Sfaturi pentru a avea grija de gradina ta

Sfaturi pentru a avea grija de gradina ta

0 Shares
0
0
0

O gradina sanatoasa, verde si frumoasa este idealul pe care fiecare gradinar doreste sa il aiba. Tinand cont de aceste sfaturi pentru a avea grija de gradina ta, te poti bucura de frunzele verzi ale plantelor, de umbra, de flori si de linistea care se respira in ea.

Lucrul pentru o agricultura sanatoasa si competitiva este misiunea tuturor iubitorilor de spatiu verde. De aici au aparut si companiile care  dezvolta produse vii derivate din humus de rame pentru agricultura si gradinarit, transformand agricultura traditionala, supraincarcata chimic, intr-o activitate mai durabila si mai fructuoasa pentru toti. AS EXCLUSIVE BUSINESS SRL iti ofera toate instrumentele necesare.

Cum sa ai grija de gradina ta:  sfaturi pentru succes

  1. Realizarea unui sol sanatos si fara substante chimice

Cel mai important lucru la o gradina ,este solul.

Un sol bine hranit, viu si fara substante chimice este fundamentul sanatatii plantelor. Ingrasamintele si produsele fitosanitare sunt cauza uciderii microorganismelor benefice care exista in mediu.

Ingrasamintele fac ca planta sa fie decompensata din punct de vedere nutritional si predispusa la atacuri ale daunatorilor si la daune cauzate de frig sau caldura. Ele creeaza, de asemenea, forme insolubile in sol si polueaza apele.

  1. Schimba ingrasamintele chimice pentru ceva natural

Contributia ingrasamintelor chimice in gradina duce la probleme de dezechilibru nutritional. Aceste probleme fac plantele mai predispuse la daunatori si boli. Prin urmare, cea mai buna metoda de a evita aceste probleme este utilizarea microorganismelor care furnizeaza azot si alti nutrienti necesari pentru ca plantele sa fie verzi si sanatoase.

  1. Cultivarea plantelor

Pentru ca plantele sa se dezvolte intr-un sol sanatos si fara agenti patogeni, trebuie furnizate produse care dau nutrienti solului. O structura cu microorganisme creste absorbtia nutrientilor de catre planta, obtinand o dimensiune si o vigoare mai mare.

  1. Furnizeaza materie organica

Contributia materiei organice la sol este esentiala. Cresterea plantelor este favorizata intr-un sol sanatos, fara agenti patogeni, capabil sa depuna microorganisme si fauna benefica.

Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a oferi solului humus de rame, care, pe langa furnizarea de materie organica a solului, imbunatateste structura si ofera nutrienti plantelor.

  1. Indeparteaza frunzele uscate

Prin indepartarea frunzelor uscate din gradina si a plantelor veti obtine un aspect mai verde si mai atent. In plus, atunci cand frunzele moarte sunt indepartate, este impiedicat sa fie refugiul daunatorilor si locul unde pot fi instalate ciuperci oportuniste care pot afecta gradina noastra.

  1. Taierea partilor uscate ale plantelor

Daca partile care sunt moarte sau in stare proasta sunt taiate, cresterea este favorizata si plantele obtin un aspect mai bun. Acest lucru favorizeaza recuperarea si cresterea plantei, pe langa evitarea bolilor fungice in planta afectata.

  1. Atrage insecte benefice

Plantele fara substante chimice atrag insecte care sunt benefice pentru plante. Polenizatorii ajuta la fertilizarea florilor pentru a produce fructe si seminte. Dar exista si altele care se gasesc si in fauna din jurul plantelor, cum ar fi pradatorii daunatori sau insectele parazitare care ajuta la controlul daunatorilor.

De ce este bine sa avem plante aproape?

Ipoteza biofiliei devine din ce in ce mai relevanta pe masura ce mediile urbane continua sa creasca si ne trezim ca interactionam cu tehnologia mai mult decat cu natura si intre noi. Este vital pentru noi sa acordam prioritate reconectarii cu lumea naturala pentru a trai o viata mai fericita si mai sanatoasa. Data viitoare cand sunteti tentat sa va verificati non stop  telefonul, incercati sa stati afara, intr-un parc, sau sa va verificati plantele de apartament.

Acum ca stim putin mai multe despre modul in care plantele pot imbunatati modul in care ne simtim, haideti sa vorbim despre cum ne pot imbunatati mediul. Plantele pot infrumuseta instantaneu un spatiu, dar pot contribui si la imbunatatiri pe care nu le putem vedea, cum ar fi calitatea aerului din interior.

Plantele de interior pot imbunatati calitatea aerului din interior in cateva moduri. Prin fotosinteza, plantele absorb dioxidul de carbon si elibereaza oxigen, in timp ce prin transpiratie si evapotranspiratie, plantele elibereaza vapori de umiditate si cresc umiditatea.

Studiul NASA Clean Air a aratat ca plantele de apartament si microorganismele asociate acestora pot elimina compusii organici volatili din aerul interior. Poluarea nu se gaseste doar in aerul exterior al oraselor dense, ci si in interiorul locurilor pe care lucram, vizitam sau numim acasa. Asta pentru ca toxinele din aer si gazele poluante pot fi emise de echipamente mecanice, materiale de constructie si chiar obiecte de zi cu zi.

Plantele pot capta acesti poluanti din interior si ii pot transforma in energie stocata, eliberand aerul filtrat natural ca produs secundar. Plantele fac acest lucru prin absorbtia poluantilor prin frunzele lor si prin transmiterea toxinelor la radacinile lor, unde sunt transformate intr-o sursa de hrana.

Cu toate acestea, cercetarea este neconcludenta. Studiul NASA din 1989 a fost realizat intr-un mediu etans, controlat, ceea ce face dificila transpunerea in conditiile noastre de zi cu zi. Unii sustin ca pentru a reduce calitatea aerului, va trebui sa va umpleti spatiul cu plante si sa-l sigilati etans.

0 Shares
You May Also Like