Schimbul de ulei influențează consumul de combustibil?

0 Shares
0
0
0

Aceasta este o întrebare simplă pe care nu foarte mulți conducători auto o pun, dar care are o importanță majoră atunci când vrei să economisești combustibil. Schimburile periodice de ulei, la timp, influențează performanța mașinii tale și o fac pe aceasta mult mai eficientă din punct de vedere al consumului, iar atunci când vrei să folosești cel mai bun combustibil, recomandarea noastră este să optezi pentru uleiuri de motor Shell.

Cât de important este să folosești uleiul corect?

Primul lucru pe care trebuie să îl lămurim este că schimbarea uleiului de motor la momentu potrivit este cel mai bun lucru pe care poți să îl faci pentru viața motorului tău. Poți folosi aditivi pentru combustibil cu scopul de a menține injectoarele curate. De asemenea, poți folosi cifra octanică potrivită pentr benzină. Poți să faci o mulțime de lucruri, dar în momentul în care nu folosești corect uleiul consumul va crește. Schimbarea uleiului în perioada recomandată este cea mai buna alegere pe care o poți face pentru a menține orice mașină sau orice camion în stare bună de funcționare pentru mai mult timp.

Dacă nu schimbi uleiul suficient de des, murdăria, particulele și acizii dăunători pot să degradeze componentele cheie ale motorului. De asemenea, crește și acumularea de impurități în componentele motorului și se diminueaza capacitatea uleiului de a disipa cășldrua, crescând astfel stresul cu care se confruntă motorul. Prin urmare, este o idee greșită să nu schimbi uleiul des.

Cum afectează uleiul performanța mașinii?

Când spunem performanță ne referim în primul rând la kilometrajul de gaz. Buna funcționare a unui motor este posibilă doar cu ulei în parametri optimi, de unde rezultă faptul că, dacă uleiul este vechi, va crește considerabil și consumul de combustibil. Nu se poate spune însă exact cu cât se schimbă consumul pentru că totul depinde de cât de uzat este. 

În momentul în care uleiul se îngroașă din cauza faptului că a trecut mult timp de când a fost schimbat, el își va pierde din lubrifiere și va face ca motorul să funcționeze mai greu. Uleiul vechi își modifică proprietățile din cauză că este expus la căldură și își pierde capacitatea de a menține vâscozitatea necesară pentru a face o trebă bună. Motorul funcționează astfel mai cald și ma puțin eficient, mărind consumul și diminuându-și puterea.

Vechiul ulei care stă în motor și așteaptă să fie schimbat poate fi plin de impurități. Aceste impurități pot să blocheze căile importante ale fluxului de ulei, limitând astfel capacitatea uleiului de a curge acolo unde părțile cheie ar trebui să fie. Aceste piese nu primesc lubrifierea de care au nevoie. Nămolul este de asemenea și cel care izolează părțile fierbinți ale motorului, ceea ce produce efecte adverse asupra motorului. Dacă anumite componente sunt acoperite cu aceste depuneri, ele vor rămâne mai fierbinți pentru mai mult timp, ceea ce nu este de dorit pentru că durata lor de viață va scădea considerabil.

De aceea, este foarte important să schimbi uleiul la timp, înainte de a avea probleme cu motorul.

Elgeka-Ferfelis este incepand cu anul 2008 importator si distribuitor autorizat Shell Lubricants pentru piata din Romania, comercializand lubrifianti de cea mai inalta calitate marca Shell: uleiuri de motor si transmisie pentru autoturisme si camioane, lubrifianti pentru aplicatii industriale si vaseline. Aceasta reprezinta cu profesionalism divizia de lubrifianti Shell, oferind tuturor clientilor sai asistenta tehnica necesara pre si post vanzare.

0 Shares
You May Also Like