Policarbonatul, o alegere modernă pentru garduri

0 Shares
0
0
0

Alegerea materialelor pentru amenajarea gardului a devenit diversificată și vastă, oferind proprietarilor multiple opțiuni în funcție de buget, gust și necesitate. Deși tendința inițială a fost de a se îndrepta spre materialele naturale, policarbonat gard a câștigat rapid popularitate datorită numeroaselor sale avantaje.

Deși policarbonatul a fost introdus pe piața rusă acum două decenii, popularitatea sa în construcții și, mai ales, pentru garduri a crescut semnificativ în ultimii ani. Inițial introdus ca o alternativă la sticlă, datorită rezistenței și greutății reduse, policarbonatul s-a extins dincolo de utilizarea inițială pentru sere sau copertine, devenind astăzi un material de top pentru garduri.

Tipuri de policarbonat gard

Policarbonatul vine în două varietăți principale:

 • Policarbonat celular sau fagure de miere: Este fabricat prin extrudarea granulelor de plastic, dându-i o structură celulară distinctă. Când vă uitați la o secțiune transversală a acestui tip de policarbonat, veți observa două suprafețe paralele separate de stâlpi verticali care creează un efect de “fagure”. În funcție de grosime, această structură poate fi consolidată cu punți suplimentare în formă de zig-zag. Grosimea acestui tip de policarbonat variază între 4 și 32 mm.
 • Policarbonat Monolitic: Acesta este un material solid, fără structura celulară specifică a variantei fagure. Este mai potrivit pentru geamuri sau alte structuri unde se dorește o barieră puternică împotriva vântului și pentru securitate sporită.

Pentru garduri, policarbonatul celular este, de obicei, alegerea preferată datorită combinației sale de ușurință în manevrare, estetică și rezistență.

Avantajele oferite de un policarbonat gard

Policarbonat gard vine la pachet cu mai multe avantaje. Dintre cele mai importante amintim următoarele:

 • Rezistență: Policarbonatul, în special varianta celulară, oferă o rezistență impresionantă la impact și la condiții meteorologice aspre.
 • Ușurința instalării: Datorită greutății sale reduse, procesul de prindere policarbonat pe gard este rapid și eficient.
 • Estetică: Policarbonatul poate oferi un aspect modern și elegant, aducând un plus de valoare estetică proprietății.
 • Intimitate: Policarbonatul poate fi utilizat pentru a oferi un grad ridicat de intimitate, fără a compromite lumina naturală.

Alegerea policarbonatului pentru garduri este o soluție modernă și eficientă pentru cei care caută un material durabil, estetic și cu o bună raportare calitate-preț. Indiferent de stilul sau designul pe care îl aveți în minte, policarbonatul poate fi răspunsul ideal pentru nevoile dvs. de amenajare.

Ce tip de policarbonat este potrivit pentru gard?

Policarbonatul a câștigat teren în domeniul construcțiilor, mai ales când vine vorba de garduri. Acest material se distinge printr-o combinație unică de durabilitate, ușurință și estetică. Însă, pentru a beneficia de avantajele sale maxime, este crucial să selectăm tipul și grosimea potrivită.

Grosimea policarbonatului

Cu cât este mai groasă placă de policarbonat, cu atât este mai puternică și mai eficientă în ceea ce privește izolarea fonică. Dar în alegerea grosimii, este vital să avem o abordare rațională și să ne bazăm pe necesitățile specifice:

 • Locația și utilitatea gardului: Dacă gardul este menit să protejeze o clădire rezidențială unde vă aflați constant, este justificat să optați pentru o grosime mai mare. În schimb, pentru o casă de vară sau de weekend, unde principalul scop al gardului este delimitarea, o foaie mai subțire poate fi suficientă.
 • Recomandări: Pentru căsuțele de vară, foi de 4 sau 6 mm sunt adecvate. Dacă doriți ceva mai durabil, foi de 8 mm pot fi considerate. Mai mult, trebuie să luați în calcul și distanța dintre stâlpii de susținere. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât ar trebui să optați pentru un material mai gros.
Cele Mai Durabile Soluții de Garduri: Policarbonat Gard – Alegerea Ideală pentru Grădină

