Top 5 preparate perfecte pentru o cină delicioasă și sănătoasă

Top 5 preparate perfecte pentru o cină delicioasă și sănătoasă

0 Shares
0
0
0

Când vii de la serviciu este bine să te gândești deja de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara o cină sănătoasă și să achiziționezi ingredientele de care ai nevoie în drum spre casă. Dacă te afli în călătorie cu familia sau prietenii și vrei să servești masa la restaurant este important să alegi cele mai bune  localuri care îți oferă preparate delicioase. În orice caz, cina luată împreună cu cei dragi îți oferă satisfacția necesară pentru a vă întâlni cât mai frecvent. În continuare vei descoperi care sunt cele mai căutate și apreciate preparate culinare pentru o cină perfectă.

 

Iată cele 5 preparate perfecte pentru cină!

1. Pește la grătar cu avocado și lămâie

Pentru o cină ușor de pregătit se recomandă să alegi somonul ca și ingredient de bază. Lămâia potențează gustul peștelui și atenuează senzația de grăsime din avocado. Combinația acestor ingrediente este perfectă. 

2. Piept de pui cu paste și broccoli 

Acest preparat se poate realiza foarte ușor și rapid cu ajutorul unui multicooker de la altex.ro, este gustos și sănătos datorită tehnologiei avansate de gătit cu ajutorul aburului.

3. Cheesecake cu sos caramel

Se poate considera că acest preparat delicios este un desert, însă poți folosi ingrediente naturale, cu puține calorii și rezultatele sunt uimitoare.

4. Salată verde cu piept de curcan 

La salata verde poți folosi lămâie, în timp ce curcanul se stropește cu zeamă de portocală pentru a deveni mai fraged. Combinația de gusturi și texturi este ideală pentru cină.

5. Cartofi cu rozmarin la cuptor

Dacă preferi ceva foarte ușor de preparat aceasta este una din alegerile perfecte. Cartofii se pot combina foarte bine cu brânza preferată pentru o cină sănătoasă.

 

Orice variantă ai alege este potrivită pentru fiecare grupă de vârstă și, mai mult decât atât, poate reuni întreaga familie la masă. Acesta este un motiv de bucurie și gătitul este o plăcere, nu o povară, atât timp cât există înțelegere.

Care sunt obiceiurile tale după servirea cinei?

 

Deși se spune că după masă trebuie să stai pe partea dreaptă pentru 30 de minute, fiecare familie care servește masa acasă poate să prelungească timpul petrecut împreună pentru a comunica și schimba impresii despre activitățile din ziua care a trecut.

Iată câteva idei de activități comune sau individuale după masa de seară:

  • Mișcare sau plimbare în aer liber pentru 30 de minute în vederea accelerării metabolismului și bunei digestii
  • Citirea unei cărți bune  
  • Vizitarea unor prieteni
  • Jocuri de societate sau de echipă
  • Ascultarea muzicii relaxante
  • Vizionarea unei piese de teatru.

 

Se poate spune că în fiecare familie pregătirea mesei este o provocare. Mai mult, dacă familia este numeroasă și sunt copii la masă este nevoie și de atenție, și de răbdare. Deoarece noile aparate vin la pachet cu multe idei de rețete, nu numai cu timpul redus de gătit, toate gospodinele le preferă.

 

Așadar, este momentul să upgradezi aparatura din bucătărie dacă vrei să câștigi timp prețios de petrecut împreună cu familia și să ai mai multe idei de meniuri sau de rețete.

 

Sursă foto: pexels.com

0 Shares
You May Also Like