Proactiv – materiale de construcții – Acoperișuri

0 Shares
0
0
0

Este posibil să efectuezi toate lucrările de finisare a acoperișurilor, fațadelor și caselor împreună cu magazinul online Proactiv – materiale de construcții care vinde  materiale pentru acoperișuri și care vor ajuta la protejarea clădirii de pătrunderea umezelii, subliniind stilul și originalitatea acesteia. 

Acoperișul este ceva fără de care este imposibil să îți imaginezi funcționarea oricărei clădiri și fără exagerare, se poate spune că aceasta este coroana oricărei clădiri. Acest element al structurii acoperișului îndeplinește funcții practice importante, principalele fiind: protecția împotriva umezelii și precipitațiilor, conservarea căldurii în toate încăperile clădirii, protecția împotriva vântului. 

Acoperișurile de înaltă calitate vor elimina curenții de aer, ciupercile, mucegaiul și umezeala. Nu ar trebui să uiți de funcțiile estetice ale acoperișului. Într-un cuvânt, alegerea materialelor pentru acoperișuri ar trebui abordată cu toată responsabilitatea, deoarece, un acoperiș de înaltă calitate nu numai că te poate salva de diverse probleme și griji, ci, dimpotrivă, poate crea căldură și confort în casa ta. Proactiv oferă o gamă largă de materiale de acoperiș fiabile și durabile, care sunt disponibile în prezent pe piața construcțiilor din România.

Tipuri de materiale pentru acoperiș

Materialele pentru acoperiș sunt de trei tipuri:

Organice: șindrilă, paie și tot felul de elemente noi de impermeabilizare bituminoase și bitum-polimerice. Perioada de garanție este de la 5 la 30 de ani. Principalele avantaje ale acoperișurilor organice includ: performanțe ridicate de izolare fonică, gama largă de modele, varietate de culori, unele tipuri nu se corodează, evaporarea intensivă a umezelii.

Minerale: foi de azbociment, ciment-nisip, plăci de sticlă și ceramică, plăci de ardezie. Sub rezerva regulilor de funcționare, durata de viață garantată a acestui tip de acoperiș este de până la 30 de ani sau mai mult.

Metal: foi de tablă din zinc, oțel și cupru. Aceste tipuri de materiale pentru acoperiș sunt potrivite pentru orice pantă. Perioada de garanție este de la 30 la 100 de ani, dar acest tip de acoperiș poate dura mult mai mult. Principalele avantaje ale unui acoperiș metalic include: preț destul de accesibil, durabilitate, ușurința instalării, rezistența la foc, nu este supus coroziunii.

Carton ondulat

Cartonul ondulat este o foaie ondulată din oțel zincat, care, în funcție de grosimea sa, poate fi utilizată atât pentru construcția de garduri, învelitoare de acoperiș, placări de pereți interni și externi, cât și pentru crearea structurilor portante. Pentru producția de carton ondulat, se utilizează foi de oțel zincat cu grosimea de 0,5-1,2 mm. Pentru a proteja baza de coroziune, se folosește un strat de zinc, aluzinc sau aluminosilic. Apoi, foile profilate sunt acoperite cu un strat de pasivare și grund și, în cele din urmă, se aplică un strat de polimer, care îmbunătățește performanța și conferă produsului o anumită culoare și textură.

Tipurile de plăci ondulate depind de domeniul de aplicare. Plăcile ondulate portante au cea mai mare grosime și rezistență, fiind capabile să reziste la sarcini grele și sunt utilizate ca suprafață portantă (pardoseli interioare, acoperiș). Este marcat cu litera „H”.

Plăcile ondulate de perete au cel mai bun raport dintre grosime și greutate, motiv pentru care este utilizat în mod activ pentru construcția structurilor verticale (fațade, garduri). Este marcat cu litera „C”.

0 Shares
You May Also Like