Top 10 tendințe de dezvoltare a aplicațiilor Android in anii care urmeaza

Top 10 tendințe de dezvoltare a aplicațiilor Android in anii care urmeaza

0 Shares
0
0
0

Sistemul de operare mobil Android a castigat aproximativ 84,8% din cota de piață globală a smartphone-urilor în anul 2020. Odată cu lansarea în creștere a diverselor aplicații mobile avansate, inclusiv aplicații de jocuri, aplicații de divertisment, aplicații de chat în Google Play Store, sistemul de operare Android va atinge peste 86% din cota de piață a smartphone-urilor până în 2024.

Prietenii nostri de la service GSM Bucuresti ne-au sugerat sa vorbim despre acest subiect, tocmai pentru a deschide o directie de dezvoltare profitabila companiilor dezvoltatoare de aplicatii pe Android din Romania. Sper sa fie cu folos!

Cele mai bune companii de dezvoltare de aplicații mobile din întreaga lume vor alege sistemul de operare Android pentru crearea de aplicații mobile. Cu ecosistemul său deschis, interfața de utilizator flexibilă și personalizabilă și implementarea rapidă, Android este prima alegere pentru cei mai buni dezvoltatori de aplicații mobile. Mai mult, sistemul de operare Android oferă randamente mai mari cu costuri mai mici.

Aici, am dori să vă prezentăm câteva dintre cele mai importante tendințe de dezvoltare a aplicațiilor Android pe care trebuie să le aveți în vedere pentru a vă desfășura activitatea în mod proactiv în anii care urmeaza.

Utilizarea din ce în ce mai mare a smartphone-urilor Android a dus la o cerere rapidă si constanta de dezvoltare pentru sistemul de operare Android. În comparație cu iOS, prețul accesibil al telefoanelor mobile Android este un alt motiv semnificativ pentru creșterea rapidă a utilizatorilor la nivel mondial.

Acesta este motivul pentru care companiile din industrii diversificate investesc puternic în crearea de aplicații mobile Android B2C. Dacă conduceți o afacere și încercați să vă lansați în această lume, o sa investiți în dezvoltarea aplicațiilor Android.

Să trecem la enumerarea celor mai recente tendințe de dezvoltare a aplicațiilor Android care ajută companiile să-și transforme modelele tradiționale de afaceri în acest 2021 extrem de competitiv.

 1. Inteligență artificială (AI) și învățarea automată (ML)

Dezvoltarea aplicațiilor Android utilizând tehnologii avansate AI / ML ajută întreprinderile să-și accelereze procesul de digitalizare. Mai mult, spre deosebire de aplicațiile mobile Android B2C (Business to Customer), soluțiile mobile centrate pe întreprindere cu AI vor îmbunătăți productivitatea și rezultatele generale cu pana la 60%.

Aplicațiile mobile bazate pe AI ajută întreprinderile să își automatizeze fluxurile de lucru și să obțină performanțe optimizate. De asemenea, soluțiile ML care utilizează analize predictive ajută companiile să prognozeze tendințele pieței pentru creșterea afacerii.

 1. Tehnologia blockchain

Pentru a dezvolta aplicații mobile sigure, tehnologia Blockchain va fi adoptată puternic de către principalii dezvoltatori de aplicații Android. Această tehnologie asigură transparența în performanță, eliminând în același timp riscul accesului neautorizat.

În afară de asigurarea unei performanțe excelente, aplicațiile mobile compatibile cu Blockchain asigură tranzacții de date sau valute sigure și ieftine. Acesta este motivul pentru care băncile sau instituțiile financiare aleg deja tehnologia Blockchain pentru crearea aplicațiilor lor financiare.

În 2021 și nu numai, tendința către dezvoltarea de aplicații Android, în special pentru sectorul bancar și financiar, va conduce piața.

Tehnologia blockchain

 1. Cererea pentru Android Chatbots

Pentru marketingul conversațional și pentru a oferi asistență clienților 24/7, cererea de chatbot-uri alimentată de AI de la companii este în creștere. Pe de altă parte, companiile sunt mai încântate să adauge funcții inteligente Chatbot la aplicațiile lor mobile existente. Ei cred că integrarea Chatbot le va îmbunătăți experiența clienților și, de asemenea, va crește ratele de conversie.

Da, este un fapt dovedit. Companiile pot obține îmbunătățirea ratelor de conversie a clienților potențiali și de păstrare a clienților utilizând AI Chatbots.

 1. Internetul obiectelor (IoT)

Internetul obiectelor (IoT) este o altă cea mai bună tehnologie pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile Android. Smartphone-urile pot stoca date enorme, cum ar fi mesaje text, conținut de e-mail și multe alte date.

Mai mult, odată cu invenția dispozitivelor cu senzor inteligent, smartphone-urile joacă un rol vital pentru a controla și gestiona lucrurile de la distanță. De exemplu, vă puteți controla televizorul inteligent cu o aplicație instalată pe dispozitiv. Aici intră în discutie aplicațiile mobile compatibile cu IoT. Această tehnologie permite aplicațiilor Android să alimenteze dispozitivele conectate, asigurând în același timp protecția lor.

