Probleme comune ale telefoanelor Android

Probleme comune ale telefoanelor Android

0 Shares
0
0
0

Atunci cand o persoana are nevoie de un nou smartphone, isi poate indrepta atentia spre un dispozitiv iPhone de la Apple, care vine cu sistemul de operare iOS, sau isi poate indrepta atentia spre dispozitivele Android, care sunt mult mai raspandite pe piata.

Exista multi producatori care au telefoane Android cu specificatii uimitoare (Samsung, Huawei, Nokia, Sony, OnePlus, iar exemplele pot continua). In mare parte, utilizatorii sunt incantati de dispozitivele care au acest sistem de operare, dar mai sunt si exceptii.

Ne vom uita la unele probleme specifice cu care se confrunta utilizatorii cu Android, si vom vedea ce solutii exista pentru remedierea lor. Deci, daca detineti un telefon care are acest sistem de operare, trebuie sa cititi pana la final.

  1. Descarcarea rapida a bateriei si oprirea timpurie dupa 30%

Aceasta problema a fost vazuta cel mai recent la dispozitivele Pixel 3, dar exista de ceva vreme. In majoritatea cazurilor, utilizatorii constata ca bateria telefonului se descarca foarte repede cand ajunge sub un anumit nivel, de obicei, intre 20% si 30% si se opreste in cateva minute.

Solutii potentiale:

  • Pentru cativa utilizatori, o aplicatie terta parte a ajuns sa fie cauza problemei. Pentru a vedea daca si dvs. va confruntati cu o astfel de problema, verificati setarile bateriei, iar acolo puteti afla cate resurse de energie consuma fiecare aplicatie. In acest fel, veti putea decide care aplicatii vor ramane instalate, si care vor fi sterse, pentru a salva bateria.
  • Ar putea fi de asemenea, o problema hardware, din cauza degradarii bateriei Li-ion. Acest lucru este posibil mai ales daca telefonul are mai mult de un an vechie. Singura optiune aici este sa va deplasati cu telefonul pana la service-ul cel mai apropiat. Specialistii de acolo, inlocuiesc zi de zi astfel de piese telefoane, iar in cateva minute vor remedia aceasta problema, in cazul in care au o asemenea baterie pe stoc.
  1. Cartela SIM nu este detectata

Cartela SIM nu este detectata de telefon. Obtinerea unei noi cartele SIM de schimb nu ajuta la rezolvarea problemei.

Solutii potentiale:

Pur si simplu repornirea telefonului a functionat pentru unii utilizatori, asa ca merita sa incercati acest lucru mai intai de toate. In majoritatea cazurilor insa, problema pare sa dispara doar cateva minute.

Unii utilizatori au descoperit ca activarea datelor mobile chiar si atunci cand telefonul este conectat la o retea Wi-Fi ajuta la rezolvarea problemei. Desigur, aceasta solutie este excelenta doar pentru cei cu date mobile nelimitate sau care au foarte mult net inclus pe cartela sau abonament.

Exista o alta solutie daca aveti un telefon cu un eSIM. Formati * # * # 4636 # * # * pentru a deschide setarile de retea. S-ar putea sa fie necesare cateva incercari. Atingeti Informatii despre telefon. In sectiunea de setari de retea, schimbati setarea la una care functioneaza. In loc de incercari si erori, puteti afla de asemenea, care este optiunea corecta contactand operatorul de retea.

  1. Nu se incarca

Aceasta este o problema comuna a mai multor telefoane Android. De obicei, se recomanda verificarea incarcatorului pentru ca acesta sa nu fie deteriorat. In cazul in care acesta se prezinta in conditii perfecte, se recomanda incercarea de a incarca telefonul cu alt incarcator, astfel incat sa se poata depista daca problema este de la incarcator sau telefon.

Daca incarcarea nu are loc, atunci sunt foarte mari sansele ca telefonul sa aiba mufa de incarcare defecta iar singura solutie care ramane in acest caz, este aceea de a duce telefonul in service, pentru inlocuirea acesteia.

O astfel de reparatie de obicei dureaza putin timp, si este singura solutie pentru ca telefonul sa mai poata fi incarcat.

0 Shares
You May Also Like