Tableta ”cea de toate zilele”.. cum sa o alegem ?

Tableta ”cea de toate zilele”.. cum sa o alegem ?

0 Shares
0
0
0

O tableta este usor comparabil cu un telefon dar nu suplineste un laptop… dar este super folositoare si poti lucra cu usurinta pe ea, poti sa accesezi conturile tale de socializare si multe alte lucruri… O tableta este adesea folositoare si copiilor pentru scoala, pentru a comunica cu prietenii sau pentru a se juca diverse jocuri… Cum alegi o tableta? Vezi cateva sfaturi, mai jos.

Atunci cand alegem tableta, primul lucru de care trebuie sa tinem cont este ce utilizare ii vom da, ceea ce ne va permite sa optam pentru o dimensiune sau un alt ecran. Modelele de dimensiuni mini, mai mici de 8,5 inci, sunt mai bine de transportat si foarte usoare.

Aceste tablete sunt ideale pentru cei care doresc sa fie conectati la Internet toata ziua si vor folosi practic tableta pentru continut multimedia: videoclipuri, muzica, retele sociale… Pe de alta parte, ecrane mai mari de 8 inci sunt mai grele, dar sunt mult mai confortabile atunci cand se lucreaza. Cu toate acestea, pretul variaza destul de mult in functie de dimensiunea ecranului.

Dar dimensiunea ecranului nu va fi relevanta daca nu ne ofera calitate, deoarece utilizarea unei tablete se bazeaza pe interactiunea cu ecranul. De aceea, calitatea ecranului este vitala si, mai presus de toate, are un raspuns tactil bun.

Modelele de tableta au mai multe versiuni ale aceluiasi model: cu 3G, 4G, numai cu Wi-Fi si capacitati diferite de memorie interna. 3G sau 4G vor fi necesare numai daca vom folosi tableta in mod regulat in locuri in care nu exista retele Wi-Fi. In orice caz, putem conecta tableta la reteaua mobila pentru a avea Internetul in anumite ocazii. Pe memoria interna ar trebui sa aiba cel putin 8 GB asta daca nu are si slot pentru card de memorie externa Micro-SD.

Toate tabletele au o camera, fie de fata, spate sau unele chiar au in ambele. In prezent, cele mai multe dintre ele au ambele camere.

Daca ceea ce ne dorim este o tableta si mai completa, cu care poti chiar sa suni fara a avea telefonul la indemana, poti gasi un model al marcii Samsung, Sony chiar si ASUS…

Anii trec rapid la acest tip de dispozitive electronice. Prin urmare, cu cat caracteristicile tehnice ale tabletei sunt mai bune, cu atat putem prelungi durata de viata a acesteia.

Sistemul de operare al unei tablete

Sistemul de operare este vital atunci cand folosesti o tableta, deoarece performanta sa va depinde de acesta. In plus, iti permite sa instalezi aplicatii, deoarece magazinul de aplicatii este unic si specific fiecarui sistem de operare.

Piata este distribuita in prezent de iOS si Android. Primul ne limiteaza la achizitionarea unui iPad, un dispozitiv de inalta calitate, dar cu preturi ridicate. Al doilea este valabil pentru toate tipurile de tablete, calitati si preturi.

O tableta este super utila si extrem de usor de utilizat atat pentru adulti cat si pentru copiii care au o varsta potrivita pentru un asemenea gadget.

Fara indoiala, tableta este o tehnologie excelenta. Cu accesul instantaneu, interfata intuitiva a utilizatorului, controlul simplu al ecranului tactil, dimensiunea placuta si convenabila si capacitatea de a face cam orice poate face un computer desktop sau un laptop, nu e de mirare de ce a devenit o alegere atat de populara pentru calcul, depasirea laptopului .

In zilele noastre putem gasi multe tablete oferite de la Amazon, Apple, Google, Huawei, Lenovo, Microsoft si Samsung etc … Cantitatea de alegeri este uluitoare.

Cu atat de multe tablete oferite si cu atat de multe modele noi lansate in mod regulat, nu e de mirare ca este atat de greu sa alegi. Prin urmare, continuam sa publicam in fiecare an un ghid special de cumparare pentru tablete, pentru a va ajuta sa il gasiti pe cel potrivit.

Ceea ce face diferit acest ghid este ca se concentreaza asupra dvs. mai degraba decat asupra tehnologiei sau caracteristicilor. Ganditi-va la aceasta ca la o harta de navigatie. Ghidul este alcatuit din 5 intrebari cheie pentru a va ajuta sa alegeti tableta potrivita.

1) La ce intentionezi sa folosesti tableta?

Va ganditi la ce intentionati sa o folositi? Ce ai vrea sa faca pentru tine? Esti un iubitor de carte, un surfer de internet, un jucator sau esti un muncitor? Avem tableta potrivita pentru a va recomanda.

Pentru iubitorii de carte

Daca intentionati sa o utilizati doar pentru citirea cartilor electronice, revistelor electronice sau stirilor, atunci va recomandam sa consultati  Amazon Kindle. Este in continuare cel mai bun eReader de pe piata. Este simplu si usor de utilizat. Cand cumparati o carte electronica de pe Amazon , aceasta va aparea automat pe Kindle conectat la internet .

Bateria dureaza saptamani intregi datorita ecranului cu e-ink. Ecranul cu cerneala electronica face, de asemenea, citirea mai confortabila pentru ochi decat pe ecranele LCD. In plus, ofera Audiobook, astfel incat sa puteti asculta vedetele preferate citind cartile preferate pentru dvs.

Cu siguranta puteti citi pe o tableta multifunctionala precum Apple iPad, dar  Kindle va ofera o experienta mult mai buna. Amazon Kindle Paperwhite (de mai jos) porneste de la £ 114.99 * de la magazinul Amazon. Daca doriti o versiune mai bugetara, exista Amazon Kindle pentru 69,99 GBP * si vine cu o lumina frontala incorporata.

0 Shares
You May Also Like