Sisteme de depozitare Rafturi industriale DE METAL

Sisteme de depozitare: Rafturi industriale DE METAL

0 Shares
0
0
0

Depozitarea este una dintre cele mai importante activitati de efectuat in orice depozit. Alegerea sistemelor de stocare potrivite nu este intotdeauna o sarcina usoara. Trebuie studiat modul in care stocurile noastre sunt mai bine depozitate si conservate in cadrul instalatiilor noastre. Poti vedea rafturi metalice Storeexpert si poti alege produsele care ti se potrivesc.

Aceste sarcini incep din momentul in care bunurile sunt produse pana cand sunt instrainate dupa vanzarea lor.

Cea mai potrivita solutie pentru aceste activitati logistice sunt sistemele de depozitare care ne pot acoperi toate nevoile, in acest sens, oferindu-ne o zona de depozitare a materiilor prime.

Retineti ca, in functie de tipul de material pe care trebuie sa il depozitam, tipul de rafturi si tehnici de depozitare va varia, deoarece nu este acelasi lucru sa avem materiale cu greutate mica si volum mare, decat materiale mici a caror greutate este mult mai mare. Prin urmare, in functie de aceste nevoi, tipul de rafturi de care vom avea nevoie in depozitele noastre va fi diferit.

Este foarte important sa se tina seama de caracteristici precum cele mentionate mai sus, greutatea, dimensiunea sau durabilitatea atunci cand alegeti sistemele de depozitare.

Si ei bine, puteti introduce indoiala :de ce este atat de necesar sa studiati ce tip de sisteme de stocare sunt cele mai bune pentru depozitul nostru. Raspunsul este clar, urmarim un obiectiv clar care este reducerea costurilor in depozit si acest lucru poate fi realizat doar de o echipa logistica corecta.

Concepte de sistem de stocare

Pentru a intra in subiect, vom dezvolta cateva concepte generale de rafturi industriale:

Atat sistemele de depozitare, cat si rafturile sunt necesare in orice depozit, deoarece acopera o functie esentiala pentru logistica companiei in sine, aceea de a optimiza spatiile in cel mai eficient mod posibil.

Cu rafturi industriale, putem avea stocul nostru stocat intr-o maniera ordonata, ceea ce va duce la o crestere considerabila a productivitatii companiei noastre.

Pe de alta parte, grija fata de logistica depozitelor companiei noastre si alegerea celui care se potriveste cel mai bine nevoilor noastre, face ca atat operatorii nostri, cat si marfurile sa fie intr-un climat de securitate mult mai ridicat decat altfel.

Retineti ca rafturile industriale sunt in contact constant cu echipamentele mobile si, desi sunt echipamente statice, se deterioreaza odata cu utilizarea, astfel incat cel putin o data pe an trebuie inspectate de personal specializat si calificat pentru aceasta.

Cel mai bun lucru pentru aceasta sarcina este de a avea un expert in verificarea rafturilor.  Pentru ca examinarea rafturilor si a sistemelor noastre de depozitare sa fie mai corecta, ar fi esential ca persoana responsabila de aceasta sarcina sa fie externa si independenta de compania insasi.

Este foarte important sa desfasuram aceste activitati de calitate, deoarece orice deteriorare care poate avea unul dintre rafturile noastre creste riscul si, prin urmare, securitatea depozitului nostru este diminuata exponential.

Sisteme de depozitare si rafturi industriale

Sistemele de depozitare si rafturile industriale sunt echipamente pentru depozitul nostru care sunt avansate din punct de vedere tehnic. Aceasta inseamna:

  • Acestea sunt structuri speciale cu grosimi subtiri, sectiuni deschise si perforare.
  • Ambele necesita testare (laborator) si utilizarea unor metode de calcul foarte sofisticate, cum ar fi Ansys, FEA sau analiza 3D.
  • Ei au dezvoltat o mare evolutie tehnica de-a lungul timpului, de la modificari de reglementare la metode de calcul.

Pe langa faptul ca sunt echipamente avansate, rafturile si sistemele de depozitare sunt echipamente optimizate, ceea ce inseamna:

  • Multe tone de material pot fi sustinute de rafturi usoare.
  • In proiectarea rafturilor in sine, sunt prevazute impacturi accidentale.
  • Cu toate acestea, trebuie luat in considerare faptul ca orice deteriorare a elementelor structurale ale rafturilor poate face echipamentul foarte nesigur.
  • Odata cu optimizarea sistemelor de stocare, echipamentele sunt mai sensibile la socuri si deteriorari.

Pe de alta parte, este necesar sa se tina seama de toate elementele care interactioneaza in functionarea depozitelor.

Ultimul, dar nu din acest motiv mai putin important, trebuie remarcat faptul ca rafturile metalice au mai mult capacitatea de stocare decat cea a oricarui alt tip de material. Acest tip de stocare permite cresterea numarului de obiecte care urmeaza sa fie stocate .

 

Pe de alta parte, trebuie sa subliniem, de asemenea,  materialul din care sunt realizate rafturile metalice este galvanizat si asta ofera o garantie uriasa, deoarece odata cu trecerea timpului nu  se deterioreaza si, de asemenea, protejeaza perfect obiectele care se gasesc depozitate in ele de praf si alti agenti corozivi.

Avantajele rafturilor metalice

Rafturile metalice nu pot fi personalizate la fel de mult ca cele din lemn, dar compenseaza aceasta situatie oferind durabilitate. Umiditatea se poate infiltra in rafturile din lemn si le poate provoca sa putrezeasca. Cu toate acestea, acest lucru nu se intampla cu rafturile metalice si este un detaliu de care consumatorii ar trebui sa tina cont atunci cand decid ce tip de rafturi sa cumpere.

0 Shares
You May Also Like