 1. Android pentru dezvoltarea de aplicații instantanee

Aplicațiile instant sunt în general dezvoltate folosind limbaje de programare native precum Java. Aceste aplicații sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de aplicație nativă pentru Android.

Aplicațiile instantanee nu necesită nicio instalare pentru a le utiliza pe dispozitivul dvs. Prin urmare, aceste aplicații economisesc spațiu mobil și ajută utilizatorii să navigheze instantaneu pe web fără a descărca date.

Se așteaptă ca o astfel de flexibilitate să crească cererea de aplicații instant în 2021 și nu numai.În special, o astfel de tehnologie va ajuta la dezvoltarea comerțului electronic și a aplicațiilor de jocuri. Economisește timpul de descărcare și memoria, reducând în același timp întreruperile frecvente ale dispozitivului.

Android pentru dezvoltarea de aplicații instantanee

 1. Aplicații Android bazate pe cloud

În această lume bazată pe date și într-un ecosistem conectat de dispozitive, tehnologia cloud joacă un rol vital în stocarea, recuperarea și prelucrarea datelor enorme într-o manieră criptată.

Faptul că, fără integrarea spațiului cloud, funcționarea aplicațiilor mobile Android este un proces destul de complex. Cele mai bune aplicații mobile bazate pe cloud joacă un rol crucial în colectarea și prelucrarea unor cantități mari de date și ajută utilizatorii să le recupereze oricând de oriunde.

Se estimează că aplicațiile mobile bazate pe cloud pentru Android oferă performanțe extraordinare și oferă rezultate profitabile.

 1. Aplicații Mobile de tip Wallet sau e-Wallets

Cererea de aplicații de portofel mobil sau aplicații de portofel electronic precum Paytm și PayPal au cresteri maxime de descărcare în Google Play Store. Cu modurile sale sigure și simple de plată a facturilor, aplicațiile de tip portofel mobil pentru telefoanele Android vor crește si în 2021.

 1. Aplicații de comerț electronic personalizate

Câți dintre voi folosiți aplicații de cumpărături online sau aplicații pentru cumpărarea de produse alimentare și alte produse? Dacă presupunerea mea este corectă, aproape mai mult de 3/4 din persoanele care citesc acest articol folosesc aplicații de comerț electronic precum eMag, FashionDays sau evoMag.

Aplicațiile Android pentru comerțul electronic asigură personalizarea clienților și cu mai multe rate de conversie. Această tendință va exploda și mai mult în următorii ani.

 1. Aplicații de securitate pentru companii

Aplicațiile mobile centrate pe companie trebuie să fie mai sigure și ar trebui să cripteze fiecare mișcare pe care o desfășoară compania prin intermediul aplicațiilor. Sistemul de operare Android este una dintre cele mai bune platforme pentru a crea aplicații centrate pe companie cu securitate la nivel înalt.

 1. Realitate augmentată (RA)

Aplicațiile de realitate augmentată pentru Android au un domeniu vast în viitor. Aplicațiile mobile bazate pe AR, cum ar fi aplicațiile de reglare a feței sau aplicațiile de machiaj, sunt în prezent solicitate. Mai ales tinerii sunt mai nebuni dupa astfel de aplicații de realitate augmentată.

În plus, tehnologia AR va fi o tehnologie futuristă în dezvoltarea aplicațiilor de jocuri. Rapoartele de piață spun că tehnologia AR în jocuri este de așteptat să ajungă la 300 de miliarde de dolari până în 2023.

 1. Aplicații Android la cerere

Dezvoltarea aplicațiilor la cerere este o tendință în evoluție pe piață. Pentru îmbunătățirea experienței clienților, aplicațiile Android vor sta în primul rând. Aplicațiile Android la cerere acționează ca o platformă pentru conectarea companiilor cu potențialii lor clienți.

Aplicațiile Android la cerere permit utilizatorilor să obțină servicii instantanee de la companii în câteva minute. Aplicațiile de rezervare a taxiurilor de tip Uber, aplicațiile de livrare de alimente Zomato și Swiggy sunt cele mai bune exemple pentru aplicații mobile la cerere.

 1. Aplicații de tip Smart Wearable

O tendință către dezvoltarea de aplicații portabile Android sau ceasuri inteligente apare în fiecare zi. Știm cu toții că ceasurile inteligente câștigă popularitate din partea utilizatorilor care sunt preocupati de sănătate.

Designul interfeței cu utilizatorul și funcționalitățile vor diferi de la aplicații portabile la aplicații mobile.

Acestea sunt câteva dintre tendințele de dezvoltare a sistemului Android. Dacă sunteți comerciant cu amănuntul online sau producător, bancher sau furnizor de servicii medicale, pregătiți-vă să vă adresați clienților prin intermediul aplicațiilor Android.

După cum am discutat, cu peste 84,8% dintre utilizatorii Android, industria de dezvoltare de aplicații Android va avansa ca o rachetă de-a lui Elon Musk dincolo de 2021. Sistemul de operare Android ajută companiile să construiască rapid aplicația, să vizeze o serie de segmente de public și să câștige popularitate într-o perioadă relativ scurtă de timp.

 

0 Shares
You May Also Like