Rolul aromaterapiei în calmarea migrenelor

0 Shares
0
0
0

Aromaterapia reprezintă utilizarea extractelor de plante pentru a crea un corp și o minte mai sănătoase. Extractele, sau uleiuri esențiale, pot promova vindecarea diferitelor afecțiuni. Poți fie să le aplici pe piele, fie să te lași încântat de aroma lor dispersată în aer prin intermediul difuzoarelor, pentru a beneficia de o alternativă naturală la stres și durere.

Ce sunt migrenele?

Migrenele sunt diferite față de durerile de cap obișnuite din punct de vedere al intensității resimțite și al efectelor secundare prezente. Dacă pentru o durere de cap tipică, un analgezic sau antiinflamator acționează rapid, iar senzațiile neplăcute dispar, acest lucru nu este valabil și în cadrul migrenelor. Durerile de cap resimțite sunt severe, durează foarte mult și în plus, greața, fotosensibilitatea și astenia musculară sunt efecte des întâlnite când o persoană suferă de migrenă.

Care sunt simptomele unei migrene?

Spre deosebire de durerea de cap tipică care afectează toată zona capului, durerea din migrenă este de obicei limitată la o parte a capului sau în lobul frontal.

O senzație de amorțeală și furnicături pot fi resimțite în brațe și picioare. De asemenea, poate apărea afazia, sau dificultatea în vorbire. Acest lucru dispare în general la scurt timp după ce migrena se oprește.

Care sunt cauzele unei migrene?

Migrene pot fi cauzate de stres, deshidratare, nivelul glicemiei scăzut, insomnie.

Cum sunt diagnosticate migrenele?

Din păcate, medicii nu pot utiliza teste de sânge pentru a determina dacă suferi sau vei suferi de migrene. Dacă apar în mod frecvent și cedează greu, ar fi bine să te consulte un medic neurolog pentru a stabili dacă nu te confrunți cu o afecțiune medicală care se ascunde în spatele acestor dureri severe de cap.

Cum poate fi utilizată aromaterapia pentru tratarea migrenelor?

Deși nu există dovezi concludente care să demonstreze că uleiurile esențiale singure tratează migrenele, unele cercetări demonstrează că au un potențial efect pozitiv.

Într-un studiu publicat în Jurnalul European al Neuroștiințelor, 47 de persoane cu migrene au fost împărțite în două grupuri – caz și control. Persoanele din grupul de caz inhalau uleiuri esențiale de lavandă timp de 15 minute. Persoanele din grupul de control au inhalat parafină pentru aceeași perioadă de timp. Toți participanții au înregistrat cât de severă era durerea lor la fiecare 30 minute timp de două ore.

Dintr-un total de 129 de persoane cu migrene, 92 au răspuns la mirosul de lavandă, în timp ce în grupul de control procentajul a fost sub 50% persoane care au răspuns la parafină. Cercetătorii au concluzionat că inhalarea de ulei esențial de lavandă poate fi un tratament sigur pentru gestionarea migrenelor.

Poți utiliza ulei de lavandă în mai multe moduri. De exemplu, poți păstra o sticluță de ulei esențial de lavandă în dulap, iar o altă sticluță să o porți mereu cu tine.  Acest lucru îți va permite să ai acces la ea atunci când simți că se instalează  o migrenă, pentru a-i putea diminua efectele.

De asemenea, poți pulveriza ulei de lavandă pe pernă. Somnul defectuos poate declanșa migrene, iar mirosul de lavandă te poate menține relaxat și îți poate permite să ai parte de un somn odihnitor.

Dacă te-am convins de beneficiile uleiului esențial de lavandă, îți poți procura unul de pe site-ul dianagubas.com, unde ai garanția achiziției produselor 100% naturale și pure.

În concluzie

Include în rutina ta zilnică câteva minute de aromaterapie cu ulei esențial de lavandă și vei observa cum schimbările vor apărea curând. Menține-ți un nivel optim de hidratare, urmează un program regulat de somn și bucură-te de fiecare clipă a vieții. O minte sănătoasă are loc doar într-un corp sănătos.

0 Shares
You May Also Like