Tipuri de garduri din policarbonat

Policarbonatul se combină armonios cu o varietate de materiale, oferind o gamă vastă de opțiuni estetice și practice. Iată cele mai populare tipuri de garduri din policarbonat:

 • Garduri secționale: Realizate din țevi de profil pe un cadru metalic, aceste garduri sunt versatil. Secțiunile, de dimensiuni egale, pot fi fixate pe coloane metalice sau din piatră.
 • Garduri stivuite: Fără limite de formă sau dimensiune, aceste garduri oferă o mare libertate creativă.
 • Pe bază de piatră sau cărămidă: Combinația dintre policarbonat și piatră sau cărămidă oferă un aspect robust și elegant. Chiar dacă policarbonatul este montat pe un cadru, acesta poate fi atașat la coloanele de piatră sau cărămidă.
 • Garduri false: Aceste garduri ascund teritoriul cu fragmente de policarbonat montate din interior, în timp ce elementele decorative rămân vizibile din exterior.

Gardurile din policarbonat oferă un echilibru între funcționalitate și estetică. Varietatea de opțiuni și adaptabilitatea materialului se potrivesc perfect pentru orice cerință sau gust. Alegând grosimea și tipul potrivit, veți beneficia de un gard durabil și atrăgător pentru mult timp.

Cum se lucrează cu plăcile de policarbonat pentru gard?

Pentru cei care își doresc un gard modern și cu rezistență crescută la factori externi, policarbonatul s-a dovedit a fi alegerea perfectă. Dacă ai hotărât să te îndrepți spre această opțiune, iată câteva sfaturi esențiale de care să ții cont:

 • Dimensiunea: Alege dimensiunea plăcilor în funcție de structura pe care dorești să o realizezi. Adaptabilitatea este una dintre caracteristicile cheie ale policarbonatului, însă este esențial să alegi dimensiunea corectă pentru a maximiza eficiența și durabilitatea.
 • Curățarea plăcilor: Nu folosi niciodată agenți de curățare care conțin amoniac, fenol eter sau alte componente agresive. Pentru îndepărtarea murdăriei, apelează la materiale moi. Și, evident, evită orice obiect ascuțit care ar putea zgâria sau deteriora materialul.

Policarbonatul: între estetică și utilitate

Probabil te întrebi, de ce a devenit policarbonatul atât de popular?

 • Varietate de forme și culori: Oferind o paletă bogată de culori, policarbonatul poate satisface orice viziune estetică. Fie că vrei să creezi un contrast sau să îmbini culorile, aceste plăci te pot ajuta să realizezi exact design-ul dorit.
 • Substituirea materialelor tradiționale: Adio, acoperișuri tradiționale! Policarbonatul vine să înlocuiască cu succes materialele convenționale precum PVC-ul, lemnul sau metalul în construcția de copertine și garduri.
 • Ce este, de fapt, policarbonatul?: Policarbonatul este un polimer plastic care a câștigat teren în numeroase domenii datorită caracteristicilor sale remarcabile: rezistență înaltă, greutate redusă și un raport excelent calitate-preț. Procesul de fabricație implică extrudarea perlelor de policarbonat, oferind un material uniform și durabil.

Alegerea policarbonatului pentru gardurile tale este nu doar o decizie estetică, dar și una care asigură durabilitate și eficiență pe termen lung. Cu adaptabilitatea sa și posibilitățile aproape infinite de design, nu e de mirare că acest material a devenit atât de râvnit în lumea construcțiilor moderne. Dacă te gândești să aduci un suflu nou spațiului tău exterior, policarbonatul poate fi exact ce căutai!

0 Shares
You May Also Like