul poate fi fie intr-o singura culoare, fie multicolor.

Modelele de damasc au de obicei stralucire, deoarece desenele sunt de obicei tesute folosind tehnica tesutului din satin, in timp ce brocartul foloseste adesea fire metalice pentru a crea o stralucire.

0 Shares
You May Also Like